Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I34v53o 74C51i54l12i39c35h

23. 11. 2014 19:56

Když o tom tak přemýšlím, tak jediné zcela čistě zákonné řešení jak si "poradit" se strážcem levého pruhu je zůstat v pravém či se zařadit za něj do pravého pruhu, držet jeho rychlost a zablokovat tím celou dálnici ;-D Pokud bych se zařadil či zůstal za ním v levém pruhu, tak tam také ten levý pruh bezdůvodně blokuji s ním a pokud ho podjedu pravým (ať už tak, že zachovám svou rychlost v pravém anebo dokonce tak, že se tam za ním přesunu z levého), tak se to také mnohým nelíbí i když je to podle mého názoru jediné možné a nejméně riskantní řešení.

0 0
možnosti
Foto

No, shlédl jsem ta videa s nasazením života celá. Kloním se k tomu, že řidič byl egoistický lempl. Řada lidí si v řízení vozidla léčí své osobní frustrace. Něco ve smyslu: já mám auto a jedu, tak všichni z cesty!

Na druhou stranu, zejména na tom prvním videu, je až do očí bijící, jak jede v levém pruhu namáčknutý na levé čáře. Nebyl to nakonec dobře vychovaný Angličan? ;-D

2 0
možnosti
JH

Nevím zda je to v souladu se zákonem, ale dělám to zrovna tak. Nikde není napsáno, že v levém pruhu se musí jet rychleji než v pravém. Je to souběžná jízda a pokud ten v tom levém zrovna telefonuje, píše SMS nebo masturbuje a při tom zpomalí na 90, klidně v tom svém pravém pokračuji 130. Jen jsem velmi ostražitý.

1 2
možnosti
Foto

1) Jízda v jízdních pruzích

Základní pravidlo ust. §12 odst. 1 zákona č. 361/2000 Sb. stanoví:"

Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování."

Souběžná jízda je povolena pouze ve městech

http://www.autoweb.cz/nejhorsi-myty-o-pravidlech-jizdy-po-dalnici-cast-1/

4 1
možnosti
LN

dobrý večer Ivo

dle mého jsou to všechno angličani.....;-)...na tom 2. videu ještě uhýbá na levou stranu...aby nepřekážel....;-D

7 0
možnosti
Foto

Ivo, Láďa má dobrý postřeh, že?!R^

1 0
možnosti
JR

J12a14r10a 26R60a59n96k

23. 11. 2014 0:13

R^....podjizdet, nepochopila jsem to, tady se pouziva passing, uz jsem si rikala, ze mate nejaky nizky sportak a podjizdite nakladaky;-) Tady jsou celkem prisni a ridici solidni, takze idiot zustavajici v levem pruhu by dostal peknou pokutu. Ale vetsinou se pravidla dodrzuji, je to respekt.

3 0
možnosti
MS

Na silnicích se setkáváme s ignorací a s neznalostí pravidel silničního provozu.

Setkal jsem se s argumentací, že jízda v levém pruhu je nutná, protože levý pruh není tolik poškozený a nedrncá, ti za mnou si počkají až předjedu další kamion za 300 metrů, pak se nezařadím do řady předjíždějících vozidel....

Jízda v levém pruhu na dálnici je podle mých zkušeností i lokální záležitostí. Velice oblíbená je na D1 v Brně a před a za ním a za Prahou na všechny směry. Stejně tak i R10.  

Obecně nejčastěji jezdí u nás na dálnicích častěji vlevo Němci než Češi.

0 0
možnosti
Foto

I28v78o 57C82i48l42i61c13h

23. 11. 2014 0:03

Tak Němce jsem u nás v levém pruhu asi ještě nepotkal, ale s tou R10 mám zkušeností dost, resp. asi nejvíc. Asi si konečně pořídím kameru ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 195
  • Celková karma 29,43
  • Průměrná čtenost 2327x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.