Novoroční ponoření se do Severního moře 2012 – II ponořování

V předchozím článku Novoroční ponoření se do Severního moře 2012 – I úvod jsem stručně popsal každoroční akci novoročního ponořování se do Severního moře ve Scheveningenu.

V předchozím článku Novoroční ponoření se do Severního moře 2012 – I úvod jsem stručně popsal každoroční akci novoročního ponořování se do Severního moře ve Scheveningenu. V článku jsem umístil několik snímků připravujících se otužilců a diváků, které jsem vyfotil ze scheveningenského bulváru a z horní terasy scheveningenského mola (pieru).

1. ledna 2012 tu bylo velmi pošmourné počasí a foukal silný vítr na hranici vichřice.

Když se myší postavíte na některou fotografii, tak se vám objeví popiska fotografie.

Scheveningenské molo (pier)

Nejprve umísťuji celkový pohled na molo z neděle o týden později, z 8. ledna 2012, kdy bylo jasno. Zde je dobře vidět, jak toto molo vypadá za pěkného počasí a v době, kdy je zde méně návštěvníků.

 Pohledy z horní terasy scheveningenského mola

Navzdory nepříznívému počasí se na horní nekryté terase mola shromáždilo několik diváků a (amatérských) fotografů. Tento fotograf si na focení ponořování připravoval deskový fotoaparát.

 

 

Za skleněnou budkou nad schodištěm z dolního přízemí mola se schovávalo před větrem několik lidí.
 

Na konci mola vlevo je Van der Valk restaurace. Jakmile z mola udělám pár snímku, tak se tam přesunu do tepla a bezvětří.

  

Fotil jsem proti větru, který mi přinášel kapky a jemný písek na objektiv, což je bohužel poznat i na kvalitě fotek. Přesně ve 12:00 hodin proběhl start k ponořování se.   

Většina lidí do moře jen vběhla, smočila se a za malou chvíli se otočila a běžela zpět. Jen někteří se v moři zdrželi déle a chvíli si v něm zaplavali.

Van der Valk restaurace

Přesunul jsem se na otevřenou terasu Van der Valk restaurace a odtud jsem udělal ještě pár snímků. Většina otužilců se již vrátila na pláž a do stanů, aby se převlékli do suchého. Jen několik mladých lidí vydrželo v moři déle.

Na závěr ještě dva snímky interiéru Van der Valk restaurace, kam jsem se přesunul do tepla a na něco teplého.

Během několika dnů na blog umístím třetí a závěrečnou část této série článků o scheveningenském novoročním ponořování.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | pátek 13.1.2012 20:51 | karma článku: 21,76 | přečteno: 1616x