Starý dobrý Miloš Zeman

Včera, 5. listopadu 2021 prezident Miloš Zeman poskytl rozhovor pro Frekvenci 1. Informoval v něm o tom, jak se cítí, jak bude reagovat na výsledky voleb a jak si představuje dokončení svého prezidentského mandátu. 

Celý rozhovor je jako podcast umístěn na frekvence1.cz v článku Miloš Zeman: Ze své strany udělám všechno pro to, aby nová vláda vznikla co nejrychleji

Rozhovor mě mile překvapil. Po dlouhé době jsme mohli slyšet mluvit Miloše Zemana k aktuálním otázkám jeho prezidentské funkce. To je mnohem lepší než tweety jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka. 

Forma rozhovoru

Říká se, že důležitá je neverbální komunikace. Miloše Zemana jsme neviděli na videozáznamu, ale ho slyšeli. Způsob jakým mluvil se mi líbí. Mluvil klidně, zřetelně, bez přestávek a plným hlasem. I když jeho hlas možná byl trochu vylepšen ve studiu Frekvence 1. Na to, že mu je 77 let, byl dle mne jeho hlas během tohoto rozhovoru velmi dobrý. 

Obsah rozhovoru a Zemanovy odpovědi 

O svém zdravotním stavu řekl, že se cítí dobře a že už měsíc nekouří. 

Dále realisticky reagoval na výsledky voleb. Cituji z článku: “V tomto okamžiku je důležité hlavně jmenovat Petra Fialu premiérem. K tomu musí proběhnout ještě několik kroků; současná vláda musí podat demisi po schůzi Sněmovny, ale myslím, že tam žádný problém nebude. Andrej Babiš nemá zájem stát se premiérem. Důvod je ten, že s ním nikdo nechce jednat,”. 

Prezident řekl, že udělá vše pro to, aby nová vláda vznikla co nejrychleji. Vládu bude jmenovat v Lánech a ne na Hradě. 

Dle mne celkem správně v rozhovoru zkritizoval pátera Halíka a Zelené. 

Pro detaily rozhovoru čtenářům doporučuji si přečíst celý článek, na který výše odkazuji, a pustit si podcast, který je v něm umístěn. 

Závěr

Na závěr rozhovoru redaktor Frekvence 1, viz poslední část podcastu, řekl, že jsme mohli slyšet starého dobrého Miloše Zemana. S tím vcelku souhlasím. 

Otázka pochopitelně je, do jaké míry tento rozhovor zobrazuje pouze momentální zdravotní stav prezidenta a jak stabilní jeho zdravotní stav je. To ukáže až budoucnost. 

Přeji Miloši Zemanovi, aby se jeho zdraví dále zlepšovalo. 

Související články

Paní Zemanová promluvila k současnému zdravotnímu stavu prezidenta

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 6.11.2021 14:33 | karma článku: 29,75 | přečteno: 873x