Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Skvělá hitparáda výmluvR^

1 0
možnosti
PB

P45e38t76r 10B91u47r30i30a67n

20. 5. 2021 10:41

Naprosto přesně vyjádřeno, za jedna.

A máte pravdu, že těch pofidérních milionů do vlastních kapes bylo až moc a celé by to vydalo za slušný román o tloušťce Tří mušketýrů.

2 0
možnosti
Foto

Díky:-). Už v 1.Q roku 2020 bylo jasné, že vláda hospodaří s rekordním schodkem, jenže pak se objevila koronakrize a vše se skrylo v tom balíku, o kterém se tvrdí, že je účtem za koronavir. Odhaduji, že bez koronaviru by rozpočet v loňském roce skončil deficitem tak 80-100 mld., takže z tohoto pohledu se koronavir vládě dost hodil. A pro ty malé domů se pak samozřejmě hodil nouzový stav, který umožňoval nákupy bez zadávání veřejných zakázek - viz zpráva NKÚ https://www.nku.cz/cz/pro-media/tiskove-zpravy/vyrocni-zprava-nku:-pandemii-nejde-vinit-ze-vseho--v-rade-oblasti-jen-zvyraznila-problemy--ktere-stat-dlouhodobe-neresil---id11770/

2 0
možnosti
PN

Hodnocení, reálné, nestranné by mě zajímalo též.

Doporučení odborných skupin, jejich politická úprava. Chybná, nedomyšlená a upravovaná opatření. Vliv hlasu opozice a médií na dodržování opatření...

Porovnání opatření se státy EU....

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, zajímalo by mě to též. Jenže když se pak v takovém hodnocení objeví jakákoliv kritika vlády (byť objektivní), hned se objeví "někdo", kdo bude tvrdit, že je to tendenční, subjektivní, nepravdivé a že je to kampáň a účelovka v rámci programu AntiBabiš. A je za tím opozice, Brusel nebo Soros....:-)

0 1
možnosti
Foto

Nezvládla. Vždyť vytvářeli jen chaos a zmatek. Lidé už z toho byli unavení a frustrovaní. Na hlavě jsem měl afro květák, ale kytku jsem si koupit mohl. V supermarketu při každé nové akci hlava na hlavě, ale náše sámoška za rohem., kde by bylo najednou několik málo lidí zavřená. Mimochodem zkrachovala a dnes ji začali vyklízet. Přikláním se k názoru, že se jim to zvrtlo a tak nás nechali se promořit s rizikem většího počtu úmrtí.

4 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Mně to připadalo jako kdyby trenéři poslali tým na hřiště, ale neřekli jim co a jak hrát. Naštěstí se ukázalo, že máme v nemocnicích schopné týmy, který to dokázaly uhrát i přes chaotické trenéry ve vládě (kteří se ještě stále měnili:-)).

A ještě k té poslední větě - ono to promoření a vakcinace je asi to jediné opravdu účinné (viz přístup Švédska). A pak ještě asi úplný lockdown na 2-3 týdny, což by sice znamenalo velkou ekonomickou ránu, ale ve svém důsledku by nás to stálo méně než 8 měsíců druhé vlny...

0 0
možnosti
VB

Dr. Smejkal z MeSES si možná neuvědomil, že premiér si pořizuje ministry a jeho poradce spíše jako své osobní PR; pokud někdo z nich řekne veřejně pravdu, jež se zrovna nehodí, končí.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Babiš nemá ve vládě skutečné odborníky, ale čučkaře.

Parafrázoval bych Cimrmana - je ale takový ministr opravdové eso ?! Co je to za eso, přátelé, když jde do vlády s premiérem Babišem.

0 0
možnosti
VB

Teď už byla asi 4. vlna pandemie, ale některé země to počítají ještě jinak, mají těch vln či období více oproti nám.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že to každý počítá trochu jinak. Nicméně Prymula 13.9. oznámil, že začala 2. vlna a od 5.10. byl vyhlášen nouzový stav. No a kromě týdenního "předvánočního rozvolnění" trvala ta opatření až do tohoto týdne, takže asi můžeme říci, že druhá vlna končí až nyní. Díky za diskuzní příspěvek a přeji hezký víkend.

0 0
možnosti
JH

Kartágo musí být zničeno:-)

1 0
možnosti
PB

P19e75t71r 85B71u97r80i74a76n

20. 5. 2021 11:22

Pozdě, Babiš už to stihl. Z toho se budeme vyhrabávat ještě dvě generace.

1 0
možnosti
Foto

I51v97o 47C87i84l72i25c94h

20. 5. 2021 8:17

Výborné shrnutí R^

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za další pochvalu:-).

0 0
možnosti
PK

Zvládla, či nezvládla, ten kdo tuto vládu nemá rád ze zcela jiných důvodů má vždy jasno, opakem je její volič,ten jí bude hájit do jisté míry i hájit, mě by zajímal názor toho dalšího, který není ani v jednom sboru.

Kardinální dotaz, byla opatření účinná, systematická? Kumulativní počty se zvětšovaly, na druhou stranu existovala korelace mezi rozvolněním a zpřísnováním.

Informovanost a statistiky, média statistiky předkládala značně emotivně a udělala si z toho velký spektákl. Matematiku a tedy její malou dcerku statistiku jsem studoval a tak vím, že nebude vždy přesná ,konzistentní a dá se vykládat různě. BTV Otázka, zda se do statistiky úmrtí zařazují i lidé, kteří měli Covid-19, ale ten nebyl vůbec příčinou smrti, byla a je samozřejmě legitimní.

Je také zcela přesné konstatovat, že opatření vlády měla asymetrické dopady na různé skupiny občanů, různé procese, a dokonce na různá odvětví ekonomiky. Někde jde o dopady objektivní (vzhledem k charakteru pandemie), jinde o subjektivní (z rozhodnutí).

Kritika je v mnoha případech oprávněná, chaos panoval, na druhou stranu byla to unikátní situace, na kterou neexistovala ani teoretická příprava a to platí o rekci establishmentu po celém světě. V této souvislosti by mě zajímalo, jak by se vše vyvíjelo v případě silného rozvolnění, které někteří viděli jako východisko a stavili ho jako opak provedených opatření a nouzového stavu.

4 0
možnosti
Foto

Velmi výstižně napsánoR^. Za hlavní kritérium neúspěšnosti beru počet mrtvých. Jestli tam jsou nepřesné údaje, to těžko posoudím. Něco říkal Blatný, pak to zase popírali jiní ( zemřít na covid x zemřít s covidem). Pokud jsme ale jako jediní vykazovali jiná čísla, tak je to jen další důkaz o chaosu vlády.

Máte pravdu i v tom, že to byla unikátní situace. Proto také na začátku pandemie měla vláda důvěru 85 % lidí, ta důvěra se samozřejmě v čase snižuje, ovšem u nás se téměř úplně ztratila - viz právě popsané případy nejrůznějších afér, ke kterým se vláda nepostavila kategoricky (viz Hnilička, Faltýnek).

Plno chyb přiznal Babiš v tom svém projevu, dnes ale tvrdí, že vlastně vše vláda zvládla. Že to tak není, o tom asi svědčí neustálé změny na postu ministra zdr. a hlavních hygieniček, a ta ztráta důvěry.

Zmiňujete také establishment po celém světě. Co jsem tak sledoval, tak právě ve světě měli hlavní slovo odborníci (hygienici, epidemiologové,..) a vláda přijímala jejich rozhodnutí, u nás o všem rozhodoval premiér. Pokud to nebylo "politicky přijatelné", tak to nebylo přijato. Navíc oni se na druhou vlnu připravovali, naše vláda nikoliv.

S tím silovým rozvolněním bych také nesouhlasil, ale nastavit podmínky, aby děti mohly do školy, to určitě šlo. Vždyť jsme země, kde byly školy zavřené nejdéle. Spíše chybělo nějaké logické vysvětlení - viz ten nesmysl s tím zákazem cestování mimo okres.

Ještě k nouzovému stavu - proč nebyl tak dlouho schválen pandemický zákon, když jeho návrh měla vláda 9 měsíců - https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pandemicky-zakon-se-musel-napsat-za-jeden-den-142468.

Mám obavy, že se zcela objektivního zhodnocení nedočkáme, a různě zaobaleně budou obě strany (i odborníci) argumentovat, ale bude to o tom "kdyby" - kdyby se udělalo tohle, nebo kdyby se neudělalo právě to...

Děkuji za velmi zajímavý příspěvek a přeji hezký den.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 40,75
  • Průměrná čtenost 1858x
Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Seznam rubrik