Mých vysněných 58 - 1. díl

Tak a je to tady. Konečně jsem se rozhodla, že shodím ta kila, co mi zůstala po porodu, a ještě pár kil navíc, která jsem si během 2 let nastřádala díky sťastnému a spokojenému životu, vylepším si kondičku a konečně nebudu mít pocit, že vypadám jako kus špeku.  

Skoro 2 roky jsem se dokopávala k nějakému hubnutí. Těsně po porodu jsem na to neměla myšlenky, ani sílu. To mne zaměstávalo mimino a běhání s kočárem do obchodu, k doktorce a na tříhodinové procházky mi bohatě stačilo. V těhotenství jsem přibrala 19 kilo a rozhodně jsem nevypala jako maminka z časopisu, která je celá hezká a má pouze břísko. Já jsem naopak byla rozkydlá a všude velká, nohy věčně oteklé, že jsem se nevlezla do žádných bot kromě šlapk, ve všem jsem vypadala kolosální a ani mé snahy o zamaskování přebytků nepomohlo ke zvednutí mého sebevědomí. Poslední měsíce těhoteství jsem se opravdu neměla ráda, za to jak vypadám, i když jsem ze všech stran slyšela, jak rychle budu zpět na své váze.

To jsem také byla, stačil půlrok. Ale kila nejsou všechno, mé tělo vypadalo i po zhubnutí jinak ... slušně řečeno "povadle". A to vypadá dodnes.

Je ale ta správná chvíle vše napravit a vrátit se ke starým zvykům, a to k pravidelnému cvičení a zdravější stravě. Velmi jednoduše se to říká, ale hůře se to provádí. Touto svou soukromou rubrikou bych však chtěla dokázat nepřejícím a hlavně sama sobě, že to jde a že to zvládnu, aniž bych trávila 3 hodiny denně, 7 dní v týdnu na aerobiku, v posilovně nebo jiných zařízení, neutrácela majlant za prostředky na hubnutí a nehladověla.

Mým cílem je dostat se ze 70 kil na 58, ale mým hlavním cílem je získat jiná, nižší, čísla mého těla. Závazkem je 4 x týdně cvičit po cca 40 minutách a teoreticky bych se na svých 58 mohla dostat za 10-12 týdnů (toto mi alespoň doporučily jedny webové stránky zaměřené na cvičení doma). Otázkou je, zda se jim dá věřit, ale rozhodla jsem se, že jim v této chvíli věřit budu.

Hlavním prostorem pro cvičení bude náš obývací pokoj, případně navštívím místní kulturní zařízení nebo školu na hodinu powerjógy nebo pilates.

Odhahlím zde svá nejosobnější čísla a věřte, že počáteční stav se mi to nepíše lehko, protože se za ně docela stydím.

Přes prsa: 99 cm. Vždy jsem byla prsatá a tak mne to moc nepřekvapilo.

Přes pas: 77 cm. To je taky hezké číslo, ale vzhledem k mému krátkému trupu, je toto číslo úplně zbytečné. Žádné kalhoty ani sukně do pasu nemám a ani nehodlám nikdy kupovat.

Přes pupek: 98 cm. Šok, šok, šok. O 1 cm nižší číslo než přes prsa. Vypadá to, jako bych měla třetí prso a navíc na špatném místě. Tohle určitě musí pryč.

Přes zadek: 106 cm. Nic hrozného, jen ta povislost mě děsí. S tím budu taky pracovat.

No a mohu začít. Za týden budu psát snad jiné míry.

Pokud se chce někdo přidat, přidejte se, aspoň v tom nebudu sama :D

Autor: Petra Chvílová | pondělí 27.5.2013 22:44 | karma článku: 10,03 | přečteno: 503x