Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

misaviki

15. 6. 2011 12:19
?

Jenže když zřídíte pro cikány speciální školky a školy, bude hromada kvikotu z EU, od Kocába, Džamily a spol, že je to diskriminace! Pokus selektovat nějakou skupinu, i když v dobrém úmyslu, vám prostě neprojde.

0 0
možnosti

nottingham

15. 6. 2011 11:44
Nesouhlasim s VAmi

Omlouvate cin diky inteligenci a prostredi ve kterem pachatele vyrustali. Takze je budeme omlouvat za vrazdy....? To, ze rodice porodili deti a sami nemaji zajistene byti(bydleni, praci....), to preci neznamena, ze solidarne se o ne musi stat starat. Kazdy by se mel postarat predevsim sam o sebe. Ale u nekterych skupin(bez rozdilu barvy pleti) chybi seberealizacni prvek. Omlouval takhle jako vy nekdo nacky z Vitkova, ze nepochazeli z nejlepsiho prostredi? Ne. A dostali take tresty za hnusny cin, ktery spachali. Kdyz se ale otoci mince a utocniky jsou prislusnici chranene mensiny, hledaji se omluvy, jak je ocistit. Spravedlnost opravdu neni a prostredi, ve kterem kdo vyrusta by nemelo byt dulezite. Co je dulezite je uskutecneni cinu, jak k tomu doslu a nasledek. V nekterych pripadech uz jen pokus o to cin spachat.

A ze se nemohou dostat z ghett? Na co tedy mame agentery na zaclenovani do spolecnosti?Pokud chteji pracovat, jiste jim rady pomuzou i s ubytovanim...Jsou to jen vymluvy...

0 0
možnosti

Petr z Bologni

15. 6. 2011 9:52
...

Hmm... Precetl jsem si clanek dvakrat - peclive. A nemohu se zbavit dojmu, ze autor by si mel nechat zmenit prijmeni. Cely traktat je smesovanim konkretnich a obecnych plku, ktere pouze rozmelnuji a relativizuji konkretni vinu a konkretni zlocin. Jsem zasadne proti principu kolektivni viny ("hazeni do jednoho pytle") a pravne neospraveditelnemu "exemplarnimu potrestani" (ano, takovy trest neni projevem niceho jineho nez sproste pomsty, jedno zda ze strany jedince nebo spolecnosti).  Zde se ale jedna o konkretni jedince a konkretni cin.  A obet trpi stejne, at je pachatel z hornich 10 000 nebo z gheta. Pokud v uvedenem pripade je inteligence pachatele tak nizka, ze mu nedovoluje plne chapat zverstvo jeho konani, je nutne k ochrane spolecnosti (dalsich nevinnych a bezbrannych jedincu, jako v pripade krupske tragedie) jej trvale od spolecnosti oddelit. V tak jasnem pripade, jak se udal v Krupce, neexistuji "ale...",  "kdyby..." a "jestlize..." .

0 0
možnosti

Viki007

15. 6. 2011 0:47
To je přesně to,

co tu říkám pořád ... nejvíc to má na triku tento stát, přesněji, celá ta slavná polistopadová politika.

0 0
možnosti

vit.hassan@seznam.cz

15. 6. 2011 0:40
Přišel jste s křížkem po funuse

Dobrý večer, mám takový pocit, že jste přišel s křížkem po funuse...

Píšete: "ale docela jistě vím, že i kdyby byl ten trest doživotní nebo absolutní,

existoval-li by ten v našem právním řádu, kromě krátkého pocitu

zadostiučinění by nám to nic, ale vůbec nic  nepřineslo." - A to já bych mu klidně za to, co provedl takových 10- 15 let klidně dal a zavřel bych ho společně s Vítkovskými žháři společně do jedné cely..., přinejmenším proto, aby si jemu podobní pro příště předem dobře rozmysleli, jestli jim podobné svinstvo za to stojí...

ps. Prosímvás opravte si ty hrozné pravopYsné chyby - bez urážky píšete skoro jako místní premiant z češtiny pan Kováč.

0 0
možnosti

mikonako

15. 6. 2011 14:49
Re: Přišel jste s křížkem po funuse

"A to já bych mu klidně za to, co provedl takových 10- 15 let klidně dal a zavřel bych ho společně s Vítkovskými žháři společně do jedné cely"

Tak Vaše čeština je příkladná...Když už kritizujete, tak alespoň pište česky. Děkuji ;-D

0 0
možnosti

Miguel2606

15. 6. 2011 0:23
Jméno mladšího pachatele je...

Nicholas Bady...šiřte to dále...ať je exemplárně potrestán alespoň jeden! Ať už si v životě neškrtne nikde, tato hyena!

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

14. 6. 2011 23:52
chápu, jak to myslíte, ale nesouhlasím

čin není nijak omluvitelný. Ano, můžou za to i rodiče a komunita - ale to pořád není omluva. Ani malá. Sám jste to napsal - nebylo to dej peníze a pár ran pěstí, když neměl. Bylo to cílevědomé mučení, znásilňování a rasistická hesla (už to dokazuje, že to nebylo jen impulzivní). Oni ho nenechali proto, že už měl dost, ale proto, že už je to nudilo a neměli co víc vymyslet. Už to ukazuje tu maximální možnou zrůdnost.

Vy vidíte dluh státu. Sorry, já ani za mák. Cikáni tu žijí staletí a většina z nich se nezlepšila se za mák (čest výjimkám). Kde chtěli, tam se úspěšně integrovali (přehled v pobírání dávek, používání slova diskriminace), takže to umí. Není o žádné vině společnosti, ale jejich chtění. A to musí vzejít od nich. Já naopak myslím, že ústupků už bylo dost a měly by skončit.

Mám pocit, že to přísloví není židovské, ale od Washingtona nebo Jeffersona.

A prosím - mrkněte trochu na pravopis. Měkké í na konci slova je sice inovativní myšlenka, ale ...

0 0
možnosti

marwill

15. 6. 2011 0:26
Re: chápu, jak to myslíte, ale nesouhlasím

Ano, já si také nemyslím, že jsou to bytosti z jiné planety pro které je nutno dělat vše od A do Z. Je zajímavé, že aktivně si práci nehledá prakticky žádný z nich. Kolik už jste viděl demonstrací a vehementně se domáhajících práce z jejich řad? Tady je něco špatně.

0 0
možnosti

siki2008

14. 6. 2011 23:43
pravda....

Cituji autora: "Ano, to je jistě dobrý názor, bohužel ale dnes neplatí že dědek kovář, táta kovář a kluk taky bude kovářem, ať nedělá rodině ostudu."

Bohužel, v tomto případě si myslím, že je velice pravděpodobné, že platí trochu jiné pravidlo: " Dědek kriminálník, otec kriminálník a kluk je kriminálník taky".

A věčný kecy o tom, že pokud žije v ghettu, že nemá jinou šanci, než být gauner jsou zkrátka zcela mimo :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Omlouvám se, že nereaguji na příspěvky v diskusích u mých blogů, nejsem vlastníkem dukátů.
Kdykoli ale zareaguji na vzkaz či mail.

Seznam rubrik