Nová metoda na hubnutí

V článku popisuji novou, velmi slibnou metodu na hubnutí. Nic nestojí. Metoda odnaučuje lidi jíst pozdě večer a v noci. 
Autor blogu mezi květinami v Haagu s plným bříškem po návštěvě Wiener Konditorei

Všichni víme, že nadváha pochází především z přejídání se. Problém některých lidí je, že jedí i pozdě večer a dokonce i v noci. Takto obdržené kalorie se pak ukládají v těle v tucích, v noci toho moc nespálíme. 

Občas i já jsem pozdě večer nebo i v noci navštěvoval a vyjídal ledničku. Našel jsem však na to jednoduché, byť trochu drsné řešení. Od včerejška po osmé hodině večerní si na dveře lednice čtyřmi magnety připevním fotku naštvané Gréty s textem "How dare you?" Pak se až do rána ledničce vyhýbám "na stovky kilometrů". 

Ráno obrázek sundám a položím ho směrem dolů na lednici, večer jej opět na dveře lednice upevním. 

Nebezpečí této metody však je, že u mentálně slabších osob by fotka rozzlobené Gréty na lednici mohla spustit mentální anorexii. Bohužel žádná metoda nemá jen výhody. 

PS. Poznamenávám, že žiji ekologicky celkem odpovědně. Nepodléhám komerci a nekupuji blbosti. Třídím odpad. Málo jezdím autem, v mém okolí často používám hromadnou dopravu. Už skoro nelétám. Přehnaný aktivismus se mi však nelíbí. 

Schwarzwaldský třešňový dort. Autor: Mikelo (Mikel Ortega), CC BY-SA 2.0

Vložená fotka mne v Haagu je ze srpna 2018. Tenkrát jsem budoval zásoby na zimu, viz zde. Přestal jsem to však dělat. Zimy již nejsou tak tuhé, zhubl jsem tak o pár kil a z velké části jsem přišel o úctyhodné bříško. Zlepšila se mi i kondice.
Nedávno jsem kolem té Wiener Konditorei šel, neodolal jsem a jeden kousek Schwarzwaldského třešňového dortu jsem si opět dal. Občas je třeba dělat výjimky z našich dobrých pravidel. To je život. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | pondělí 11.11.2019 15:26 | karma článku: 26,20 | přečteno: 927x