Zeman: "Smrt vegetariánům a abstinentům"

"Prezident Miloš Zeman ve středu na Pražském hradě ocenil vítězné vinaře v soutěži Salon vín. Víno je podle hlavy státu nejkrásnější nápoj a člověk, který nikdy nenavštívil vinný sklípek a neslyšel cimbálovou muziku, není plnohodnotným člověkem. Při společném fotografování poté evidentně dobře naladěný Zeman v přípitku prohlásil: Smrt abstinentům a vegetariánům." Citát z článku na portálu iDnes.cz: Zeman na Hradě ocenil vinaře. Smrt abstinentům a vegetariánům, podotkl.

Můj názor

Prezident by měl být prezidentem všech občanů, neměl by nikoho zbytečně urážet a napadat.

Jeho výrok na veřejnosti v přítomnosti novinářů "smrt vegetariánům a abstinentům" je velmi nevhodný. Nejsem vegetarián ani abstinent, ale něco podobného bych nikdy neřekl. Některých lidí se to mohlo dotknout a Zeman tímto nedává dobrý příklad ostatním.

Nevím, proč to udělal, mohu jen spekulovat. Jistě tím opět potvrzuje svou nevychovanost a své křupanství. Na alkoholu a masu je závislý. Závislost na mase máme skoro všichni, skleničku alkoholu si dají občas nebo dokonce často mnozí z nás. Většina z nás však toleruje abstinenty a vegetariány a nenapadá je ani slovně. I kdyby to Zeman řekl jen jako nevhodný vtip a i kdyby to jen ožralý pošeptal v soukromí svému nejlepšímu kamarádovi, tak je to nevhodné a dle mne to ukazuje na to, že Zeman je zamindrákovaný a (verbálně) agresivní křupan.

PS. Toto jsem napsal jako reakci na nevhodné chování Miloše Zemana při výkonu funkce prezidenta České republiky. Nemám k tomu žádné vedlejší důvody, nejsem například příznivcem KS.

Dodatek 27.2.2015 16:51

Zeman svým výrokem prý mířil na Hitlera, viz článek

 Zeman slovy smrt abstinentům a vegetariánům mířil na Hitlera, říká Hrad   .

Trapný Zeman a trapný Ovčáček, který ho obhajuje. Prezident by se měl umět dostatečně přesně vyjadřovat a měl by se teď pořádně omluvit a ne se dodatečně vymlouvat, že mířil pouze na - mimochodem již mrtvého - Hitlera. Řekl to v množném čísle: "smrt abstinentům a vegetariánům". Navíc, přát mrtvému smrt, to nechápu.

Dle mne to jen potvrzuje to, že Zeman je frustrovaný člověk, který si své frustrace (vědomě či podvědomě) vybíjí ve verbální agresivitě. A pak se jen trapně vymlouvá. A za pár dní udělá nový trapas. Podivuhodné je, že mnozí ho v blozích nebo diskusích přesto stále obhajují.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | středa 25.2.2015 21:56 | karma článku: 27,05 | přečteno: 1395x