Valentýnský blog - Moje první láska

Každý si prožije svou první lásku. Říká se též, že každý muž někdy potká svou pravou partnerku, životní lásku. Otázka však je, zda ji v tom okamžiku pozná a zda se pro ni rozhodne.

V roce 1977 jsem emigroval. Jedna z nevýhod emigrace byla, že se člověk dále nemohl stýkat se svými příbuznými a českými přáteli. Co se týče mého otce, vynahradili jsme si to v druhé polovině osmdesátých let trochu tím, že jsme se sešli v Rakousku. Ubytovali jsme se na jeden týden na chatě v horách. Chodili jsme na túry, jedli, pili a při tom se bavili o všem možném. Víc mluvil otec. Narodil se a vyrostl v Brně a každý asi ví, jak jsou Brňáci upovídaní. Tak jsem se také dozvěděl o své skutečně první lásce, na kterou jsem již zcela zapomněl.

Má skutečně první láska

Když jsem byl hodně maličký, tak jsem bydleli v jednom malém českém městě. Měli jsme prý sousedy, kteří měli holčičku přibližně stejně starou jako jsem byl já. Když jsme se – vozeni v kočárcích – na procházkách setkali, tak jsme se prý na sebe vždy moc smáli a natahovali po sobě ručičky. Mí rodiče a rodiče té holčičky se tomu prý velmi smáli. Nevím, jak to s tou holčičkou dále pokračovalo. Když mi bylo něco přes dva roky, tak jsme se z toho městečka odstěhovali. Takže jsem si s tou holčičkou možná ani nikdy nehrál na pískovišti (o tom mi otec nic nepověděl), nechodil do školky, do školy a ani ji nemohl jinak blíže poznat.

Pravá partnerka

Naše vzájemná přitažlivost však tenkrát byla dle otce prý velká. Kdoví, třeba to byla má pravá partnerka, s kterou jsem se však setkal příliš brzo. I to se asi někdy stává.

Později jsem potkal jiné dívky a ženy. Některé se mi líbily a s některými jsem navázal vztah. Nikdy to však nebylo dlouhodobě to pravé ořechové. Tak jsme se – třeba i po několika letech vztahu – rozešli. Možná to bylo tím, že tu pravou jsem už potkal v útlém dětství a nebylo mi dáno, abych ji potkal znovu anebo abych potkal jinou pravou. S většinou svých bývalých přítelkyň však mám dosud velmi dobrý vztah. S přítelkyní i bez přítelkyně se mi žilo a žije celkem dobře. Přesto někdy závidím lidem, kteří spolu v lásce prožili celý život.

Poznámka. Vím, že vztah se musí budovat. Nemyslím si tedy, že jde jen o to potkat tu pravou. Tento článek není zamýšlen příliš vážně. Je to jen valentýnské povídání.

Autor: Jaroslav Chudáček | pondělí 6.2.2012 14:41 | karma článku: 19,37 | přečteno: 1075x