Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Starého psa novým kouskům nenaučíš.

Kdo byl zvyklý se klanět a nepřemýšlet, bude ta činit i dál. Jen se otočí o 180 stupňů. S tím moc nenaděláte. Problém je, že to samé učíme i novou generaci.

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, Váš rozkolísaný postoj k různým událostem mě někdy trochu mate. Někdy mi připomínáte toho ušatce, co stojí mezi dvěma kupkami sena a nemůže se rozhodnout, až pojde hladem.

Po těch "nádherných" čtyřiceti letech reálného socialismu (správněji totality a komunistické diktatury), kdy se muselo jásat na povel a kdo nejásal, byl postižen, je právě taková spontánní akce občanů náznakem toho, že začínají samostatně uvažovat.

Řada drobných akcí, které občané uskuteční sami od sebe, aniž je k tomu někdo nutil, zvolna přibývá. Že by zárodek občanské společnosti?

1 0
možnosti
Foto

Přesně, jak píše autor: "Kdo nečůrá s námi, čůrá proti nám".

Dle Vás správně čůrá pouze ten, kdo čůrá s USA.

0 0
možnosti
BT

víte tenhle alibistický postoj " já nepatřím ani k jednomu táboru" by byl legrační kdyby nebyl nebezpečný, někdy to tak prostě je že si musíte vybrat i když nechcete, myslet si že kolem státu postavíme prkený plot a budeme tichounce sedět aby si nás nikdo nevšiml a hlavně abychom nikomu nepomohli je nesmyslné, někam patříme a musíme se dle toho chovat vybrali jsme si sami a je to naše volba

samozřejmě že Rusko nechce do otevřené konfrontace se západem, kdyby chtělo tak východ Ukrajiny je už dávno v Rusku, Rusko bude zkoušet kde až je ta hranice kam může jít a pak se pokusí tu hranici kousíček posunout a ještě malý kousek a ještě a pokud mu hned a jasně neřekneme že dál ani milimetr, nepřestane, dle rétoriky Kremlu jsme jejich nepřátelé utlačujeme a ohrožujeme proto musí příjmout všechna ta vojenská opatření, proto musí posílat letadla na mise kolem hranic atd atd,  prd velebnosti, je to jen test co ještě spolkneme a bude se to stupňovat jelikož věrchužka Ruska zjistila že na takovou rétoriku rusové slyší a podporují ji, najděte si stránky bývalých důstojníků kteří sloužili v Milovicích, zcela otevřeně a  česky nám tam vzkazují že se zase vrátí a že potrestají ty co jim rozbořili kasárna a přdpokládají že je uvítáme, přesně takové postoje jak zastáváte vy je sem zvou

3 0
možnosti
Foto

I22v68o 73C63i94l78i79c72h

31. 3. 2015 9:19

No vidíte, já zase za nebezpečný postoj považuji ten, že z toho zlého Ruska toho nepřítele prostě uděláme ať se děje, co se děje :-/

A to, co si někde plácají nějací bývalí sovětští důstojníci má možná ještě menší relevanci, než to, co u nás veřejně plácají komouši a podobné obskurní spolky.

1 0
možnosti
MT

Přesně v duchu, neříkám tak ani tak, ale na moje slova dojde...:-)

2 0
možnosti
Foto

Když tohle je přesně ten postoj, který Čechy může tak akorát přivést do záhuby. Pokud chceme neutralitu, tak jí taky někdo musí garantovat a akceptovat. A ne jen někdo, lépe řečeno všichni. Nezaměňujme to s otázkami ekonomickými. Tam se můžeme hádat jestli EU, Rusko, USA  ... . Jde o suverenitu a svéprávnost. Jako neutrální se určitě nemusíme obávat toho, že nás zaberou USA, a ani nikdo z Evropy. Ale asi bychom se brzy dočkali zabrání z Ruska. A jako neutrálnímu státu by nám těžko přišel někdo na pomoc. 

---------

Pokud to chcete srovnávat po stránce ekonomické, tak je asi nejlépe porovnat zabraná území Německa po 2. sv válce a rozdíl nejen v ekonomice, ale především ve svobodě na území NDR a NSR. Po ekonomické stránce by nám případný (teoretický a nesmyslný) protektorát USA nepřikazoval vůbec nic. Protektorát Ruska by nás tlačil do mnoha obchodních dohod. Viz Ukrajina, která se náhodou chtěla vymanit ze sféry volného obchodu s Ruskem a sepsat asociační dohodu s EU. Jak to dopadá, můžeme vidět. 

----------

Váš tzv. neutrální postoj bych přirovnal k tomu, když budete sledovat v soudní síni proces s vrahem a budete tvrdit, že jste neutrální, že nechcete stát na žádné straně a že soudce i vrah jsou vlastně stejná pakáž od kterých si chcete zachovat odstup. 

----------

Jinak co se týče vašeho fotoblogu, tak jsem ho považoval za pěkné doplnění blogu mého. A máte pravdu, že akceptuji reklamy pouze na blogy, které souhlasí s mými myšlenkami a nevidím na tom nic špatného. Klidně si mě osočujte z dvojího metru, ale rád podpořím to, s čím souhlasím a co se mi líbí. Pokud má někdo jiný názor a myšlenky, tak mu nic nebrání v tom, aby si o nich napsal a jakkoliv je propagoval. Ale nemůže to chtít po mně. Já si na vyváženost nehraji, od toho jsou blogy víceméně komentáře a nikoliv zpravodajství. 

---------

A to je další problém vaši vyváženosti. Myslíte že v dnešním Rusku byste takto klidně a svobodně mohl psát jakékoliv blogy?

3 0
možnosti
Foto

I40v86o 65C29i46l79i51c86h

31. 3. 2015 7:13

Mezi námi dvěma je rozdíl mj. i v tom, že Vy (ale nejen Vy) vidíte USA i Rusko z pohledu tak do osmdesátých let minulého století. Jenže dnešní Rusko není SSSR a Obamovo USA není USA za Reagana. Ostatně i ta západní Evropa se od té doby otočila jak na obrtlíku ;-(

0 1
možnosti
JB
Foto

I17v82o 59C95i40l56i91c23h

30. 3. 2015 23:35

Díky Ti Horste, jen tak kdybych sám věděl, která strana je ta moje ;-)

1 0
možnosti
PT

No veselé,  takže budeme  si hrát na vyváženého (který dokonce vítá USA spojence),  a do toho  tvrdit že zfanatizovaný Rusák s diktátorem Putinem,  je totéž co demokratické USA a Obámou a potom do toho nahodíme nejhorší válečnickou ruskou propagandu,  že jsou to USA a nositel Nobelovi ceny Obáma,  co chtějí mermomocí rozpoutat 3.  světovou válku,  a s  nějakou drobností že Rusák v Evropě momentálně agresivní válku vede, že Rusák vyhrožuje všem okolo dokonce i jadernými zbraněmi a tu 3. světovou válku se snaží opravdu usilovně rozpoutat, to nestojí ani za řeč.  

Vyváženost nad vyváženost ale bohužel jen jako. ;-D

1 1
možnosti
Foto

I73v93o 48C56i35l65i44c53h

30. 3. 2015 22:42

A tohle vše jste v tom našel? 8-o

4 0
možnosti
Foto

Pane Cilichu, pod tento Váš článek bych se klidně podepsal.

Karma R^

Teď to dodatečně schytáte od pana Závladského, i když tentokrát souhlasím i s jeho příspěvky, jež přesně sedí na současnou západní "demokracii".

1 1
možnosti
Foto

I29v57o 24C22i32l27i93c78h

30. 3. 2015 22:41

Neschytám. Já si s Vámi také jen málokdy rozumím ;-) Ale i o tom tak trošku ten můj článek byl. A těší mne, že přiměl k přemýšlení zástupce snad zcela všech "skupin" R^

(o faktu, že jsem zrovna zde nečekal karmu ani nad deset ani nemluvím - jsem opravdu příjemně překvapen ... ne tou karmou, ale tím, kolik lidí se nad tím fakt zamyslelo)

0 0
možnosti
Foto

I40v42o 23C65i66l60i13c67h

30. 3. 2015 21:21

Mimochodem, o tom, že mám v tomto pravdu mne dnes přesvědčila i diskuze s panem Flaškou pod jeho článkem:

http://flaska.blog.idnes.cz/c/455998/proruskym-trollum-navzdory.html

Když jsem po poledni do diskuze pod jeho blog dal přímý odkaz na mé fotografie americké kolony, tak mi na to i on sám dal plus. Ale když jsem tam zmínil (zcela bez odkazu!) tento můj článek, pod kterým nyní diskutujeme, tak se začal náhle rozčilovat (ano nyní opravdu přeháním - bylo to vše v rámci slušného chování), že "zneužívám diskusi pod jeho článkem k reklamě na článek vlastní". I o tomto dvojím metru tento článek bohužel byl :-/

0 0
možnosti