Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P33e89t89r 76T77o98m62e90k

27. 8. 2020 18:30

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-koronavirus-angela-merkelova-petr-robejsek.A200513_195858_zahranicni_rik&h=AC36E3E7CBCB1DA8CCB9A68499208134 To je jen soubor názorů. No a já a nejen já máme jiný. Vy a vám podobní jsou pro mě bezohledná individua.

2 2
možnosti
Foto

I95v90o 87C41i88l93i15c61h

27. 8. 2020 18:45

Neměl byste ostatní posuzovat podle sebe pane Tomku.

3 0
možnosti
AP

Kulturu nelikviduje COVID, ale vystrašení/ustrašení lidi.

5 0
možnosti
Foto

I48v15o 73C44i52l87i58c59h

27. 8. 2020 10:33

Souhlasím. Ten titulek je zkratka, v článku to vysvětluji.

1 0
možnosti
Foto

Prof. Ing. Stanislav Kmoch, CSc. vedoucí laboratoře pro studium vzácných nemocí při první lékařské fakultě v Praze, uvádí covid 19 není žádná vzácná nemoc, Kdyby se lidé, kteří měli teplotu 38 stupňů celsia postavili do řady 97 bych ve skutečnosti mělo chřipku a covid. Vždycky platilo, že zhruba pět procent lidí, kteří mají chřipku, mají zároveň koronavirovou infekci. Není to něco nového, co by geniovéve Wu-chanu vymysleli a roznesli mezi nás. Studujeme stovky vzácných nemocí a pro každou vyvíjíme diagnostickou metodu. Covid byl 321 případ. Je jisté, že o pandemii nejde a ani o epidemii. Ty mají přesnou definici danou podílem nakažených v populaci. Epidemie chřipky nastane, když máme nakažených 200 tisíc lidí během šesti týdnů. Tahle kritéria nesplňuje covid ani náhodou. To není epidemie. Žijeme v době nákazy Proč, nemají lidi z hrůzy tubery na kterou se neočkuje. Té bych se bál víc než covidu. Máme žloutenku a mraky dalších věcí, které nás ohrožují daleko víc: V těle nosíme kila bakterii a 90 procent lidí s tím nemá problém. Jedná se o špičku evoluce a z té špičky začnou potomci viru zase degenerovat a jejich infekčnost se bude snižovat. Pak zjistíte , že devadesát procent opravdu postižených covidem trpí dalšími nemocemi. Coronavirus je shluk proteinů, jež v sobě udržuje vodu a proteiny. Pokud jej v teplém počasí vyplivnete, než dopadne na zem odpaří se uschne. Nemůžete covid získat vzduchem. Nemůžete covid získat dotykem. Naše pokožka je součástí imunitního systému. Proti viru máme na pokožce proteiny, které trčí nahoru. Vir, který se vám dostane na pokožku vir se nalepí na proteiny a proteázy začnou vir žrát. Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí, aby se jeden nakazil, musela by být nakažená osoba blízko vás. A kdyby osoba nakažená byla hodně infekční, vydechovala hodně částici a hodně ji vydechla, je pravděpodobnost, že ten jeden chudák najde svůj receptor se zvyšuje.

4 1
možnosti

"Coronavirus je shluk proteinů, jež v sobě udržuje vodu a proteiny. Pokud jej v teplém počasí vyplivnete, než dopadne na zem odpaří se uschne. Nemůžete covid získat vzduchem."

Vybral jsem od Vás jen tuto hloupost. Ve Španělsku na jaře byla demostrace na sluníčku, a tam Vám virus docela názorně a doložitelně vysvětlil, že se mýlíte. Protože funguje jen konec Vašeho příspěvku "Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí, aby se jeden nakazil, musela by být nakažená osoba blízko vás." Tohle právě splňuje třeba MHD

2 3
možnosti

Ačkoliv jsem proti covid panice, článek se mi nelíbí. Ken je tam vytržen z kontextu a to co tam říká, říká v kontextu který tam není viditelný. Prostě se jen bojí, že někteří voliči by nemuseli ANO volit, protože pro některé lidi je covid skoro na úrovni HIV.

Co se následků týče, obvykle se uvádí jedna paní povídala. Já osobně věřím datům a pokud mi někdo data ukáže, věřím jim, dokud nejsou vyvrácena. Zde jsou data z USA která celkem jasně dokazují, že covid má dopad na zvýšení úmrtnosti obyvatel

https://www.nytimes.com/interactive/2020/05/05/us/coronavirus-death-toll-us.html

Problém covidu je, že se z toho stalo politické a mediální téma. Máme tu velkou skupinu panikářů, pro které je covid na úrovni HIV či eboly. Pak je tu skupina, pro kterou je covid lehká chřipka či spiknutí iluminátů. Ne, je to vysoce nakažlivá nemoc, proti které je potřeba se RACIONÁLNĚ chránit. Racionálně znamená, že se nezabije ekonomika či že neumře více lidí na zanedbanou péči než covid samotný (ok, u tohoto výroku to nemám podložené daty)

8 0
možnosti
Foto

Je to vysoce nakažlivá nemoc, proti které je potřeba se chránit. S tím souhlasím. Dodávám: ale bez plošných nařízeních.

3 1
možnosti
Foto

Filozof Michel Foucault zabývající se prameny moci ve státě to kdysi vyslovil takto:

Epidemie je snem mocných, umožňuje kontrolovat populaci, určit každému jeho místo, vést o každém podrobné registry informací, a vytvořit prostor, v němž každý občan, podléhá přímému vlivu moci.

11 1
možnosti
JK

J10a15n 40K36o57z87á13k

27. 8. 2020 0:16

Můžete mi vysvětlit, jak mě můžou registrovat, když se nikde nepřihlásím a nijaká moc o mně o nemá přehled a co potom to místo, když se nikde nehlásím a nechám telefon doma?

1 0
možnosti
RK

R65a32d38e24k 35K69o83h90u28t

26. 8. 2020 18:19

Jj. Všichni všude jsou pitomci, jen vy a s vámi spříznění odborníci jste letadla... Např. F1, MotoGP, UEFA a vedení plno dalších organizací i států...

7 3
možnosti
ZH

Tak proč tedy Fackovací Panák plácá takové hovadiny?

2 0
možnosti
Foto

Já tu poukážu na mnohem horší onemocnění, které často vede ke smrti. A někdy je velmi nesnadné určit příčinu smrti. Je to anafylaktický šok:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Anafylaktick%C3%BD_%C5%A1ok

Není infekční, ale mnohem záludnější. Stačí i nepatrné množství určité látky, a můžete jít pod kytičky. Přitom dotyčný o své náchylnosti (třeba na penicilin) nemusí vědět.

Můžete někdo dokázat, že tzv. onemocnění koronáčem není anafylaktická reakce přímo na virus, nebo na některé léky, které pacient v hrůze požije? I obyčejný anopyrin můžete takovou reakci spustit. Moje sestra se kvůli tomu jednou málem udusila, a já také vím své. Např. podobné kašlání a sípání, které by dnes každého vyděsilo, mi alergolog zahnal speciálním sprejem.

A na jaře to máme olše lísky a břízy, během roku se toho vystřídá, plísně nastoupí na podzim, ajaj. R^

2 1
možnosti
Foto

to není onemocnění, ale bezprostřední, život ohrožující reakce na alergen

0 0
možnosti
ZH

Viděl jsem to video ještě před napsáním článku a velmi se divím, proč tedy ty šaškárny s rouškami a různými omezeními. Opět asi poputuje dotaz na ministerstvo zdravotnictví...

7 1
možnosti
Foto

A co myslíte, že se dozvíte?

0 0
možnosti