Procházka podzimní Prahou IV – Alšovo nábřeží a Klárov

V tomto blogu jsou umístěny fotografie z procházky po Alšově nábřeží, Mánesově mostě na Klárov a pak zpět na Alšovo nábřeží. Několik fotografií obsahuje pohled na Malou Stranu a Hradčany.  

Když se myší postavíte na některou z fotek, tak se objeví popis fotky.

 Nederlands: Wandeling door Praag in de herfst IV – Alšovo nábřeží (Aleš kade) en Klárov.
Deze blog is de volgende fotoblog in de serie “Wandeling door Praag in de herfst”. In deze blog zijn foto´s uit een wandeling op de Alšovo nábřeží (Aleš kade), Manes brug, Klárov en dan terug naar Alšovo nábřeží (Aleš-kade). Meeste foto´s bevatten een aanzicht op Malá Strana a Hradčany (Praagse burcht).
Als u met de muis op een foto gaat staan dan zult de omschrijving van do foto zien.

Pohledy z Alšova nábřeží na severu od Mánesova mostu

Pohledy z Mánesova mostu

Klárov

Hotel Four Seasons

V procházce budeme pokračovat opět na Alšově nábřeží (stačí z Klárova přejít Mánesův most), tentokrát ale na jihu od Mánesova mostu. Bylo chladno, tak jsem si odskočil na něco teplého do kavárny nedalekého hotelu Four Seasons ve Veleslavínově ulici. Při této příležitosti jsem s povolením personálu vyfotil věhlasnou restauraci tohoto hotelu. Jediná restrikce byla, že nesmím zaostřeně fotit lidi v restauraci. Restaurace byla zatím téměř prázdná a tak jsem tuto podmínku snadno mohl splnit.

Pohledy z Alšova nábřeží na jihu od Mánesova mostu

U zábradlí na nábřeží se v odpoledním slunci vyhřívaly tři slečny. Dali jsme se do řeči a slečny mi povolily, abych je před Malou Stranou a Hradčany vyfotil. Za to jsem jim moc vděčen. Fotit jen architekturu bez lidí není ideální.

Foceno kompaktem značky Samsung 16. a 17. října 2011.

PS. Jelikož mé fotoblogy navštěvují také Nizozemci, kteří neumí česky, tak jsem sem vložil dva odstavce v nizozemštině.

 Nederlands: Als u de foto’s leuk vindt dan kunt u hieronder op de oranje balk „Líbil se Vám článek? ...“ klikken. Zo verhoogt u de reputatie van dit artikel op blog.idnes.cz. Bedankt.

Autor: Jaroslav Chudáček | pátek 18.11.2011 20:15 | karma článku: 21,82 | přečteno: 2038x