Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A nebylo to náhodou tím, že u nás nebyl vojenský režim alá Německo, nekompromisní pokuta za roušku 500 až 1000 EURO, za opakované porušování ale také i 5000 EURO. Copak by tihle křiklouni, co to dnes chtějí házet na Babiše říkali, kdyby tenhle německý režim u nás byl.

U nás dodržování bylo jen na zodpovědnosti občanů, že ti nezodpovědní nebo jejich blízcí třeba i zemřeli, za to si mohou povětšinou sami.

Jinak ty mrtvé si všude počítali podle svého, tedy tady těžko srovnávat, nedávno tady bylo srovnání nadúmrtí, která v té době byla a tady jsme skončili docela jinak, například nejlépe ze zemí V4.

Jinak pochybuji, že v jiných zemích opozice takto sypala do opatření vlády písek, odmítání opatření, dokola pyskování, soudní žaloby.....

4 1
možnosti

Paklize ano, musi byt i vsechny pomniky padlych a nejen rudoarmejcu zneuzitim lidskeho nestesti.

Zalezi na tom, z ktere strany se na to divate.

0 2
možnosti

A on někdo stavěl někdy pomníky na místech kde se má konat zrovna ten den povolená volební akce nějaké strany. ;-D

Stavět na povoleném místě pomníky to je pieta, malovat z nenávisti a bez povolení vlastníka na náměstí křížky a potom ječet, že po těch "posvátných" křížcích někdo šlape, to je vandalismus a ubohost.Rv

5 0
možnosti

Ano, jsou zneužitím.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti
Foto

Když se na jaře loňského roku u nás objevili první nakažení covidem, na tiskových konferencích vlády měl rozhodující slovo premiér Babiš, ostatním skákal do řeči a prohlašoval, že přebírá osobní odpovědnost za boj proti covidové pandemii. Jak ale začal narůstal počet hospitalizovaných a zemřelých, premiér Babiš se postupně z tiskových konferencí vlády na dané téma vytrácel a přenechával je svým ministrům. Jako vždy si tedy úspěchy přisvojoval a neúspěchy sváděl na jiné.

4 3
možnosti
Foto

Naprosto přesnéR^

2 1
možnosti
Foto

Ilegální vetřelci na návsi cizí vesnice za ranního kuropění, bez vědomí místních obyvatel, nastříkají přes šablony na dlažbu bílé kříže. Cízí majetek je nevzrušuje, co na to pozůstalí obětí, se neptají.

Nezlobte se na mě, ale to je minimálně nevkusný počin, hodný maximálně tak dítka z mateřské školky.

7 2
možnosti
Foto

Souhlas. Bohužel míra nevkusu je dnes v politice i občanských projevech značná. Jak jsem psal - ani já malování křížů ráno před akcí nepovažuji za vkusné.

Blog byl i o tom, kdo dle mého názoru tu míru nevkusu posunul na samotné dno.

2 4
možnosti

Počet úmrtí připisovaných kovidovému viru je falešný. Četl jsem metodiku a doporučení WHO. Mrtví nebyli pitváni, nevíme na co zemřeli. Neznáme rakouskou metodiku.

Účinnost roušek je zpochybněna. Technologie a správnost testů je zpochybněna. PCR test při různém čísle replikace dává negativní nebo pozitivní výsledek. Rakousko a Portugalsko testy vyloučilo, ale jede se dál. Celé je to celosvětový podvod. 4 afričtí prezidenti odmítli testy a očkování v jejich zemích a jsou mrtví. Lukašenko je také odmítl.

Ale nám loni zemřelo cca o 17tisíc lidí víc než průměr 3 roků předtím. 5,6 milionů

čechů má v sobě nejméně jednu dávku pokusné látky. Dnes se to rve do dětí. Kdo ten nesmysl zastaví?

4 2
možnosti
Foto

Podle dosud dostupných údajů z hlášení úmrtí zemřelo v loňském roce 129,1 tisíce obyvatel České republiky, což je o téměř 17 tisíc více než v roce 2019. Nejvíce se umíralo v listopadu a nárůst úmrtí postihl nejvýrazněji věkovou kategorii 75–84letých a více muže než ženy. Po očištění dat od vlivu pokračujícího stárnutí obyvatel se podle ČSÚ ukazuje, že pokud by loni byla stejná úmrtnost jako v roce 2019, počet zemřelých by vzrostl pouze o 2000 lidí. To, že populace u nás stárne je pochopitelné, že stoupá počet zemřelých. Když ČSÚ spočítal přirozený počet úmrtí, který rok od roku stoupá, tak zjistil, že v roce 2O2O zemřelo o 2 000 lidí více. Zda na covid to zatím není stále jisté.

2 2
možnosti
Foto

Dobrý den. Já osobně proti namalování těch křížů vlastně ani tak moc nemám. Dobře, beru to jako výtku občanů směrem k vládě, respektive k premiérovi. Co už mě ale vadí je to, jak někteří opoziční předáci začali šílet, že si premiér Babiš dovolil po těch křížích šlapat... Víte, kdyby to bylo nějaké oficiální pietní místo a Babiš se tam procházel, kříž nekříž, tak bych ten křik chápal, ale v tomhle případě zase chápu Babiše, že šel po chodníku kam potřeboval. Kdyby na tuhle hru přistoupil, jeho odpůrci by mu (a komukoliv jinému...) v budoucnu znemožnili jakýkoliv program s veřejností už jen pouhou křídou a chodníkem, Určitě mi rozumíte, jak to myslím. Dále ještě bych se chtěl vyjádřit k textu z Vašeho blogu, kde myslím pochybujete o tom, že vinu na mrtvých mají i občané této země. Já si myslím, že mají - vezměte si jen, kolik nakažených lidí na podzim, nebo po Vánocích hygieně pomohlo trasovat své kontakty z posledních dnů před projevem nemoci...? Jistě byste je spočítal jako pouhá promile z nakažených a hygienou oslovených. Co tito lidé? Opravdu si nemyslíte, že i oni mají svůj díl viny na explozi covidu v naší zemi...?

7 4
možnosti
Foto

To by ti, co nedodržovali hygienická opatření museli být sami nakažení covidem, chodit a vesele prskat po lidech co jsou kolem. Museli by najít osobu, která má sníženou imunitu. Pak by ji mohli nakazit. Mohli by ji nakazit buď bez příznaků, anebo s příznaky vyžadujících domácí léčení. Takových nakažených lidí bylo 85 procent. Pouze u 5 procent lidí to mělo fatální důsledky způsobené obezitou, u lidí starších více 75 let, kteří mají už ve svém věku jiné nemoci. Jenže nebylo zjištěno trasováním, že se covid šíří venku, nebylo zjištěno, že by se šířil v obchodech, taktéž v MHD. Ve školách minimálně. Šířil tam, kde jsou uzavřené místnosti, nevětrané, jako jsou domovy důchodců, kde je vysoká koncentrace lidí s oslabenou imunitou, na pracovišti.

6 1
možnosti

Co tak odpovědnost těch, co slavili konec covidu na Karlově mostě?

3 6
možnosti
Foto

Ti co slavili konec covidu na Karlově mostě dostali povolení od všech institucí. Babiš v parlamentu a medií volal " Covid jsme porazili, jsme jediní na světě, slavte a volejte Hosana " To i přesto, že byl odborníky varován, že vychází z testů z Číny, které mají 70 procentní chybovost, takž se přesně neví, zda covid tu stále je. Prymula o té chybovosti věděl, ale tvrdil, že je podstatně menší. Když se zjistilo, že tu je a vrací se plnou silou a Babiš byl na to upozorňován v parlamentu řekl " Co máte s tím cóovidem pořád, podte řešit zahrádkářský zákon, mladí chtějí zahrádky a nechte ten coóvid bejt,"

7 1
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 40,75
  • Průměrná čtenost 1858x
Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Seznam rubrik