Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Rozebírejte to jak chcete.Stačí se dívat na záznam a vidíte že to pero prostě ukradl.No má praxi což vidíme kolem sebe:-)[>-]

2 1
možnosti
JS

Klaus ale signatářem nebyl, tím byl kníže, takže není co řešit - pero ukradl. ;-D

2 2
možnosti
Foto

Třeba je jen dodatečně vzal pro K. Schwarzenberga. :-) O tom se však nikdy ani on ani K. Schw. nezmínili.

2 2
možnosti
Foto

Karma. Zajímavé video R^ Pera jsou zřejmě památeční trofej.

2 2
možnosti
PK

P36a43v82e92l 26K64u54l94a

13. 5. 2013 6:11

Já myslím, že nešlo ani tak o to, že si to pero vzal, ale o to JAKÝM ZPŮSOBEM si ho vzal.

7 6
možnosti
Foto

Jistě, způsob jakým si prezident Václav Klaus to pero vzal byl legrační a pro hlavu státu nevhodný. Přesto se divím, že se to po tak dlouhé době stále v diskusích ale i blozích na českém internetu zmiňuje a probírá. Česká republika má větší politické problémy než tu ostudu s perem v Chile.

Nizozemci si svých představitelů a politiků váží. Ti jsou v průměru jistě lepší než v průměru čeští politici. Ti nám však nespadli z nebe. V Nizozemsku se nabídli do politiky (v průměru) lepší a schopnější lidé, kteří si vytvořili lepší politické strany a občané tyto lepší strany většinou volí. Jak dle mne je na to i v ČR jít jsem popsal v článku "Koho volit": občané musí některé politické strany vlastní účasti v politice zlepšit nebo vytvořit nové lepší strany.

Je však pravdou, že NL má dlouhou tradici demokracie a tak také proto se tu dobrá (byť ne ideální) politika dělá snadněji.

2 4
možnosti
Foto

Ano, zpráva o odstoupení královny Beatrix je ve vztahu k tomu, čemu se u nás média převážně věnují, velice aktuální. Také proto, že bychom u nás potřebovali více takové standardní a všem srozumitelné - velkou většinou občanů sdílené - politické kultury. Včetně úcty, jaké se v Holandsku těší politici. Což ovšem není jen nějaký automatický nárok, záleží totiž i na politicích jak se chovají a zda se před veřejností sami neznevažují.

6 0
možnosti
LW

L36e88o 52W20o71l76f

12. 5. 2013 22:31

Nehledě na obsah, tak tomu říkám aktualita. ;-D 

No nic,  hlavně, že vás už pustili.

5 14
možnosti
Foto

Díky za Vaši reakci. O té propisce v Chile se píše ještě denně. Včera např. zde

http://trizuljak.bigbloger.lidovky.cz/c/338636/Zneucteni-korunovacnich-klenotu.html

Tak jsem tam o tom, jak probíhala abdikace Beatrix napsal do diskuse a pak jsem to trochu rozšířeně napsal i zde na můj blog. Čerstvá aktualita to už není, ale zdá se mi, že to ještě bylo třeba zmínit.

8 2
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1133x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky