Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlkov

17. 5. 2010 21:43
Marta Kubišová,

jestli se nepletu,do voleb na začátku devadesátých let šla (snad za OF) a když byla zvolená, tak vycouvala. To se mi tehdá zdálo docela podrazácký. Čau Jardo.

0 0
možnosti
JC

JaroslavChudacek

17. 5. 2010 22:36
Re: Marta Kubišová,

Jak to přesně s Martou K. na začátku 90. let bylo, to nevím, a to vlastně není nejdůležitější. Dovedu si však představit, že do voleb šla a pak byla nemile překvapena, jak to v politice vypadalo. V takovém případě by mne ani - vzhledem k jejímu věku, tomu, co již zažila,  a že je umělkyně a ne politička - nepřekvapilo, že vycouvala.

Kruciální však je, že by se mělo najít dostatečně schopných a čestných lidí, kteří do politiky půjdou. A že většina národa je pak bude volit. Politická barva vítězů voleb není tak důležitá. Slušná a umírněná levice nebo střed nebo umírněná pravice, to vše může vést k dobré politice a v dobrém smyslu spořádanému a prosperujícímu státu.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

15. 5. 2010 16:19
proti

článku žádná, akorát jsou tady technické problémy, jak ty morální nezkažené politiky najít a jak přimět ty staré struktury aby odešli a neškodily a jak zajistit aby se z těch nových politiků nestali ty staré struktury.

Je to už dlouho známé že když už je komár přisátý dlouho tak už to tak moc nebolí

0 0
možnosti
JC

JaroslavChudacek

15. 5. 2010 16:27
Re: proti

Viz diskusi níže u příspěvku: "Dobrý politik ?"

0 0
možnosti
P

potřetí

15. 5. 2010 14:08
Dobrý politik ?

Který to je ?

0 0
možnosti
JC

JaroslavChudacek

15. 5. 2010 14:32
Re: Dobrý politik ?

Jména dobrých českých politiků také neznám. Už vzhledem k tomu, že v ČR nežiji.

Dovedl bych však vyjmenovat základní vlastnosti dobrého politika. V NL jsem minule do EU parlamentu volil levicově liberální D66. Jeich program stručně řečeno: každý se musí postarat o sebe. Sněmovna a stát se musí postarat o dobré zákony, kontrolu jejich dodržování, dobrou infrastrukturu, dobré školství atd. Nemocným, dočasně nezaměstnaným atd. stát pomůže. Politici musí být schopní a čestní. Není to vlastně ani levicová ani pravicová strana, i když levice jí nazývá někdy pravicovou a pravice často příliš idealistickou, intelektuální a levicovou.

V příštích volbách v ČR mi (budu volit na ambasádě) asi nezbývá než volit menší zlo. Možná, že už v ČR nějací dobří politici jsou. Takové politiky by lidé měli volit a měli by přijíti i noví dobří politici. 

Překvapuje mne kolik blogerů kritizuje jistého populistického levicového politika s bříškem a jak málo pozitivního napíší o jejich dobré alternativě.

0 0
možnosti
BR

Stobka

15. 5. 2010 14:07
Bez peněz do politiky nelez

a kde je získat, když moji příbuzní neseděli u koryt za komoušů, tudíž se nedostali k penězům ani po revoluci? Když vlezu do strany, budu muset s vlky výti, jinak mě ukoušou.  Nebo se do vrcholné politiky prosouložit, na to mi jaksi nebylo dáno. Bludný kruh, nezdá se vám?

0 0
možnosti
JC

JaroslavChudacek

15. 5. 2010 17:56
Re: Bez peněz do politiky nelez

Milá Stobko!

Pokud si to dobře pamatuji, tak původní české přísloví zní: "Bez peněz do hospody nelez.." Pokud se však v ČR politika probírá hlavně v hospodě, tak se bez peněz ani do takovéto politiky jistě nedostaneš. 8-o

Myslím si však, že politika by se měla přesunout z hospod na veřejnost a chytří schopní lidé by se do ní měli zapojit. A ostatní rozumní lidé by měli takové politiky volit a toto se přece nedělá v hospodě. :-)

0 0
možnosti
BS

boblanek

15. 5. 2010 13:48
Promluvil jste mi z duše.

0 0
možnosti
W

wairau

15. 5. 2010 13:45
Modlitba, od slova modlit....

Autore, chapu, ze zijes dlouho v cizine, ale oprav si prosim ten nazev sveho clanku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 264
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
Matematik, logik a informatik. Vystudoval na Matematicko-fyzikální fakultě Karlovy university v Praze (RNDr. a CSc.). Od roku 1977 žije v Nizozemsku. Zde pracoval ve výzkumu, jako docent informatiky na univerzitě a v softwarovém průmyslu.
Agnostik. Levicový liberál - liberál se sociálním cítěním v původním slova smyslu, tj. ne neomarxista, kam bohužel mnozí levicoví liberálové v posledních letech sklouzli.
Má rád hudbu, literaturu, filosofii, historii, vědu a sport. Mluví šesti jazyky a rád cestoval. Rád čte i píše.
Od listopadu 2012 starobní důchodce, který si - přiměřeně svému věku :-) - užívá života a dělá věci, na které dříve neměl dostatek času.
 



 

Pokud chcete vidět seznam rubrik a další informace, tak níže klikněte na "+ více".

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky