Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J72a97r46a 33R39a46n59k

27. 2. 2015 20:15

To mne velice uklidnilo, zda se, ze na Hrade je veselo, funkce dvorniho saska stale existuje, dokonce lepe placena. Skoda, ze zapomel, ze i lide jako Gandi byli nealko a vege:-(Rv Chudaci cesti vinari, u nas se ted bude pripijet na smrt, na rozdil od okolnich zemi a temer vsech na svete, kde se pripiji na zdravi a na zivot. L'Chaim, Slainte, Skaal, Na zdravi, Prosit!!

2 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, (skoro) všude se přípíjí na zdraví.

S tím dvorním šaškem to však není nejvhodnější přirovnání. Dvorní šašek bavil královský dvůr a lid, ale občas si směl udělat legraci i z panovníka, takto mu nastavit zrcadlo a pokusit se ho přimět k nápravě poměrů. Správný dvorní šašek nebyl žádný hlupák a byl celkem vážená osoba.

Vím však, že v lidové češtině je "dvorní šašek" výsměch někomu a urážka.

V EU se vede hodně divností, které se lidem nelíbí, se jim smějí a je kritizují. Napadlo mne, že každá členská země by měla mít povinnost vyslat do Brusele jednoho EU šaška, který by si směl a musel utahovat z různých Bruselských nařízení.

2 0
možnosti
Foto

Již jsem navrhoval, aby ke každému prohlášení pana presidenta byl vydán manuál, ve kterém by bylo uvedeno, co vlastně pan president řekl, co tím myslel a co si o to máme správně myslet my.

A bylo by po problémech a nedorozuměních. ;-D

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím, tako mne něco podobného napadlo.

A stejně jako je to v trapných amerických televizních seriálech, kde se občas ozve smích, aby posluchači věděli, že se mají smát, tak by při jeho projevech se občas z reproduktorů měl ozvat smích, aby posluchači věděli, že pan prezident řekl vtip nebo že to alespoň mínil jako vtip.

1 0
možnosti

K tomu není co dodat. Je to napsané přesně.R^

4 0
možnosti
Foto

Děkuji a přeji pěkný víkend v krásné zemi českomaravskoslezské. :-)

3 0
možnosti
LR

Zeman má bezpochyby již svůj duševní zenit za sebou. Doby, kdy napomohl naší svobodě svými znalostmi a odvahou veřejně vystoupit jsou už 25 let staré.

Stále ale mentálně převušuje většinu svých kritiků. Chudáčky, kteří si jen kompenzují svoje frustrace a mindráky.

Chudáčky co nechápou, že šlo o řečnickou nadsázku vyřčenou na odlehčení atmosféry.

Chudáčky co nemají smysl pro srandu a potřebují se kompenzovat z pocitů vlastní neuspokojivé situace

1 7
možnosti
Foto

Zeman je prezident České republiky a jako takový by měl být prezidentem všech občanů, neměl by nikoho zbytečně urážet a napadat.

Jeho výrok na veřejnosti v přítomnosti novinářů "smrt vegetariánům a abstinentům" je velmi nevhodný. Nejsem vegetarián ani abstinent, ale něco podobného bych nikdy neřekl. Některých lidí se to mohlo dotknout a Zeman tímto nedává dobrý příklad ostatním. Přečtěte si můj předchozí článek, na který v tomto článku odkazuji, tam svou kritiku trochu zdůvodňuji.

V tomto a předchozím mém článku poprvé na svém blogu Zemana kritizuji. Můžete na Zemanovo chování pochopitelně mít svůj názor a též na mé, když si odvážím Zemana za tento jeho výrok kritizovat. Také jsem se sám sebe ptal, jestli se k tomuto dalšímu Zemanovu trapasu musím vyjadřovat, když ani v Česku nežiji.

Pro mne však tímto výrokem skutečně překročil hranici, kterou je možno tolerovat. A to je to, co jsem chtěl říci.

3 0
možnosti
BM

Jak tu již napsal jeden bloger, máme novou dvojici komiků Z+O (Zeman+Ovčáček).

Smutné je však to, že jeden z nich je hlavou státu....

9 0
možnosti
Foto

Souhlasím.

Smutná podstata tohoto problému však je to, že Zeman byl zvolen v demokratických volbách a že se mezi kandidáty nenašel nikdo schopnější a dostatečně známý a populární. V druhém kole byl Zeman některými voliči zvolen jen jako menší zlo, než by podle nich v této funkci byl KS.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

To chápu, to nebyla vůbec kritika. Jsem pro stručnost, i když pěkné podrobné zdůvodnění se mi také líbí. :-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Díky.

Děkující smailík tu není a dát Ti srdíčko by někdo mohl špatně pochopit. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ovčáčkovi dochází invence. Není divu.

6 0
možnosti
Foto

Stejně tak by se mohl v tabačce v Kutné Hoře vyjádřit " smrt nekuřákům" a nekuřáci by mohli houfně protestovat. Prostě Zeman je pyšný na to, že pije, kouří a baští nezdravě a ke všem jiným se chová přezíravě. Není sám. Pokud se abstinent ocitne v partě holdující alkoholu je za troubu a nekňubu. Nekuřáci na tom nejsou líp. Stačí si vzpomenout s jakými porodními komplikacemi se rodí zákon o zákazu kouření v restauracích, který je všude kolem respektovanou samozřejmostí. To čím to zakrývá je stejně trapné jako když vrávorání před korunovačními klenoty sváděl na palec a virózu.

4 3
možnosti
Foto

To, že je někde něco obvyklé ještě neznamená, že to je správné.

Až budou skákat lidé z okna na hlavu, patrně to také nebudete po nich opakovat.

3 0
možnosti