Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

KOLDAK

25. 6. 2011 12:26
Horší je, že vy budete chodit odevzdávat svůj půllitr zdarma

a potom se ještě budete skládat na miliardy imaginárního "ušlého zisku" šejdířům, kteří s vaší krví či plazmou nemůžou kšeftovat

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

25. 6. 2011 11:15
Vy jim dáte krev zadarmo...

...a oni se na ní náležitě napakují a ještě po Vás pak chtějí poplatky u lékaře. To už jednoho dožene k úvahám. ;-)

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

25. 6. 2011 9:18
kdybyste jen viděl kolik pojišťovna vysolí nemocnici

za krev a krevní deriváty, tak byste ztratil veškeré iluze. Bezplatné je jen dárcovství, pak už je to těžký kšeft. Však je to vidět na kauze firmy Diag Human a jejích ušlýh ziscích.

Mimochodem co třeba ocenit ty dárce? Stále musí platit u doktorů, platit v nemocnici, platit za recept, platit doplatky.

Ale co, kráva také dojí zadarmo, žejo? Nebo ne? Vždyť tu musíme krmit, ustájit, někdo o ni musí pečovat ...

1 0
možnosti
MN

boruvka

26. 6. 2011 10:52
Re: kdybyste jen viděl kolik pojišťovna vysolí nemocnici

Souhlasím. A ohledně  odměny dárcům, ta by měla samozřejmě být. Třeba doprava v Česku pro dárce úplně zdarma. Když ji mají poslanci ( nevím vlastně proč), u dobrovolných dárců je to snad jasné.

0 0
možnosti

lost

25. 6. 2011 8:27
je to jedno, diag human to dobře zobchoduje

0 0
možnosti
KJ

zpetak

25. 6. 2011 8:11
Hezke rano tam u vas.

Pane Vy svym clankem podkopavate zdrave zaklady Vaseho kapitalismu. Na cem zavisi zdravy vyvoj ceskeho kapitalismu? Na komerci a spotrebe. Vitam krok toho svazu . Je to cesta spravnym smerem.

0 0
možnosti
A

Antikapitalista4

25. 6. 2011 13:26
Ano, jsi komunista, Davide Chytrý

Ano, Davide Chytrý, i Ty jsi komunista. Nikoliv bolševik, protože bolševici existovali od 2. sjezdu Ruské sociálně demokratické dělnické strany v roce 1903 do 19. sjezdu Všesvazové komunistické strany v roce 1952, v němž se i ona přejmenovala na Komunistickou stranu Sovětského svazu a na návrh soudruha Stalina se název „bolševici“ přestal užívat, protože už pozbyl svého smyslu, jelikož žádní menševici (ve té straně) již nebyli, ať se tedy nazývají prostě komunisty.

Mimochodem, pravičáci a zastánci liberálního kapitalismu by Ti rychle vysvětlili, jak je takové dárcovství nemorální a jak tím vlastně podporuješ šedou ekonomiku, škodíš ekonomice, okrádáš vládu o příjmy na daních – což je samo o sobě krajně nesolidární. :-D

Všichni kapitalisté jsou přisátí na tom pyramidovém systému a považují za samozřejmé, že všechno vždycky někdo „tam dole“ zaplatí. Co se týče toho Smolíčka Pacholíčka, tak vrátka se otevřela 17. 11. 1989 a vysílací čas Jezinek se přesunul od večerníčků do hlavních zpráv.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 6. 2011 5:32
je to bohužel tak

Solidarita je krásná věc,ale měla by být alespoň trochu reciproční. Když dobrovolný dárce krve daruje zdarma krev v hodnotě 6 000, a pak příjde sám k doktorovi a musí si sám platit poplatky a doplatky v hodnotách řekněme stokorun, tak je to přinejmenším hloupé.

Jenomže a to je nutné připomenout,úplně stejně to platí i pro zdravotní pojištění. Zdravotní pojištění by pro spoustu lidí stačilo, a nemuseli by doplácet vůbec nic.Popřípadě by si mohli zaplatit komerční pojištění, které by bylo třeba i levnější,a dostali by mnohem lepší péči ve skutečném nad-standardu. Jenomže současné povinné pojištění je solidární,  většinu zaslaného pojištění odčerpá někdo jiný, tudíž  pojištěnec si ještě musí doplácet ze svého...

1 0
možnosti