Mužský a ženský tenis

Včera se ve Wimbledonu konalo finále ženské dvouhry. Velmi pěkné utkání vyhrála Češka Markéta Vondroušová, která porazila světovou šestku Tunisanku Uns Džábirovou dvakrát 6:4. Bylo to napínavé utkání. 

Viz Fantazie! Vondroušová ve finále zářila a je šampionkou Wimbledonu

Dnes se ve Wimbledonu konalo finále dvouhry mužů. Světová tenisová jednička dvacetiletý Španěl Carlos Alcaraz porazil 36-letého Srba Novaka Djokoviče v pěti setech: 1:6, 7:6, 6:1, 3:6 a 6:4. 

Viz Alcaraz ovládl Wimbledon. V atraktivním finále udolal Djokoviče v pěti setech.

Rozdíl v úrovni včerejšího ženského finále a dnešního mužského finále byl obrovský. Jak tvrdost úderů, tak pohyb na kurtu, tak přesné umisťování míčů v mužském finále byly značně lepší než v ženském finále. To je pochopitelné, muži jsou od přírody silnější a rychlejší než ženy. 

Nechápu však, že ženy dostávají stejné finanční odměny jako muži, i když hrají pouze na dva vítězné sety (maximálně tedy tři sety), zatímco muži hrají na tři vítězné sety (maximálně tedy pět setů). To je dle mne nespravedlivé. Věřím však, že někomu se může líbit více ženský tenis protože není tak rychlý jako mužský a snadněji se sleduje. 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | neděle 16.7.2023 20:57 | karma článku: 23,67 | přečteno: 717x