Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte historickou pravdu.Citoval jsem pouze Jasona Moodyho. Jsem velký příznivec historie hlavně Slezska a oba dobře víme, jak a proč k rozdělení města došlo.Český Těšín město vzniklo roku 1920 a od té doby svou historii muselo několikrát přepsat podobně, jako ve středověku, ale i během obou válek Cieszyn.

0 0
možnosti

Myslím si, že jste napsal pěkný článek a díky Vám za něj. Ale mám obrovskou výhradu - Cieszyn a Český Těšín nejsou ani siamská dvojčata, ani dvě města. Je to jedno město, rozdělené mezi dva státy. Podobně jako byl kdysi Berlín, nebo v současnosti například Görlitz - Zgorzelec (Zhořelec). Fakt mi věřte,že domorodci nejezdí do Českého Těšína, ale zásadně do "Těšyna", náplavy :-) pak do "Těšína". Vůbec mám pocit, že označení Český Těšín se prostě moc neujalo, koneckonců podobně jako Olše. Jistě se nebudete zlobit, že i přes tuto výtku Vám dávám karmu, protože se mi Váš článek prostě líbí. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1150x
„Všechno v dějinách se opakuje. Je úplně jedno, kterého dne si tuto větu přečtete - kterýkoli den prokazuje její správnost.“ — Erich von Däniken švýcarský spisovatel a záhadolog 1935
 

 

Seznam rubrik