Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pokud se někdo z rizikové skupiny odmítá chránit sám, nevidím jediný důvod, abych ho chránil já. Výdechem se člověk zbavuje zplodin látkové přeměny podobně jako stolicí a močí. Ano, i v dechu máme vlastní výkaly. Proč bych si je měl udržovat kolem nosu a úst a vracet si je zpět? Je to stejně nechutné jako pít vlastní moč.

Ano, možná je můj příspěvek trochu eklhaftní, ale naprosto k věci, proto doufám, že nebude smazán.

1 0
možnosti
VB

Na straně jedné kritizujete roušky jako naprostou zbytečnost, placebo a neváháte je označit jako symbol podřízenosti státní moci, abyste na straně druhé uznal, že i rouška má za určitých okolností smysl a dokonce tuto (dle Vás) absolutní zbytečnost nutíte své matce (která si dle Vašich slov dává na zdraví zásadní pozor, což se docela vylučuje s faktem odmítání roušky - aspoň tam, kde skutečně je nějaké riziko nákazy).

Já tedy nejsem příznivec nošení roušek, zejména tam, kde to smysl nemá, nerozumím ani tomu, proč je jejich nařizování chaotické až absurdní, ale zato vím, že názory podobné tomu Vašemu akorát přilévají olej do ohně celého zmatku kolem rouškování a zcela upřímně tento názor přispívá pak právě k tomu, že lidé (a zejména pak rizikové skupiny) nechtějí nosit roušku ani tam, kde by to mělo nějaký smysl.

2 1
možnosti
Foto

I65v53o 60C77i13l75i90c16h

29. 7. 2020 16:06

Já hlavně místo roušky, tam kde to má smysl, doporučuji rizikovým respirátor. Roušku jenom jako to nejhorší, resp. nouzové řešení ve smyslu lepší něco než vůbec nic.

0 0
možnosti
Foto

I59v13o 64C30i33l31i14c27h

28. 7. 2020 17:01

Karma je v tuto chvíli už těsně pod číslem 35 a nejsem si jistý, zda ji nezvyšuje i bohatá diskuze? Jestli jo, tak snad mi to na těch 35 do večera dotáhnete ;-) Samotný článek je již hluboko skryt a na titulku jsem se tentokrát nedostal, takže mnoho nových čtenářů a s nimi i přínosných diskuzních příspěvků již příliš čekat nelze. Ostatně dnes si to tady za celý den přečetlo již jen pouhých 83 lidí.

A za chvíli mi přijedou příbuzní z Olomouce, takže jdu roztopit zahradní krb a půjdeme se všichni společně vzájemně promořovat ;-D

Přeji všem krásný zbytek dne a bavte se alespoň stejně dobře jako já R^

0 0
možnosti
Foto

V těchto parných dnech, v ordinacích kam praží sluníčko, mají sestřička i doktor s rouškou na ústech peklo a to ještě mohou předpokládat, že i takto vyzbrojeni se tomu strašáku koronaviru, na území kam se lehce s pacienty dostane, nevyhnou.

1 0
možnosti
Foto

I12v54o 31C31i34l28i56c36h

28. 7. 2020 15:41

Tušil jsem, že tenhle článek vyznavače svaté a všespasitelné roušky nejspíš příliš nepotěší, ale že je to rozlítí až takhle, jsem opravdu nečekal. Noste si co chcete a kde chcete, nikdo vám v tom nebrání, ale nenuťte to ostatním prosím.

2 1
možnosti
Foto

Kde vidíte nějaké rozlícené diskutující?

0 0
možnosti

Víte pane Cilichu, ono jde na Váš článek reagovat daleko jednodušeji. Vy vlastně tvrdíte, že člověk, když zakašle, nemá si vlastně zakrýt ústa rukou, protože to není samospasitelné. Úžasná logika.

1 4
možnosti
Foto

I20v97o 12C95i85l69i42c17h

28. 7. 2020 8:30

Máte níže pravdu, Vaši prazvláštní "logiku" opravdu nemám šanci pochopit, takže se už ani nesnažím přijít na to, jak jste přišel k tomuto výmyslu. Původně jsem si myslel, že je to nepochopení Vaší nezměrné geniality pouze z mé strany, ale když jsem si přečetl Vaši polemiku pod blogem pana Bednáře, uvědomil jsem si, že ten problém nemáte pouze se mnou, ale celkově, takže jste buď troll anebo mimoň. V každém případě nemá příliš smysl na Vás reagovat.

1 2
možnosti
JS

Já opravdu nechápu, proč jsou někteří lidé tak afektovaní vůči rouškám. Hygienici a lékaři se v médiích mnohokrát jednoznačně vyjádřili v tom smyslu, že nošení roušek mělo další "vedlejší" efekt – zásadním způsobem omezilo šíření respiračních onemocnění včetně chřipky.

Nošení roušek není "ekonomicky zničující", jde o nejlevnější a zároveň velmi účinné opatření proti šíření většiny nákaz. Ekonomicky zničující jsou všechna ekonomická omezení, což je logické. Pokud nechcete zemi ekonomicky položit a zároveň chcete účinně bránit explozivnímu šíření nákazy, tak nic jednoduššího a účinnějšího, než jsou roušky, prostě nevymyslíte. Doufám, že není moc takových lékařů jako je "babička od partnerky". Proč si asi lékaři před operačním výkonem zakrývají ústa rouškami? Protože jde o kontrapruduktivní zbytečnost?

5 4
možnosti
Foto

I91v56o 82C19i98l84i13c65h

27. 7. 2020 16:16

Pokud se budu naklánět nad otevřenou ranou jako ti chirurgové při operaci, tak si tu roušku vezmu.

7 1
možnosti
PC

Každý má zodpovědnost za SVÉ zdraví. Pokud má někdo z jakékoli nákazy obavy, ať se chrání, jak sám uzná za vhodné, ale ať nepovolává k zodpovědnosti nikoho jiného! Vynucovat si svoji ochranu zdraví nařizováním příkazů a omezováním druhých, tedy přenášet ně svoji vlastní zodpovědnost, není ničím jiným než bezohledností a agresí. Dovolávání se příkazů a zákazů shora je jednoznačným důkazem podporování státního nátlaku, ostrakizace a kriminalizace. Budeme tu nakonec mít třídní boj covidista/antikovidista a s tím související perzekuce. Po tom se už někomu zase stýská?

Všem těm, kteří se tak najednou a přeúzkostlivě začali starat o své zdraví a nutit k ještě ostatní, aby za jejich zdraví nesli zodpovědnost, bych rad vzkázal:

Nikdo vám nebrání nosit nejúčinnější respirátor, ochranné rukavice, brýle a třeba i skafandr, ale proboha nechejte v klidu žít ty ostatní, kteří logicky a správně chápou, že své zdraví má v rukou každý z nás a nikomu druhému po tom nic není.

5 1
možnosti
Foto

Profesor Stanislav Kmoch na otázku časopisu Reflex " Jak je tedy možné, že se z toho vytvořila pandemie? Odpovídá:

Jste si jistá, že šlo vůbec o pandemii a epidemii? Ty mají svoji přesnou definici danou podílem nakažených v populaci. Epidemie například chřipky nastane, když máme nakažených 200 tisíc lidí během šesti týdnů. Tahle kritéria covid nesplňuje ani náhodou. Lidi si mysleli, že budou hromady mrtvol na ulici, bojí se chodit ven, nestýkají se s rodiči, ale ve skutečnosti se něco podobného opakuje každý rok – v době chřipkových vln.

6 0
možnosti

Víte pane Kindle, profesor Stanislav Kmoch není epidemiolog. Jakkoli zkoumá přímo covid. Význam té věty snad pochopíte, že je to totéž jako když s bolavým zubem zamíříte nikoli k zubaři ale třeba ke gynekologovi. Zjevně je pro Vás relevantnější v případě bolavého zubu ten gynekolog. Asi neporozumíte. Už jen z jeho argumentace vyplývá ta skutečná "odbornost". Mám na mysli jeho perly o epidemiích, pandémiích, hromadách mrtvol, atp. - v tom Reflexu. Je to stejně "odborné" jako onen gynekolog na videu, které autor vložil do svého minulého blogu na stejné téma. Víte i vš vzdělaný člověk se stran jiné odbornosti obvykle vyjadřuje řekněme poněkud naivně.

1 1
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2224x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již hlavně v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.