Pavel Kasík byl odejit z Technetu

Pavel Kasík, dle mne a mnohých dalších čtenářů zajímajících se o vědu a techniku jeden z nejlepších autorů na Technet.cz přišel o místo. 

K mému velkému překvapení jsem dne narazil na zprávu, že k 1.3.2021 jeden z nejlepších autorů na Technet.cz přišel o místo.

Psát dobré populárně vědecké články je nesmírně obtížné. Autor se musí snažit být dostatečně přesný a přitom být širokému publiku srozumitelný. To dle mne Pavel Kasík uměl a umí. 

Jeho články se mi zpravidla moc líbily. Obdivoval jsem nejen kvalitu, věcnost a fundovanost jeho článků, ale též jeho trpělivost pod články diskutovat, přiznat a opravit případné chyby. Navíc, pod článkem vždy uvedl, co bylo opraveno. Za chyby se nestyděl a to jeho článkům dodávalo více důvěryhodnosti. Některé články napsal s kolegy. Zdálo se mi, že na Technetu byl vynikající tým. 

Cituji z jeho facebookové stránky, příspěvek 1.3.2021:
"Dnešním dnem přestávám být redaktor Technet.cz.
Psal jsem pro vědecko-technický magazín Technet.iDNES.cz kousek přes 15 let, první článek mi vyšel v prosinci 2005. Od té doby jsem jich napsal 2348. Na některé už si ani nevzpomenu, jiné mne budou provázet celý život.
Podrobnosti jsem sepsal zde:
https://kasik.substack.com/p/odchod-z-technetcz

Jsem neskonale vděčný fantastickým kolegům a čtenářům za vše, co jsme spolu prožili, co mne naučili a kam jsem se díky nim dostal.Překvapilo mne, že jsem musel v MAFRA skončit. Psaní pro Technet mi bude opravdu chybět. Ale už se zvědavě těším, co dál."

Můj Závěr
Přeji Pavlovi Kasíkovi mnoho úspěchů v jeho další kariéře. A těším se na jeho články jinde.   

Zdroje a a další články na toto téma:
Facebook, Pavel Kasík 
Odchod s Technet.cz 
Pavel Kasík, Kdo jsem a co dělám 
Pavel Kasík, seznam všech jeho článků a článků, kde je spoluautorem na iDne.cz 

Poznámka: Nevím, zda tato zpráva již na iDnesu (Technetu) proběhla. Nevšiml jsem si jí.
 

Autor: Jaroslav Chudáček | neděle 11.4.2021 19:35 | karma článku: 33,35 | přečteno: 1618x