Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rouška je v první řadě obrana proti pčíkajícím "prasatům", co kýchají v uzavřených společných prostorách. Až se společnost zbaví v rizikových časech takových lidí, bude vše OK.

0 0
možnosti
Foto

I87v56o 12C15i25l59i13c63h

25. 5. 2020 6:16

Smysl roušek v uzavřených prostorech celkem chápu

1 0
možnosti
PC

Těžko by mě mohl ještě někdo v současné době přesvědčit, že šlo o skutečnou epidemii, natož pak o pandemii.

Těch protiřečí, nelogičností, celosvětově odborných neshod na koronavirus SARS - COV 2 , neustále se měnícíh, protichůdných a nedotažených opatření, dezinformací a cílených manipulací bylo tolik, že jsem už dost dlouho vůči podobným "informacím" a jejich pravdivosti značně skeptický a ve vlastním zájmu o své zdraví také imunní.

Je dobře respektovat JASNÁ odborné stanovisko, ale při tak značném až podezřelém tápání, bezprecedentním vyžadování izolace některých skupin obyvatel, nekonečném nošení náhubků, jež se dokonce pro některé staly "módním doplňkem", neskutečné mediální masáži, vyvolávající permanentní strach u mnohých atd., atd, atd., není přece možné, aby zdravě uvažující člověk tomuto divadlu dosud věřil a v "pohodě" ho akceptoval.

A k těm déle než měsíc vyhlašovaným prognózám s druhou, podzimní vlnou - to už je opravdu do nebe volající a zcela neomluvitelné brnkání na psychiku každého z nás. Nejhorší na tom je, že spousta lidí tomu všemu věří, přesvědčená o nebezpečí koronavirového zabijáku, a tudíž propadající strachu, ztrácejíc při tom životní sílu a potažmo pak i svoji imunitu.

4 2
možnosti
PC

*opr. JASNÉ odborné....

0 0
možnosti

Pro srovnání tady uvádím tabulku průběhu pandemie v Norsku a u nás. V Norsku roušky nikdy nenosili a nenosí (a to ani v uzavřených objektech) a navzdory tomu má u nich pandemie podobný průběh jako u nás - tedy odeznívá. Argument, že jich je méně než nás, je lichý, zde jde o trend, jakým se pandemie ubírá. Kde je tedy ten zázračný vliv roušek?:-)

Datum infikovaní mrtví infikovaní mrtví

30.4. Norsko 7 710 207 ČR 7 581 227

8.5. Norsko 8 034 217 ČR 8 031 270

14.5. Norsko 8 175 229, ČR 8 275 290

23.5. Norsko 8 349 235, ČR 8 891 315

2 2
možnosti
Foto

To je pravda, pane Šťastný...ale to je jen za a)...ode mne pověstné za b) ...doporučuji se projít jejich stránky a podívat se, jak tvrdá, ne-li nejtvrdší v Evropě byla jejich další opatření, jak pomalu rozvolňují (i když začali dříve) a jak jsou na tom stále co epidemiologických opatření ještě dnes ...ono vzít si jen jeden argument je lehké. ale nevypovídající.

https://helsenorge.no/

8 0
možnosti
Foto

R^;-)

Dnes jsem šla běhat, roušku na rukávu a napočítala jsem cestou max. 3 lidi s rouškou.

Jo a míjela jsem policajty v autě. Trochu mi zatrnulo, ale jeli dál.

1 0
možnosti
Foto

My jsme potkali vcelku mladou paní, která ji na louce měla. A ne, že by si ji nandala, když nás viděla.8-o;-D

2 0
možnosti
Foto

Dovolím si (i pro p. Boháčka) vysvětlit:

Když půjde v roušce někdo po liduprázdné louce sám v roušce, co si pomyslíme o jeho IQ?

Když uvidíme samotného řidiče v autě s rouškou (viděl jsem včera), co si pomyslíte?

atd.

Ale když NĚKDO "vtipným" nařízením nažene seniory do supermarketu mezi 8 -10 hod., takže vznikne nebývalý nával, co si pomyslíme o jeho IQ?

Nebo když někdo přehlédne, že 200 horníků se nacpe do sprch, zatímce jinde musejí být všichni orouškováni a 2m od sebe, co si....

Podobných nesmyslů bylo, a ještě bude!

Vyvolaná hysterie zatemnila lidem rozum, takže už jsem slyšel o několika lidech na pokraji duševní poruchy z hrůzy.

A polopatisticky: Myslící člověk dokáže rozeznat, kdy chránit sebe a hlavně ostatní, jenže naši voliči ...

7 0
možnosti
Foto

I16v27o 78C33i50l45i81c93h

24. 5. 2020 16:17

Jedna moje (pracovně) známá je tak vystrašená, že od počátku "epidemie" nevyšla z bytu a neotvírá ani okna, jednou týdně k ní smí pouze ke dveřím na otočku její syn v roušce a rukavicích s nákupem. Fakt mi je jí líto.

1 0
možnosti
Foto

J83a23n 19Š22i85k

24. 5. 2020 15:11

Pane autore, vím, že v tom nejste sám. Je vás docela dost, co má problém s chápáním základního principu nošení roušky. Jste skupina lidí s nulovou empatií a také, promiňte, značnou dávkou sobectví. Mamince jste respirátor pořídil a chápete například, že mnozí z těch, na které se jak tvrdíte usmíváte, třeba na respirátor nemá nebo si ho kvůli svému věku prostě pořídit schopno není? A nejlepší ochrana, kterou jim můžete poskytnout je ta, že si zakryjete ústa Vy? I když Vy jste přece úplně zdráv, že...Hezkou neděli

16 5
možnosti
ZZ

ani po 8 týdnech nebyla vláda schopna zajistit dost kvalitních roušek pro všechny, vyhlásit povinnost nosit roušku by uměl i pepek vyskoč, ale zajistit je to už chce fištróna, co?

2 1
možnosti
MS

Tak dámy, zíta se již nemusíte schovávat a může si užít volnosti.

Zítra zkrátka můžete vyrazit nahoře bez!

R^V

5 0
možnosti
Foto

Cywe, tohle mi fakt hlava nebere. Kolik zdánlivě inteligentních lidí je schopno a ochotno řešit, jak moc chrání nebo nechrání rouška jednotlivce, zabývat se procenty nakažení, vydávat za objevné, že v uzavřeném prostoru při dlouhodobém styku nechrání rouška vůbec. Džízas, to je jasné a o tomhle plošné nařízení nošení roušek nikdy není a nebylo. Tak pro všechny ty inteligentní, co to doteď nepochopili...rouška není ochranou jednotlivce, plošné nařízení nošení roušek je ochranou společnosti ve smyslu zpomalení šíření pandemie. Vnímáte ten rozdíl? Opatření, které počítá s tím, že třeba 5 procent méně inteligentních to nikdy nepochopí nebo se k nim nařízení nedostane, třeba dalších 5 procent brblalů vždy a všude a proti všemu protestovat, ať už tomu rozumí nebo ne anebo to nebude chtít pochopit zcela úmyslně, další procento rozumně uvažujících lidí si ji o samotě v lese nebo doma v rodině sundají nebo kdekoliv jinde v bezpečí prostě sundá...Ale plošně, plošně to šíření viru zkrátka zpomalí, plošně to pomůže zabránit zahlcení zdravotnického systému ... důkazem jsou dostupné informace. Z tohoto hlediska je naprosto, ale naprosto nepodstatné, zda nebo jak rychle se mezi sebou nakazí lidé v domácnosti nebo na pracovišti, od toho je tu pro zpomalení epidemie karanténa a sociální izolace.

"Moje rouška chrání Tebe a Tvoje rouška chrání mne" je slogan a je samozřejmě vyjádřením PLOŠNÉHO epidemiologického opatření - ne ochrany jednotlivce. Btw...plošného právě proto, že se nařizovalo i přes ochranný respirátor nasazený na jednotlivci hodit roušku ... protože nařízení nesledovalo ochranu toho jednotlivce, ale ochranu společnosti ...A jestli to někdo třeba nepochopil ani po tomhle příspěvku, tak doporučuju číst si ho stále dokola a dokola, pokud to pochopit chcete.Pokud ne, zařaďte se každý do řady mezi ta možná procenta, která jsem zmiňoval. A jestli je někdo tupý sobec, to ofc nenapraví žádné nařízení ...

17 2
možnosti

Lépe už se to.napsat nedá, Karle.

Někdy jsou zdánlivě jednoduché a jasné věci pro někoho složité, a nepochopitelné":-))

Laik se diví, odborník žasne!:-)

Dík!

4 3
možnosti
LD

Respirator třídy FFP3 jsou nedostatkove zboží i v Praze a nepatří k nejlevnějším. V lékárnách a zdravotnických potřebách mají pouze FFP2. Hlavně mimo velká města.

0 0
možnosti
Foto

I77v54o 87C29i94l25i48c63h

24. 5. 2020 13:51

Na internetu jsem viděl těch nabídek FFP3 dost, když jsem to pro maminku hledal. Nakonec jsem ho teda sehnal jinak, rychleji a zadarmo, takže zkušenost s nákupem nemám, to je fakt ...

1 0
možnosti