Není zaměstnanec jako zaměstnanec

To se nám pan ministr financí zase předvedl. Dát si v zaměstnání jakýkoliv alkohol by u řadového zaměstnance soukromého nebo státního sektoru vedlo k propuštění a padák by byl na hodinu a zaměstnanec by odešel s kabátem ušitým z ostudy a hlavou skloněnou.

www.lidovky.cz/foto: ČTK

Ruku na srdce, kdo si nikdy nedal alkohol v pracovní době? Já tedy ano. A přiznám se, že se to stalo několikrát hlavně při oslavně narozenin některého kolegy a jednou, když jsem byla zčista jasna požádána o odchod z pracovního procesu. Nikdy se mi však následně nemusela jednat s lidmi, s médii nebo dělat důležitá rozhodnutí. Taky se mi nikdy nestalo, abych musela nadřízenému lhát o této skutečnosti nebo si vymýšlet historky o virózách a únavách.

Výmluvy Miroslava Kalouska na únavu jsou stejně směšné jako výmluva prezidenta na virózu a bohužel to nezlehčí ani jeho pozdější přiznání o požití alkoholu.

Ani mi tak nevadí, že pan ministr požil, ale jeho prvotní "zatloukání" v mých očích snižuje ještě více jeho důvěryhodnost a pouze se utvrzuji, že vysoké manažerské posty dělají z lidí stejné ignoranty, na které si stěžovali, když ještě byli na počátku svých kariér. Navíc tato výmluva rozhodně důvěryhodná nebyla. Všichni, kdo slyšeli jeho přímý vstup v Českém rozhlase, museli pochopit, že ten člověk na drátě je prostě pod parou, a vypustili obsah celého jeho sdělení, který byl stejně zmatený, takže nikdo o nic nepřišel.

Jen by mne zajímalo, jak by se pan ministr zachoval v situaci, kdyby jeho přímý podřízený vystoupil stejným způsobem. Zda by se ho snažil omluvit a tím jej podpořil v jeho neprofesionalitě nebo jestli by jej propustil ze svých služeb. My jako "nadřízení" ministrům bohužel nemůžeme nařídit okamžitý odchod z funkce, do dalších voleb můžeme jen komentovat, přehlížet nebo přežít.

Pro příště, pane ministře Miroslave Kalousku, přiznejte těch pár panáčků, odložte rozhovory na čas, kdy budete fit, a nepodkopávejte svou vlastní osobnost, Vaši poddaní nejsou hluší, slepí ani hloupí.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petra Chvílová | úterý 11.6.2013 6:47 | karma článku: 19,85 | přečteno: 1331x