Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vzkaz pro vrhače vajec z mítinků ČSSD

Opakování jednoho vtipu nefunguje ani u Suchánka s Genzerem.

pan vajickoCSSD

Milí vrhači vajec a další protestující,

rád bych Vás oslovil jako člověk, který s kampaní ČSSD za poslední tři týdny objel devadesát měst České republiky a kterému Vaše počínání opravdu nepřijde vtipné. Chápu, že jako voliči ODS, KDU-ČSL, zelených a dalších středových stran nyní cítíte silnou frustraci z toho, že po třech letech od parlamentních voleb nemáte komu dát svůj hlas. Nízká a jednoduchá rovná daň nikde, ekologická politika žádná, v čele lidovců je člověk, který by měl sedět úplně jinde, údajně nejlepší ministr financí na světě dovedl zemi ke dvousetmiliardovému schodku… Pokračovat bych mohl dlouho. Lidé, kteří v roce 2006 vsadili na vaši důvěru, jí prostě spláchli do záchoda.

Navíc levicová politika, která vám není sympatická, získává stále větší popularitu a vypadá to, že její představitelé vyhrají troje volby za sebou. Vaše frustrace musí být spalující, protože většina těch, kteří jdou demokraticky volit, si demokraticky zvolí něco jiného, než chcete vy.

Milí vrhači vajec a další protestující,

na blogu idnes.cz jste se označili za reprezentanty generace X, která házení vajíčky po Paroubkovi vyjadřuje své politické postoje. Problém je, že vaším politickým postojem je pouze nenávist k jedinému člověku. Politické názory nemáte žádné a demokracii si představujete tak, že budou rozhodovat jen vyvolení, kteří jsou podle vašeho názoru dostatečně chytří, aby se uměli "rozhodnout správně". Vaše postoje jsou přinejmenším schizofrenní.

Na jedné straně chcete nízké daně a pokud možno žádný státní dohled, na straně druhé vášnivě obhajujete dotace na kulturu, drahá ekologická řešení, placená ze státních peněz a kromě toho jsou vám blízké v podstatě všechny typicky levicové recepty - Lisabonská smlouva, občanská společnost, registrovaná partnerství....

Pokud byste tedy chtěli vyjádřit svůj politický postoj, museli byste ho shrnout asi do věty: Nechci tady sociální demokraty, nechci Jiřího Paroubka, chci nízké daně a rozsáhlé státní subvence na všechno, co nás baví a přijde nám to chvályhodné. Proto by neměli volit ti, kteří mají jiný názor, protože jsou podle nás nesvéprávní a zmanipulovaní. Naším vzorem je Barack Obama… Ten se sice chová podstatně levicověji, než česká sociální demokracie, ale když se kácí les…

Fair enough, jak by řekli Angličané, je to sice zvláštní názor, ale je váš. Nemá to navíc nic společného s marketingovým označením Generace X, který se týkal lidí, na něž neplatily reklamní vzorce chování. Vy jste přesně předvídatelní a je na vás orientován i politický marketing, aniž o tom mnohdy víte.

Milí vrhači vajec a další protestující,

plně chápu vaše politické rozhořčení, protože nemáte svého ideového vůdce a hned tak ho asi nenajdete. Rozumím tomu, že si přejete na sebe za každou cenu upozornit. Ale nás nebaví uklízet vaše neúspěšné pokusy (ještě jste ani jednou netrefili jediného politika) z naší zvukové aparatury a podia. Navíc, opakované vejce skutečně už je jenom trapný vandalismus, který k ničemu nevede.
Takže vám dávám nabídku. Svolejte si demonstraci, já vám na ní zapůjčím zvuk a podium, můžete tam svůj nesouhlas vyjadřovat třeba 60 hodin v kuse. Ale doufám, že přijdete s nějakým vtipem, protože kampaň na jedno brdo mne nebaví.
JCH

P.S. Můžete se sice distancovat od ODS, jak chcete, stejně jako ODS od vás, ale pokud stejní lidé z agentury pracující pro ODS organizují házení vajíček v šesti krajích a točí si to na video, těžko se to obhajuje.

P.P.S. Vzhledem k tomu, že jeden z vás dnes aparaturu zasypal vejci, bude ji nutné před zapůjčením vyčistit, na což byste se mohli složit.

P.P.P.S. Diskusi pod článekm nechám, ale kvůli spustě práce navíc asi nebudu mít čas reagovat, takže si v klidu nadávejte a vylévejte si frustraci.

 

 

Autor: Jiří Chvojka | pondělí 25.5.2009 17:50 | karma článku: 25,52 | přečteno: 3004x
  • Další články autora

Jiří Chvojka

Jak dostat stát na buben aneb program ODS á la Ukrajina

Podle mne by lidé okolo Petra Nečase měli přestat brát drogy, případně se podívat občas do soukromé sféry, aby viděli, jak se tvoří účetnictví. Lepší návod na daňové úniky placené státem ještě nikdo nepředložil. Zřejmě chtějí Topolánkovi kmotři ještě na poslední chvíli vydělat na státu nějakou tu kačku a "vratky" DPH se už v minulosti osvědčily.

30.3.2010 v 12:06 | Karma: 21,49 | Přečteno: 2354x | Diskuse| Politika

Jiří Chvojka

Přijďte podpořit dlouhodobou pomoc Haiti

Posílání DMS nám už přišlo málo, tak jsme se rozhodli uspořádat benefiční večer, který vynese víc peněz. Chceme je dát na speciální konto společnosti Člověk v tísni, která se soustřeďuje na obnovu po přírodních katastrofách. A ve čtvrtek večer to v pražském klubu Mecca vypukne, přijďte nás, prosím, podpořit.

26.1.2010 v 16:10 | Karma: 6,17 | Přečteno: 794x | Diskuse| Kultura

Jiří Chvojka

Lesk a bída průzkumů veřejného mínění - kritika ČT

V ČR je zřejmě 125 procent obyvatel nad 18 let. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit dva průzkumy o Lisabonské smlouvě, které vyšly jen několik hodin po sobě. A úplně opačný výsledek, to už nemůže být statistická odchylka. Tak dělá to Václav Klaus podle nás dobře nebo ne?

16.10.2009 v 12:14 | Karma: 27,89 | Přečteno: 1756x | Diskuse| Ostatní

Jiří Chvojka

Zakládám církev neplatiče daní

Církev sv. Jiří, Neplatiče Daní má jednoduché učení: Jakýkoliv kontakt s finančním úřadem je smrtelný hřích a neexistuje možnost zpovědi, pokání, ani jiných cirkevních švindlů. Kdo zaplatí halíř na dani, bude stráven ohněm pekelným.

2.9.2009 v 14:05 | Karma: 24,14 | Přečteno: 1601x | Diskuse| Politika

Jiří Chvojka

Ještě jednou k pádu vlády: to je Václav Havel hluchý i slepý?

Myslel jsem si, že jde o mrtvé téma, vláda už prostě padla a budou předčasné volby. Ale ODS se chová jako by její oblíbenou hračku rozdupal na pískovišti v Horní Dolní sídlištní chuligán a stalo se z toho téma Rady bezpečnosti OSN. Navíc se do toho vložil i bývalý prezident Václav Havel. Takže, pane exprezidente a pane expremiére, vážně si tu větu z Poslanecké sněmovny pamatuju jenom já?

21.4.2009 v 8:00 | Karma: 24,38 | Přečteno: 1389x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2060x
Místopředseda spolku Podvedení klienti, který se brání praktikám pojišťoven v kauze Investičního životního pojištění. Bývalý ředitel sekce vnějších vztahů ERÚ a již mnoho let podnikatel v Public Relations a pohostinství.

Seznam rubrik