Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podobně, jako by bylo potřebné v Česku ještě navíc časem založit "Vrchní výzkumný a kontrolní úřad pro kontrolní úřady", byl tady dříve na podobném principu založen a dodnes existuje - "Výzkumný ústav práce a sociálních věcí". Co vlastně vyzkoumal, není známo. A nebo ještě jinak. Z původně před Plyšákem "Státního výzkumného ústavu bramborářského", se stal soukromý podnik, který je jako podnikatelský subjekt ochoten kontrolovat farmářům kvalitu brambor jen na základě objednávky a za příslušnou cenu. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Díky za další inspiraci. Na téma zbytečných úřadů s neviditelnými výstupy bych chtěl napsat taky blog :-). Už mám připravené nějaké podklady....

0 0
možnosti
JK

Víte, že...

ministryně financí Alena Schillerová pumpla státní kasu za fotky na svém instagramu a facebooku o dva milióny korun?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-dva-miliony-ze-statniho-ucet-za-schillerove-instagram-186894

3 0
možnosti
Foto

Už to sdílím na FB, to je fakt na zvracení.

1 0
možnosti
PS

Smutné čtení o tom co se děje s daněmi nás všech. To mě jenom utvrzuje, že má neustálá kritika státní správy je na místě. Jen se ptám, proč toho nejsou plné noviny ? Proč se v to novináři nešťárají dnes a deně ?

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za diskuzní příspěvek.

Máte pravdu, že pro novináře jsou zajímavější témata než přebujelá státní správa. Pesimisticky myslím, že na vině je i malý zájem obyčejných lidí o to, jak se na ministerstvech plýtvá.

Důvodem bude asi i to, že novináři málokdy mají možnost nakouknout pod pokličku, co se na ministerstvech skutečně děje, pokud tam nemají nějakého informátora.

A v neposlední řadě ani vládní politici nemají zájem o kritiku, co se na jimi řízených ministerstvech děje (nebo tomu ani moc nerozumí), takže ty problémy raději marginalizují nebo přímo kryjí.

2 0
možnosti
Foto

Takovéto články by se měly objevovat denně a všude, pane Chválny. Ono by stačilo tohle nepochybně korupční a nekompetentní jednání srazit na všech ministerstvech o polovinu a schodek rozpočtu by se náhle závratně zmenšil. Vždy, když si něco takového přečtu, je mi na zvracení a je jasné, což sám naznačujete, že se jedná o naprosto běžný úzus, nidko nikdy není potrestán, případně jsou ty exoti znovuzvoleni. Naprosto zasloužená karmaR^

8 0
možnosti
Foto

Děkuji a souhlas s tou poznámkou o možnosti právě touto cestou výrazně snížit schodek rozpočtu.

Nejhorší je, že se ty informace o neuvěřitelném plýtvání státní správy objevují v médiích skoro denně, jen tak nějak zůstávají bokem pozornosti a nikdo to moc neřeší. Zato se neustále řeší témata jako covid, napětí na Ukrajině, obstrukce hnutí ANO ve sněmovně,.....

A máte pravdu i o částečné vině ministrů, kteří většinou řeší jen své "politické" úkoly na ministerstvech, ale samotné administrativě nerozumí. Celé to tak velmi připomíná skvělý britský seriál Jistě, pane ministře, kdy ministři většinou dělají to, co chce "úřednická mafie"....

5 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 40,75
  • Průměrná čtenost 1858x
Zajímá mě veškeré dění ve společnosti, zejména pak politika a fungování státní správy, ve které jsem 30 let pracoval. Věřím v lidskou slušnost a jen těžko se vyrovnávám s lidskou hloupostí spojenou s arogancí a beztrestností při porušování zákonů.

Seznam rubrik