Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I46v83o 74C72i72l74i54c96h

26. 2. 2015 21:25

Tohle je velice zajímavý článek a pan doktor vlastně nepřímo potvrzuje i můj názor:

http://zpravy.idnes.cz/psycholog-brancik-uhersky-brod-d3c-/domaci.aspx?c=A150226_144300_domaci_hv

0 0
možnosti
DM

Každá záminka k odebrání je dobrá ,plebs je potřeba odzdrojit, koneckonců zbraně může mít jen státem ovládáná a kontrolovaná složeka,ne???

Další z víceméně automatických kroků směrovaných  k absolutnímu ovládnutí občana státní mocí...

zákaz hotovosti,zbraní,zakážeme i názor a nesouhlasíné stanovisko se stáním mnopolem nad člvěkem

Koneckonců je to logické,zbraně a hotovost potřebují jen zločinci, sledování je v pohodě a právo na soukromí kravina,protože kdo nic nedělá nemá co skrývat.....

3 0
možnosti
BT

otázka zní jinak, kolik z těch lidí v hospodě by bylo ochotno sebou zbráň vláčet, ona je dost otravná

0 0
možnosti
Foto

I55v36o 84C80i71l32i63c26h

26. 2. 2015 10:05

To je samozřejmě otázka jiná a já sám o tom vím víc než dost :-/ Ale tu možnost (zatím) pořád mám a je to jen na mém rozhodnutí.

0 0
možnosti
JP

Pokud mohu za sebe, tak není ničím neobvyklým, když myslivci při zahájení honu musí být střízliví a pokud dojde ke kontrole PČR a nadýchají, pak přijdou o zbroják. Jít na pivko s rumíkem s nabitou zbraní není dobrý nápad. Jiínak tomu pánovi mohlo hrábnout i v autě a mohl v plné rychlosti najet třeba do lidí na zastávce - toto není o zbraních.

1 0
možnosti
Foto

I70v34o 30C76i96l25i49c79h

26. 2. 2015 20:20

+ samotnou reportáž TV Nova ... evidentně někteří ten odkaz v textu neobjevili ;-(

0 0
možnosti
Foto

Pane Cilichu-nejsem pro úplný zákaz zbraní, ale dovolím si s vámi polemizovat.

Statistiky o kriminalitě tam kde jsou zakázané a kde povolené zbraně se velmi liší-rozhodně nejsou průkazné.

V situaci v UB by těžko někdo mohl zbrań použít pokud by ji neměl s nábojem v hlavni a v ruce nebo alespoń na stole. (nedávno někde proběhl test kdy v podobné situaci nestačili zbrań použít ani profesionálové, přestože útok očekávali). povolit volně nošenou zbrań s nábojem v komoře je potom jednoznačně nesmysl. Rapidně by přibylo jak nehod tak zastřelení omylem-např po šáhnutí pro cigaretu...

1 1
možnosti
Foto

I30v56o 56C84i66l55i87c49h

25. 2. 2015 22:32

Statistiky jsou ovlivněné samozřejmě prostředím, dokonce i v těch USA to velice zkreslují bitky mezi gangy s nelegálně drženými zbraněmi, ale mnohem víc je to vidět v některém jihoamerickém státě, kde je držení zbraní prakticky zakázáno.

V situaci v UB dokázal ten Jirka zachránit sebe a další dva lidi jen tím, že se schoval za stůl a ve vhodné chvíli po útočníkovi hodil židli, což mu umožnilo útěkem zachránit sebe a další dva lidi. Jak by to asi probíhalo, pokud by měl místo židle k dispozici palnou zbraň? Je to jen spekulace, ale já věřím, že by dokázal zachránit těch lidí mnohem víc.

5 0
možnosti
VS

Máte pane autore velmi bujnou představivost. Všichni ti hosté mohli mít u sebe zbraň, pokud by splnili jednoduché požadavky na získání průkazu patřičné skupiny. Ptejte se spíš, proč ji neměli? Třeba proto, že chodit do hospody se zbraní není úplně nejpohodlnější, navíc ji musíte mít schovanou. To všechno Vám nedá výhodu aktivní obrany, protože prostě magora ve dveřích neočekáváte. Kdy jste naposledy měl pistoli nebo revolver v ruce a kolik máte nastříleno, abyste byl schopen použít zbraň?

1 0
možnosti
Foto

I82v65o 44C54i37l30i85c18h

25. 2. 2015 22:02

Já zbraň také nenosím zcela běžně, jsem líný, uznávám. Ale to je můj boj a moje riziko. Vadilo by mi, kdyby mi tu moji možnost mé volby někdo cizí zakazoval. A opravdu netuším, jestli bych dokázal tu zbraň v podobné situaci použít a nikdy to nechci zjišťovat. Ale pokud u sebe tu zbraň budu mít, tak mám dvě volby - buď zbraň nechat v pouzdře a nechat se zabít bez obrany anebo tou zbraní bránit sebe i další. Pokud ji mít nebudu, mám jen tu první volbu. Ale opakuji - nikdy bych nechtěl být před tuto volbu postaven, ale svět holt není tak sluníčkový, jak se nám někteří snaží namluvit.

11 0
možnosti
JM

Co porovnat zločinnost palnými zbraněmi za socíku, a po revoluci? Teď už je pozdě, chyby se nedají jednoduše odstranit. Většinou s nimi musíme žít.

Vážně se vám zdá rozumné, aby každý chodil ne pivo ozbrojen? I v USA již převedli praxi kovbojských přestřelek  v saloonech z každodenního života do filmů:)

0 3
možnosti
Foto

I67v58o 75C83i23l93i58c83h

25. 2. 2015 21:55

Díky tátovi jsem měl za socíku přístup ke Kriminalistické ročence a jediný rozdíl byl v tom, že tehdy o tom noviny nepsaly. A na rovinu říkám, že já tehdy měl tehdy zbraně také, bohužel nelegálně, protože legálně mi to komouši nedovolili. Nyní je mám samozřejmě legálně, protože mohu.

Proč mi vkládáte do úst něco, co jsem neřekl? 8-o Já jsem přesvědčen, že náš zákon o zbraních je velice vyvážený a jeho součástí je i to, že na pivo se zbraní jít nesmíte. V té restauraci byli lidé dle času toho masakru evidentně na obědě, ne na pivu.

3 0
možnosti