Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore, ODS, TOP 09, KDU jsou úplně odlišní, než piráti. To nemůže fungovat. Uvidíte, že budou brzo ve při, pak vládní krize a předčasné volby. A P. Fiala neumí na rovinu říct před volbami, že chce osekat zákoník práce, nezvyšovat, nebo zrušit min .mzdu, zavádět poplatky ve zdravotnictví. Hlavně, že furt huláká fráze typu: jsem slušný člověk, teď jde o všechno, zastavme populisty atd.

1 0
možnosti
Foto

Pane Knechtovský, respektuji Váš názor, i když o něm nejsem přesvědčen. Možná máte pravdu, že to nebude fungovat. Výhodou snad ale je, že se (zatím) jejich představitelé chovají tak, že vyznávají podobnou morálku a slušnost v politice. Uvidíme....

Trochu mě ale zaráží Vaše skálopevné přesvědčení, že jedině Váš názor je správný, i když budoucnost nikdo z nás nezná. Obdobně divné bylo tvrzení, že opozice by koronavirus nezvládli lépe. To ale přece nikdo nemůže vědět, protože prostě opozice u moci nebyla.

A k těm "plánům" ODS - asi všichni víme, že výrazně vzrostlo zadlužení státu, takže dnešní opozice (a budoucí vládna), pokud se chce chovat odpovědně, bude muset ukončit mejdan a konsolidovat veřejné finance, chceme-li se vyhnout dluhové brzdě. To určitě přinese i nepopulární restrikce. Rozumný člověk to pochopí, jiný bude tvrdit, že za Babiše se žilo lépe, a nepochopí, že na dluh se žít nedá.

Děkuji za Váš příspěvek a přeji Vám hezký den.

0 0
možnosti
JZ

J28a52n 89Z43i65e12g78l45e68r

10. 10. 2021 13:28

Zasloužená karma. R^:-) Oba jsme to hodili vítězům. :-)

1 0
možnosti
Foto

Hurá. [>-]R^

Nemám ale přehnaná očekávání, tohle přeci jen není listopad 1989. Věřím však, že se Petrem Fialou přeci jen výrazněji zlepší politická kultura.

0 0
možnosti
Foto

Docela smutnej tady koukám do diskuze. Krásnej povolební projev, kde Petr Fiala přijal své vítězství s pokorou jak tak koukám na úrodnou půdu moc nepadl....

2 0
možnosti
Foto

Ono se to snad vše uklidní, dejme tomu pár dní. Bohužel ale ani prezident ani premiér Babiš zatím uklidnění moc nepomáhají...

1 0
možnosti
JH

Je tragikomické, že přesně stejnými slovy spílají někteří voliči ANO lidem, kteří hlasovali pro SPOLU. Vždyť přece jen lidé bez morálky a intelektu mohli zapomenout a opomenout kauzy ODS a dalších stran koalice....

Dokud si budeme nadávat a nepochopíme, že ve většině případů šlo o volbu subjektivně menšího zla, půjdou mezilidské vztahy dále do pryč.

0 0
možnosti
Foto

Pane Hrdličko, správně ukazujete na zoufalost podobných argumentů. Přece to, že ODS měla kauzy před 20 lety neznamená, že už jí nebudu do konce života volit. Mě zajímá, zda vystupuje důvěryhodně dnes, jaký má dnes program a jací lidé jí reprezentují.

Pokud za 4 roky budou mít současní vítězové voleb tolik přešlapů a kauz a nejdůvěryhodnější bude ANO (což by ale znamenalo, že by se muselo i výrazně personálně obměnit) tak bych mu dal svůj hlas. O tom přece jsou demokratické volby.

Největší problém je ve slůvku "subjektivně", o čemž je celý můj blog. O tom, že volby vyhrávalo hnutí podnikatele, který "objektivně" má střet zájmů, který "objektivně" podváděl při dotacích, který "objektivně" lhal, který "objektivně" rozvolnil opatření s následkem tisíců mrtvých, který "objektivně" zadlužil tuto zemi, a 28 procentům občanů stačí "subjektivní" vysvětlení, že všechno je Antibabiš, pak je cosi u těchto voličů špatně. Buď intelekt nebo morálka....

1 0
možnosti
Foto

Zdá se mi to, nebo se nějak vytratili kobliháři ;-);-D

1 0
možnosti
Foto

Jací kobliháři? Vždyť ze zdejších komentátorů ANO nevolil ani jeden! ;-D

0 0
možnosti
DR

Nejvíce z celých voleb mě opravdu pobavil výsledek Pirátů. Čili jestli to dobře chápu, tak oni budou chtít do Strakovky s "mandátem" čtyř poslanců, což je mandát tak max. na dva vrátné a jednu uklízečku na některém ministerstvu.

Takový kocourkov může být opravdu pouze u nás. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Chovali se jako amatéři, sice docela sympatický, ale prostě nekritický amatéři, celou dobu, ve všem, teď mají výsledek. Budiž jim to poučením do budoucna, potřebují to jak prase drbání. Za mne spokojenost.

2 0
možnosti
Foto

Je skvele,ze mafian Babis pujde asi do opozice,nicil ceske podnikatelske prostredi a mira korupce a prekracovani smyslu zakonu neunosna. Je dobre,ze ani levicovi Pirati prilis neobstali,migrace a kvoty jsou hrozbou. Jen se trochu obavam dvou predvolebnich koalic,co se tyka adorace EU. EU v dnesni podobe neni nic dobreho a je treba neakceptovat vse,co naridi. Taktez co se tyka ockovani,byli mnohdy udernejsi nez vlada. Tak uvidime v budoucnu...

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš diskuzní příspěvek.

EU stejně jako každá instituce znamená byrokracii. Určitě souhlasím, že bychom neměli přijímat nic, co by ohrožovalo naší bezpečnost (viz uprchlické kvóty), ale na druhou stranu zase nemůžeme přijímat dotace z EU a odmítat všechno, co pro nás není výhodné. Prostě musíme být suverénním a spolehlivým členem, a v tom by měla hrát velkou roli naše diplomacie.

U toho očkování bych se až tolik nebál údernosti nařízení, ale uvidíme, na čem se vítězné koalice shodnou. Snad v tom bude víc logiky než dosud.

1 0
možnosti

Dopadlo to dobře. R^ Ale mohlo to být ještě lepší, kdyby šli STAN do voleb samostatně. Stejně Piráty nakonec voliči vykroužkovali.

1 0
možnosti
JK

Bez koalice s Piráty by Starostové patrně ani nebyli ve sněmovně.

2 0
možnosti
Foto

I80v41o 93C98i89l47i95c52h

9. 10. 2021 22:09

Poslechl jsem si první projev Fialy těsně po volbách, pak zpožděný Babišův a nyní opět Fialův po tom memorandu. Já mám zcela jasno, kdo je státník a kdo hysterka...

7 0
možnosti
Foto

U toho projevu Babiše jsem se dost pobavil. Kromě nepříliš upřímné gratulace vítězi voleb, stále fňukal, jak se všichni proti němu spojili a spikli. :-)

4 0
možnosti
Foto

No já také, ale s tím rozdílem, že ne "nakonec", protože jsem to tak chtěla udělat od začátku. Takže dnes mám Vánoce. :-)R^V

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti