Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zidane udělal, co udělal a možná tím připravil Francii o titul. Přesto se po skončení zápasu objevila na Champs-Elysees projekce obrovitého portrétu ZZ a pod ním nápis "Zizou on t'aime". Takže Francouzi v tom měli jasno.

1 0
možnosti
Foto

Nejen Francouzi myslím. I mnoho fotbalových fanoušků po celém světě, kromě asi Italů.

0 0
možnosti

Domnívám se, že provokování Zidaneho bylo od Italů takticky záměrné, aby dostal žlutou kartu - nebo aby byl vyloučen. Bohužel fotbalisté si mezi sebou na hřišti dost vulgárně nadávají a provokují se záměrně. Podobné je to i v hokeji nebo jiných sportech. Zažil jsem v televizi i agresivního tenistu, který se neovládl a napadl o přestávce mezi gamy protihráče. Častější reakcí tenistů je, že si vztek odreagují zničením raket- což také příklad pro mládež. Někdy dostanou za to od tenisových rozhodčích napomenutí. ;-)8-o Karma. Materazzi má doživotní pěknou ostudu ve formě sochy.

2 0
možnosti
Foto

Mirku, díky Ti, jako sportovnímu odborníkovi, za návštěvu a komentář. Myslím si, že Zidaneho si fotbalí fanoušci budou ještě dlouho pamatovat. Za deset let skoro nikdo však nebude vědět, kdo je Materazzi, až na pár Italů a na ty, kteří budou znát tento incident a náhodou si pamatovat jméno toho fotbalisty, kterému dal Zidane úder hlavou.

2 0
možnosti
Foto

zajímavé, to jsem ani nevěděl, ale nejsem znalý fotbalový fanoušek.:-)

1 0
možnosti
Foto

Také nejsem žádný velký fotbalový fanoušek. MS ve fotbale však zpravidla sleduji, jako Nizozemec to vlastně skoro musím. :-)

0 0
možnosti
OU
Foto

Srdečné díky, jméno jsem už opravil.

Nevyjádřil jsem přesně můj názor. Text v článku jsem upravil takto:

"Byl to velmi nešťastný konec kariéry tohoto vynikajícího francouzského fotbalisty, který se Materazzim sprostými a nepravdivými poznámkami o jeho sestře nechal vyprovokovat. Dle mne prvním a hlavním viníkem byl Materazzi. Zidane se však měl ovládnout, Francie mohla Italy porazit a tak se Zidane nejlépe mohl Materazzimu pomstít za jeho nesportovní chování."

Když jsem byl malý a s někým jsem měl incident a popř. se i popral (což jsem často nedělal :-)), tak se mne otec vždy zeptal, kdo si začal. Bránit jsem se dle něho směl a měl (dle matky jsem se neměl prát nikdy, což myslím nejde). Podobné to myslím bylo v mateřské školce, začalo se vždy otázkou, kdo si začal? Ve světě dospělých to tak nyní - dle mne bohužel - docela není. Když se dva "perou", tak okolí často odsuzuje oba, a to se mi nelíbí. Obzvláště když společnost a ve fotbale rozhodčí často nedovedou zavčas potrestat ty, co si začali.

2 0
možnosti
ZS

Nemyslím si, že by příčinou takových zkratů byly peníze. Sportovci jsou na své zápasy hodně vyhecovaní a pak stačí málo, aby se jejich bojovnost projevila místo na hřišti jinak. Přál bych vám vidět venkovské strýce v okresním přeboru, kde rozhodně nejde o žádné peníze, jak si dokážou jít po krku.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, nejde jen o peníze. Nesportovní chování, přehnaná tvrdost až hrubost, zákeřné chování, urážky atd. se vyskytují i v amatérském sportu a dokonce i žákovských soutěžích. V nizozemské televizi ukazovaly ve zprávách, jak horlivě a nesportovně někdy rodiče povzbuzují své děti.

1 0
možnosti
JH

Je škoda že jste nenapsal proč Zidane inzultoval svého soupeře.

Kdyby někdo takovým způsobem urážel mou rodinu, pravděpodobně bych se taky neudržel a inzultace by byla na světě.

2 0
možnosti
Foto

Napsal jsem "který se Materazzim sprostými a nepravdivými poznámkami o jeho sestře nechal vyprovokovat". To snad zde stačí.

Bylo by to na dlouhé povídání. Osobně si myslím, že hlavním a prvním viníkem byl Materazzi, ještě toto asi do textu pro jasnost doplním.

2 0
možnosti