Zdravě jíst a dostatečně se pohybovat

V České republice žije hodně lidí s nadváhou a obezitou. Nadváha a obezita jim často způsobují špatnou kondici a časem i zdravotní problémy. Přitom existují celkem jednoduchá pravidla, jak se lidé mohou těmto neduhům vyhnout. 

 Na iDnes.cz Premium jsem našel celkem dobrý článek o zdravé výživě a o dosažení a udržení si správné váhy. (S titulem článku sice nesouhlasím, byl vybrán titulkářem nevhodně, aby přitáhl pozornost.)

Důležité je se nepřejídat, pestrá strava a dostatečně se pohybovat. Článek je dost dlouhý, ale doporučuji jej celý k přečtení, obzvláště těm, kteří bojují s nadváhou nebo obezitou. Jedná se o tento článek: Svačiny jsou zbytečné. Stačí jíst dvakrát denně, vysvětluje profesor Anděl.  Je známo, že ne každý člověk s nadváhou nebo obézní se zdravou stravou a pohybem nadváhy a obezity může zbavit. Většina lidí ale asi ano. 
Dodatek 10.4.21 18:16

V původní verzi článku jsem omylem vložil link na neodemknutý článek. Jeden diskutér mě na to upozornil. Chybu jsem opravil a teď se snad odemčený článek zobrazí každému.  
 

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 10.4.2021 16:54 | karma článku: 20,94 | přečteno: 559x