Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Nejspíš všichni respektují svobodu těch, kdo to z jakéhokoli důvodu nosit nechtějí anebo nemohou."

Tento váš výrok raději nebudu komentovat, protože vy jste evidentně ......

3 7
možnosti
ČP

Vy jste byl v Rakousku týden, já už jsem tu dva měsíce. Že by Rakouska byla dvě? Já jsem v tom Rakousku, kde se roušky nosí poctivě tam, kde se nosit mají.

5 1
možnosti
Foto

I57v28o 47C97i18l77i64c47h

24. 9. 2020 6:13

Že by Vídeň nebyla v Rakousku? 8-o

4 0
možnosti

Víte, pane Cilichu, píšete stále stejně. Vycházíte z teze promoření, což má racionální podstatu. To, čemu jste neporozuměl, je skutečnost, že nejde primárně o boj s dotčeným virem (jak se ve zkratce užívá), ale o boj o to, aby nebyly překročeny možnosti a kapacity zdravotnictví. Aby nedošlo ke kolapsu zdravotnictví. Od počátku jde právě jen o toto a proto ta nutnost zploštění křivky nárůstu šíření nákazy.

A stejně jako zřejmě dodnes nejste sto porozumět účelu roušek, či že ten průhledný štít jste mohl používat od počátku – ano má charakter roušky. Chcete-li je to ve smyslu nařízení ona rouška stejně jako jakýkoli respirátor.

Vaše zkušenosti z Rakouska nemají žádnou vypovídací hodnotu, neuvedete-li tamní i regionální opatření.

6 1
možnosti
Foto

I30v30o 74C37i43l70i52c55h

23. 9. 2020 21:38

V posledním odstavci píšu, co dle mého názoru má, na rozdíl od placebo roušek, smysl pro to zploštění té křivky. Roušky jsou, opět podle mého názoru, pouhým viditelným symbolem, který má plebsu říkat "pozor, něco se děje" bez ohledu na zdravotní komplikace. Ta další "R" smysl opravdu mají a nejen teď.

Co se týče tamních regionálních opatření, předpokládal jsem, že jsou všem všeobecně známa (ony se až zas tak moc neliší od těch našich), když je v diskuzích velmi často předhazováno jak jsou Němci (do Saska jsem také jezdil, takže vím své) a Rakušáci na rozdíl od nás poctiví v nošení roušek.

4 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2224x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již hlavně v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.