Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych to pozměnila na liduprázdnou ulici.:-) Poloprázdná znamená, že se tam několik lidí vyskytuje.

Máš karmu.

1 1
možnosti
Foto

I48v66o 84C14i65l36i86c57h

15. 3. 2021 20:45

Poloprázdná znamená, že se zcela bez problémů dokážeme vyhnout. Napsal jsem to takto schválně, ale jsi první, kdo si toho všiml R^

2 0
možnosti
VM

V podstate ide o prejavenie poslušnosti, eliminujú sa neposlušní jedinci. Tí čo iba predstierajú že sa chránia nie sú pre spoločnosť nebezpeční a polícia ich necháva tak.

4 0
možnosti
Foto

Problém liduprázdnosti či poloprázdnosti jsem už minule "nadhodil". Je to podobné, jako "množství drogy menší než malé". Pokud naši myslitelé nedovedou přesně a jednoznačně stanovit podmínky působení nějakého pravidla, mohou si je raději strčit do ... respirátoru.

R^

9 0
možnosti
MM

Pojem liduprázdnosti v tomto případě neexistuje.

Jak uvedl autor dramatický zážitek svého kolegy, který šel liduprázdnou ulicí bez roušky a tu zákeřně přijela motorizovaná hlídka represivního orgánu a byl problém...! :-(

1 0
možnosti
Foto

Váš názor je stejně hloupý, jako názor člověka, že na prázdné dálnici přeci může klidně jet 250km/h...

2 7
možnosti
Foto

I92v92o 41C29i98l12i82c56h

15. 3. 2021 10:36

Když myslíte ...

3 1
možnosti
Foto

Blatný a spol. budou dodržovat základní psychologii – nemohou v tom teď dělat výjimky, protože by tím ztráceli tvář a podkopávali svou už takhle čím dál vratší autoritu.

Já například nosím brýle a jsem nucen řadit se často mezi tzv. „podnosáře“, protože v tomhle ročním období a počasí se člověku skla prakticky hned zamlží (a nepomáhá nic – když si je otřete, za pár vteřin je to zpátky). A chtěl bych vidět nějakého toho kritika, jak prakticky poslepu kličkuje někde na přechodu mezi auty. Nejhorší je to ráno, když jdete do práce. Možná že politikům se v bavorácích skla nemlží, ale tyto možnosti každý nemá, že?

5 0
možnosti
Foto

I86v13o 25C98i72l32i87c47h

15. 3. 2021 9:52

Také nosím brýle, takže tenhle problém znám velice dobře. Trochu to zlepší, když si skla natřete z obou stran obyčejným Jarem, necháte trochu zaschnout a pak rozleštíte.

1 0
možnosti
PB

A což takhle kdybychom se domluvili, že se budeme ve venkovních prostorách potkávat jen na délku paže? V Německu to takhle funguje už roky :-)

1 0
možnosti
OU
Foto

Myslím, že debaty 2m nebo 1,80m jsou venku zbytečné. V neuzavřených prostorech se virus rychle rozptyluje takže jeho malé množství při případném vdechu zdravému člověku neublíží, naopak velice zdravě cepuje jeho imunitní systém. Tady vidím problém roušek, ve skutečnosti zhoršují stav našeho imunitního systému a naše infekce je pak snazší. Ve volném prostranství by mělo být svaté právo každého si roušku sundat, ti, co se na to necítí, ať si ji klidně nechají, když jsou přesvědčeni, že jim pomůže. Já o tom přesvědčen nejsem ani trochu.

Už jsem to psal do diskusí několikrát, ale opakování matka moudrosti a navíc je to moje prověřená zkušenost. Přečkáváme covidovou vlnu na naší chalupě v malé vsi. Spolu s námi i všichni ostatní chlalupáři, kteří se tam jinak celou zimu neukážou. Nikdo nenosí roušku, nikdo nic nedezinfikuje, žijeme normálně tak jak jsme byli zvyklí dříve. Žádná covidová infekce se ve vsi neobjevila, ačkoli mnozí dojíždíme do práce do měst a do velkých podniků.

Jediný, kdo přitáhl covid, jsem byl já. Pracuji ve službách, navštěvuji domácnosti i podniky a stýkám se při tom s mnoha lidmi. Vyhnout se při tom covidu bylo asi nemožné. Nicméně, ve chvíli, kdy jsem začal pociťovat příznaky, jsem bez keců zalezl a byl 14 dní doma. Nic jsem nerozšířil a dokonce i moje žena, která byla celou dobu se mnou, neonemocněla a pokud ano, tak bezpříznakově.

Chci tím říci, že covid není mor a dá se k němu přistupovat bez zbytečného hysterčení a neadekvátních, přehnaných opatření.

15 0
možnosti

M20a97r79t45i78n 98Š69u29l96c

14. 3. 2021 23:45

Ale samozřejmě, že roušky na poloprázdné ulici jsou hloupost ...stejně jako omezení rychlosti na poloprázdné silnici..a pod.

Ale zkuste se zamyslet nad tím, jestli je rozumnější vyžadovat nějaká pravidla a omezení plošně nebo to nechávat na individuální úvaze a úsudku;-)

3 3
možnosti
Foto

Jsou pravidla užitečná a pravidla zcela nesmyslná jako jsou ty roušky, ale na vás je to asi příliš složité na pochopení. No nic, ne všem je shůry dáno. Hlavně když jste něco napsal.

6 4
možnosti