Stoprocentní předpověď toho, co se stane tuto středu

Napětí na Ukrajině se zvyšuje. Podle různých zdrojů Rusko Ukrajinu napadne tuto středu, tj. 16. února 2022. V článku zmiňuji, co se tuto středu jistojistě stane.

Cituji z článku na iRozhlas:

"Server Politico s odvoláním na tři oficiální zdroje z Washingtonu a Evropy napsal, že by ruská invaze mohla začít ve středu 16. února. Poradce ruského prezidenta Jurij Ušakov po telefonátu Putina s Bidenem uvedl, že americká hysterie ohledně Ukrajiny „dosáhla svého vrcholu“. Moskva dlouhodobě popírá, že by se na Ukrajinu chystala zaútočit."

Obdobné články byly publikovány na Novinky.cz a Seznam.cz. Asi to bylo publikováno i na iDnes.cz, teď tam však takovýto článek nalézt nemohu, ale ani jsem jej moc nehledal. 

V každém případě iDnes.cz informuje, že existuje 12 důvodů, proč je invaze na spadnutí. Ukrajinu obklopila půlka ruské armády.

Osobně si nemyslím, že mezi Ruskem a Ukrajinou dojde tuto středu, a ani letos, k válce. Šarvátky v Doněcké oblasti a Luhanské oblasti jistě budou pokračovat. Doufám (asi marně), že se časem najde nějaké diplomatické řešení, které uspokojí obě strany. 

Vím však, co se tuto středu stane jistě. 

Co se na 100% tuto středu stane 

Tuto středu je Měsíc v úplňku. Toto je jisté na 100%. 

Měsíc má vliv na (některé) lidi. Kdysi jsem někde četl, že například v Japonsku se během úplňku páchá nejvíce sebevražd. Mnoho lidí během úplňku špatně spí. To může být způsobeno měsíčním světlem, ale také tím, že v noci během úplňku jsme malinko lehčí.  Měsíc a Slunce jsou na opačné straně Země. V novu, kdy jsou na stejné straně jsme v noci těžší, protože gravitační přitažlivost Země, Slunce a Měsíce se sčítají. Během úplňku nás v noci (nejvíce kolem lokální půlnoci) Měsíc malininko nadlehčuje. Vzhledem k nám je na opačné straně než Země a Slunce. Citliví lidé na to mohou reagovat. Naše tělo se skládá z velké části z vody. 
Měsíc má také vliv na příliv a odliv. Během úplňku a novu dochází k maximálním přílivům, takzvanému skočnému dmutí, viz Slapové jevy - Wikipedie

Nevím, zda a do jaké míry bude mít tento úplněk vliv na možnou válku mezi Ruskem a Ukrajinou. Nejspíš nevelký. 

Související článek

Příliv a odliv, aneb jak to ten Měsíc dělá? Zde je jednoduše vysvětleno, jak příliv a odliv fungují. 

Dodatek 2. března 2022, 23:30

Mýlil jsem se, když jsem výše napsal: "Osobně si nemyslím, že mezi Ruskem a Ukrajinou dojde tuto středu, a ani letos, k válce. Šarvátky v Doněcké oblasti a Luhanské oblasti jistě budou pokračovat. Doufám (asi marně), že se časem najde nějaké diplomatické řešení, které uspokojí obě strany.".

Jak všichni víte, 24. února jednotky Ruské federace napadly Ukrajinu a to hned z více stran. Nebojuje se jen v Doněcké a Luhanské oblasti. Bojuje se i o Kyjev a jiná významná ukrajinská města. V bojích umírají i civilisti. Ukrajinská armáda a obyvatelstvo se však statečně brání. Většina zemí ruskou agresi odsoudila. Ukrajina dostává finanční a humanitární pomoc i pomoc dodávkami zbraní z mnoha zemí světa, včetně z Česka. Na Ruskou federaci a významné ruské politiky byly uvaleny tvrdé sankce. Doufejme, že tato pomoc Ukrajině pomůže a že se Ukrajina ubrání. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | neděle 13.2.2022 22:38 | karma článku: 29,53 | přečteno: 1005x