Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jeste asocialnejsi grupa

4. 12. 2011 17:59
osobo ...

pokud ty socialni davky chcete zvysovat vyhradne z VASICH VLASTNICH zdroju, pak nech sa paci ... pokud chcete ty socialni davky zvysovat Z MYCH VLASTNICH penez, pak si klidne jdete obskocit celou zoologickou vcetne ledniho medveda, ale MOJE prachy nechte napokoji.

1 0
možnosti
H

habit-.!..

4. 12. 2011 17:47
... zajímavý pohled člověka...

... který nepoznal nic než státní službu... velké sredce plné soucitu a štědrá ruka, ochotná rozdat i to poslední, co vydělají jiní...

... i díky vám dnes daňová zátěž šplhá k 70%, u některých příjmových skupin už tuto hranici překročila - nejde přitom o žádné bankéře či makléře, ale o odborníky, díky kterým je co vyrábět, nabízet a prodávat, a díky kterým vznikají pracovní místa...

... přiměřené sociální cítění společnost stabilizuje - člověk ví, že když přijde problém, ostatní mu pomůžou...

...nepřiměřené sociální cítění společnost dusí - ty aktivní neúměrně zatěžuje, pasivní hýčká a nenutí je k aktivitě - všechny pak zbavuje motivace snažit se a pravovat na sobě - co bych se snažil, když mi stejně všechno seberou a dají těm co se nesnaží - a proč bych se snažil, když dostanu stejně, i když se budu válet na gauči...

...tady holt žijete v trochu jiném, špidlovském světě neomezených zdrojů...

1 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 12. 2011 18:13
Re: ... zajímavý pohled člověka...

Tak když to vidíte takhle, přestaňte se snažit, když si myslíte, že dostanete stejně jako ti, kteří se snaží. Ať se snaží někdo jiný. Nabídněte svoje pracovní místo někomu snaživému.;-D

0 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 12. 2011 14:47
Autore, v závěru píšete,

že ta příživa, to přece byla věc.

Uvědomte si, že příživa NA PŘÍBUZNÝCH je v současné době základním pilířem sociálního systému v ČR.

-

http://vejtasa.blog.idnes.cz/c/172921/Prizivnictvi-mezi-pribuznymi-zakladnim-pilirem-socialni-politiky.html

0 0
možnosti
JV

jafava

4. 12. 2011 7:16
Když jsem v roce 1954 nastupovala do první třídy, byly mezi

námi i děti cikánské, ale to jsme my děti vnímaly jako naprosto normální. To, jak jste se vy, děti nastupující do školy v roce 1977, chovaly ke své cikánské spolužačce, bylo velmi sprosté. Pravda, i z naší třídy se cikáňata postupně přesouvala do tzv. zvláštní školy, ale před tím nebyla námi vyčleňována z kolektivu. Prostě když nestačily výuce a dvakrát propadly, šly do zvláštní školy.

Rodiče mých cikánských spolužáků pracovali většinou ve státním statku a rodiny bydlely ve stateckých bytech v areálech příslušných hospodářství; nepořádek kolem bydliště nemohli dělat, protože jinak by přišli o práci i o byt a to by byl pro ně průšvih (rodiče do kriminálu, děti do děcáku, to tenkrát bývala ještě velká hrozba).

Také s námi do školy chodily občas děti cirkusáků a kolotočářů. Ty byly zcestovalé a pro nás atraktivní některými svými dovednostmi. Některé z nich byly asi také poněkud exotické, ale ani to jsme jako děti nevnímaly, nebo tomu nepřikládaly žádný význam.

Děti bývaly bez předsudků.

2 0
možnosti

kdo toho více nakecá

4. 12. 2011 2:16
Ode mne karma autorovi

blog má hodně co do sebe, JŠ

0 0
možnosti

3lipy

4. 12. 2011 7:32
Re: Ode mne karma autorovi

R^

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

4. 12. 2011 1:34
Blog vynikající

karma.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

4. 12. 2011 0:30
Snad jediná šance v budoucnu je,

vybírat "daň z automatizace". Je přece nad slunce jasné, že nezaměstnaných bude přibývat a z něčeho žít musejí.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

4. 12. 2011 9:52
Re: Snad jediná šance v budoucnu je,

nemusí.

1 0
možnosti
A

Alka1

4. 12. 2011 0:05
já to zkrátím

.. jedno z pořekadel též praví, že chudoba cti netratí... Proč? Protože můžete být chudý, ale máte čisto a uklizeno kolem sebe (tedy i kolem domu)... Mají to ti, co taak horlivě obhajujete...?

Další věc.. na stejné "dávky" mají nárok všichni stejně...? Ale kdepak.. Poctivý člověk, který celý život pracoval, postavil si dům, pořídil si auto.. Nemá nárok na nic.. protože se snažil se zabepečit.. a pro pár měsíců je nucen tohle prodat.. Podle zákona je potřebný ten, kdo nemá... i když nemá třeba proto, že propil, či prohrál poslední peníze... A dostane i tzv. nenárokové dávky, prostě si je vykřičí. A ID? Proč má mít ID bytost, která je postižená proto, že otcem je bratr...? Proč se v této skupině neřeší trestný čin soulože mezi příbuznými...? Dnes, kdy genetické testy jsou již rutinní záležitost..?

Řešíte následky, ne příčiny...

Mimochodem, osobně nevěřím, že se cokoli změní...!!

1 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

3. 12. 2011 23:53
To byl jenom Nečasuv populisticky vykrik do tmy.

N I C  se konat  N E B U D E a  flákačů a delikventů, kteří zneužívají dávky jenom pribude. 

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

3. 12. 2011 23:14
kdo chce být plnoprávným občanem se musí dle toho chovat

Většina lidí , a nezáleží na tom zda jsou bohatší či chudší , se chová slušně , snaží se mít nějaké vzdělání a kvalifikaci aby se v životě mohla uplatnit, mit  nějakou životní perspektivu  a cíle , kterých se snaží dosáhnout.,A pak jsou  mezi námi tací ( a byť se jedná převážně o romy , nejsou to vždy jen oni ) kterým je toto vše jedno, kteří žijí ze dne na den , nemají žádný cíl ani chuť se sebou něco dělat a jen parazitují na společnosti , mají jen natažené ruce na různé  dávky , případně kradou atd. Je to dáno absencí  řádné rodinné výchovy či vrozenou genetickou vadou a nevím ?  OBECNĚ SE TĚMTO LIDEM ŘÍKÁ NEPŘIZPŮSOBIVÍ PROSTĚ PROTO , ŽE SE ZPŮSOBU ŽIVOTA SLUŠNÉ LIDSKÉ SPOLEČNOSTI PŘES VEŠKEROU PODPORU KTERÉ SE JIM OD NÍ DOSTÁVÁ PŘIZPŮSOBIT  NECHTĚJÍ . TITO LIDÉ NÁS SVÝM ZPŮSOBEM ŽIVOTA OTRAVUJI A FAKTICKY VYDÍRAJÍ A NA SLUŠNÝCH A PRACOVITÝCH LIDECH JEN PARAZITUJÍ . ZNAJÍ JEN SVÁ PRÁVA ALE NEZNAJÍ  ŽÁDNÉ POVINNOSTI . KDYŽ SE NEZMĚNÍ NIC JINÉHO NEŽ  REPRESE SI NEZASLOUŽÍ. .

0 0
možnosti