Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co já vím, tak to zase tak idylické nebylo. Slyšel jsem o případu, kdy na počátku 70. let nějaký horník měl nějaké poznámky o Husákovi (na dole Staříč?)i. SNB si pro něj přišla. V tom by nebyl problém, problém byl v tom, že celá šachta si to nechala líbit a nevstoupila do stávky.

Ze stejné doby je pak zpráva, že horníkům nabízeli 500,- Kčs na nošení transparentů v prvomájovém průvodu.

0 0
možnosti

Tak je to možné.Já jsem nastoupil na důl v roce 1977 a také pamatuji,že při vyfárání po směně stáli u klece SNBáci a přímo z ní vytáhli horníka,který si den před tím pustil v havířovské hospodě pusu na špacír směrem na Ústřední výbor KSČ.Vzali ho jak byl umazaný od černého prachu a v upocené košily a trenkách.Na druhý den byl,ale zpět u sbíječky.Dobře věděli,že v base by nebyl přínosem.A stávkovat v té době nějak ani nešlo-právo na stávku nebylo.Po roce 1980 přišlo takové relativní uklidnění a podobné "výstřelky" se více tolerovaly.Priorita bylo uhlí a někdy to připadalo,že i za každou cenu.

1 0
možnosti
PL

P17e60t54r 82L76a97n28g19e60r

13. 7. 2018 14:45

Karma jak cyp!

1 0
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1150x
„Všechno v dějinách se opakuje. Je úplně jedno, kterého dne si tuto větu přečtete - kterýkoli den prokazuje její správnost.“ — Erich von Däniken švýcarský spisovatel a záhadolog 1935
 

 

Seznam rubrik