Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Říká se, že řada tyranů se navenek vyznačuje velmi dobrým chováním, údajně mohou být až nečekaně pozornými ctiteli, že zpočátku prostě vůbec nevypadají jako násilníci. Jenže časem se to zvrhne.... (I proto prý týraným ženám okolí nevěří).

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za návštěvu a reakci.

Nevím přesně, jak to je. S tyrany na osobní úrovni zkušenosti nemám. :-)

Ženy, které naletěly na tyrana, však pak často sami říkají, že jejich rodiče, přítelkyně a okolí je vždycky před ním varovalo. Zdá se tedy, že v těchto případech to jejich okolí vidělo, jen ony ne. Třeba naletěly na to, že se jim přehnaně dvořil a jim přehnaně lichotil. Toto rozumná žena snad ani nechce.:-) Možná žena, která má nedostatek zdravé sebedůvěry a pak je celá šťastná, že se jí někdo (mazaný) (přehnaně) dvoří.

Viděl jsem jednou televizní pořad o ženách, které naletěli na sňatkové podvodníky. To je sice jiná kategorie mužů, ale bylo mi až s podivem, co ty ženy vyprávěly a jak dlouho jim něco baštily. V pořadu se potkalo několik žen, které naletěly na stejného podvodníka, jeho metoda byla vždy skoro stejná. Na těch ženách dle mne však bylo vidět, že sami nejsou vpořádku. Nechci nikoho urážet, jen konstatuji fakt, jak jej vidím.

PS. Měl jsem jednou mazaného, ale velmi sympatického tureckého kolegu. Turci umí mluvit a vyjednávat. Jednou za mnou přišel se slovy: "Jardo, ty jsi takový chytrý, nechápu toto, mohl bys mi to vysvětlit." Přišel slušně, tak jsem se zamyslel a mu to vysvětlil. Nebylo to (pro mne) tak těžké. :-) Kdyby přišel s tím úvodem podruhé, tak ho pošlu někam. Když mu chci pomoc, tak mi nemusí lichotit. A kdybych mu pomoci nechtěl, tak mu žádné lichocení nepomůže, ba naopak.

Mimochodem, ten Turek byl skutečně chytrý a z mých kolegů se nejvíce snažil se dovzdělávat a řešit i těžší problémy.

Mimochodem2, v kalvinistickém a postkalvinistickém Holandsku, se přehnané dvoření a lichocení považuje za znak podvodníků.

1 0
možnosti
VJ

Ten článek paní Ley Vojtekové jsem četl před chvílí. Je velmi dobrý, připadá mi lepší než tento. A je velmi bojovný, nikoli bolestínský. Snaží se nás vyburcovat.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že jsem chtěl projevit bolestínství. Jen jsem dal najevo, že si za to můžeme především sami a musíme to změnit.

3 0
možnosti
TH

To ze tyrana zena od zacatku vedela, jak se jeji partner chova je proste nesmysl.  Tyhle reci by uz mely prestat.  Prave ze to nevi....

1 0
možnosti
Foto

Ale ví. Některým se dokonce jejich chování líbilo, pokud ho nezačali uplatňovat na nich. Výjimky jsou snad když velmi mladá žena, spíš dívka, si s někým takovým začala otěhotněla atd. To jeho vlastnosti asi neviděla.

Stejně je to s alkoholem. Snad každý ví, že přemíra alkoholu škodí. Někteří se však vymlouvají na alkohol, jako by zapomněli, že to byli oni, kdo jej v přemíře vypili.

Chce to jen dobře se dívat. přemýšlet a dospět!

1 0
možnosti

Další naivní levičák (nebo něco horšího?)...proč by se měli měnit obyvateklé Evropy ve svých vlastních zemích? Jsou to jejich země, jejich zvyky - a pokud se muslimům nelíbí, ať sem nelezou.

Evropa ani USA žádné islámské státy nevykořisťuje ani neovládá - každý stát může hospodářsky spolupracovat s kým chce - tudíž i kupovat ropu od koho chce...to, že někdo s někým obchoduje, nedává nějakým šílencům práva nás zabíjet, byť se nám to levicoví multikulti sebevrazi snaží vnucovat

1 1
možnosti
Foto

Obávám se, že jste můj článek nepochopila. V žádném případě nejsem levičák.

Váš výrok "a pokud se muslimům nelíbí, ať sem nelezou" je nesmyslné prohlášení, které nic neřeší. Předně Evropa se musí postarat o to, že se sem nevhodní muslimové nemohou nastěhovat, kdo jiný se o to může postarat?

Přeji Vám pěkný víkend.

1 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky