Diskuse

Koho volit

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KOL

Klíč od ledničky

11. 8. 2012 21:01
Lepší politické strany

Vážený pane Chudáčku,

souhlasím s Vámi v tom, že poctivé strany je třeba budovat pečlivě a trpělivě odzdola z poctivých a slušných lidí. V čem s Vámi nemohu souhlasit je Vaše myšlenka, že ty lepší politické strany by měly být víceméně středové. Podle mého přesvědčení může v reálném světě zůstat slušnou a poctivou politickou stranou pouze strana striktně pravicová, která naprosto odmítá veškeré dotace, veřejné zakázky, příležitosti ke korupci atd., protože do jiné strany dříve nebo později vlezou zloději, bohatnoucí právě z těch dotací, veřejných zakázek atd. Podívejte se na Zelené nebo Věci veřejné. Původně to byly trpělivě a odzdola budované strany z poctivých lidí, pak je ale zprivatizovali zloději - u Zelených zloději bohatnoucí na podpoře "zelených technologií" a veřejných zakázek, u Věcí veřejných naprosto stejně ...

0 0
možnosti
KOL

Klíč od ledničky

11. 8. 2012 21:02
Pokračování - Lepší politické strany

... kromě specializace na "zelené" penězovody. Pokud nějaká strana více či méně podporuje penězovody, tedy dotace, veřejné zakázky a nadbytečné regulace, nahrnou se do ní ti, kteří se tunelováním veřejných peněz pomocí penězovodů zabývají. Pokud Vás to zajímá, objevil jsem novou (doufejme) prozatím neparlamentní stranu, budovanou odspoda a z poctivých a slušných lidí, která moje představy o budoucí nezkorumpovatelnosti a nezprivatizovatelnosti splňuje - Stranu svobodných občanů (Svobodní). Je to první pravicová strana na českém území v historii, protože ODS, TOP 09 ani ostatní takzvaně pravicové strany nikdy pravicové nebyly a penězovody více či méně podporovaly, a proto jejich představitelé kradli nebo umožňovali krást z veřejných peněz. Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám mnoho zdaru nejen se psaním blogů.

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

18. 7. 2012 13:24
reakce jedné čtenářky

Jedna má česká přítelkyně mi poslala mailem reakci na tento článek. Není na iDnesu přihlášená jako diskutérka a dala mi povolení citát z jejího mailu zde uvést v diskusi. Uvádím je beze změny, tak jak jej napsala. Pak k němu uvedu vlastní komentář.

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

18. 7. 2012 13:27
Re: reakce jedné čtenářky

Ahoj, přečetla jsem si Tvůj příspěvek. V zásadě je to dobrá myšlenka, která patrně v dané situaci a v naší zemi nemá naději na úspěch. Nejsme hrdý národ jako seveřané, nejsme výbušný národ jako jsou jižané. Sopousta lidí, spíš naprostá většina, bude chtít pořád chytračit. Podle mého by se dalo věcmi pohnout, pokud by se obyčejníé lidé dokázali sjednotit a cíleně vyjadřovat své názory a požadavky. Třeba poslední vleklá záležitost kolem letounů CASA - ten nebožák, který dělal znalecký posudek na jejich nákup a dospěl k závěru, o kolik milionů byl předražený, byl včera zatčený prý za zneužívání nezletilé dívky. Když pominu informace, které byly uvedeny několik dní předtím a týkali se tohoto muže (neprodloužili mu bezpečnostní prověrku, tím nemohl vykonávat dosavadní práci, maželka od něj kvůli neustálému tlaku médií a zřejmě i dalších odešla a nevím co dalšího ještě), je to pro mne tečka.

2 1
možnosti
G

Gotrong

17. 7. 2012 23:02
...

Kdo vyhrál posledně? Na řadě jsou stejně ti druzí... Už x volebních období je to pořád dokola. ODS a ČSSD. A střídačka... Dokud tyhle dvě strany budou existovat a (předpokládám podvodem, protože je nikdo probůh volit nemůže) budou voleny (jak je to sakra pořád možný??!!) tak se z těch srač3k nevyhrabem....

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

18. 7. 2012 9:21
Re: ...

Díky za příspěvek.

Ty dvě strany klidně mohou nadále existovat. Jde však o to, aby v ČR byly i dobré strany a aby voliči volily především ty dobré strany.

1 1
možnosti
P

posmourny

17. 7. 2012 21:22
Máte recht

Máte rechgt pane Chudáčku,

Škoda jen, že sdružování lidí je po více než 20-ti letech je v naší společnosti považováno za něco úchylného. A i kdyby nebylo, tak se stejně lidé o nic nezajímají. Vaše myšlenka je super, ale ve dnešní společnosti, dokud lidi budou mít co do žaludku a budou moct čumět na přiblblý podplacený fotbal nebo nějaké reality show, nic neuděláte.

I proto jsem se při vzniku TOP 09 dal k jejím budovatelům. Dnes vidím jako jedinou variantu přesvědčení jejího dnešního 1. místopředsedy aby šel "do důchodu" a uvolnění rukou poctivým aktivním mladým lidem. kteří tuto stranu budují již tři roky, stejně jako já a jsou nešťastní z toho, kam p. Kalousek naši stranu dnes směřuje.

No a hlavně si všichni zameťme před svým vlastním prahem...pak teprve někoho poučujme...

2 1
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

17. 7. 2012 21:59
Re: Máte recht

Díky za příspěvek do diskuse. Politická angažovanost je v ČR lidmi asi často ještě viděna již z principu negativně. Toto je asi pozůstatek po komunismu a jistě způsobeno i vlivem špatných politiků posledních 20 let.. Jedna bývalá spolužačka mi vyprávěla, jak se v místě, kde teď bydlí, někdo angažoval a chtěl tam něco v zájmu všech zlepšit. Mnozí mu to prý vytýkali, že se jen chce zviditělňovat.

Lidé, kterým jde hlavně o stravu, fotbal apod. je všude dost. Já mám dobrou stravu také rád a i na sport se někdy v televizi podívám. I když radši jsem sportoval (rekreačně) aktivně.

Na druhou stranu nejde generalizovat: ne každému jde JEN o tyto věci. A jak jsem v článku napsal, stačí, aby se v národě našla kritická masa poctivých, čestných a politicky inteligentních lidí, kteří se do práce v politice zapojí. Musí i dobře komunikovat s voliči. Někteří ostatní se pak ve volbách doufejme připojí.

1 1
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

17. 7. 2012 20:08
jediná možnost volit je

bud ksčm nebo českou stranu národně socialistickou. možná i zemanova strana práv občanů by stála za to.

1 1
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

17. 7. 2012 20:51
Re: jediná možnost volit je

Nesouhlasím s Vámi, ale děkuji Vám za vyjádření Vašeho názoru zde v diskusi.

1 1
možnosti
MR

rodd

17. 7. 2012 19:10
Myslím si že

je zde potřeba jasně dát najevo jak pohrdáme se stavem současného chování a jednání vládní sorty lidí, přímo členské základně ODS a TOP09, jež žije v našem  okolí a nejen jim i politikům v našim bydlišti. Tak aby pocítili tlak že  to odnáší za ně a snažili se to řešit... .

1 1
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

17. 7. 2012 19:14
Re: Myslím si že

Tak je jistě možno začít. Alespoň někteří čestní, poctiví a politicky inteligentní občané by se však měli do politiky aktivně zapojit. Buď v existujících nebo nových stranách.

1 1
možnosti
MR

rodd

17. 7. 2012 19:04
Tato doba

vlastně ukazuje v plné nahotě naší absenci, to co vlastně nemáme a bojíme se mít a tím pádem vytěsňujeme a to se pak nám vrací obdobně jako v životě. Chybí zde občanská osobnost a zkušenost z toho jak se vytváří hodnoty, zkušenosti, kompromisy, ve společnosti jež není homogenní, ale je složená z vrstev živnostníků,inteligence, a různých stavů, učitelské, vojenské, úřednické .. . a pracujících lidí. Jež vytváří společné vazby, potřeby, pnutí a vytváří celkové směrování společnosti, i pojistku proti despocii či anarchii. To nám komunisti a Hitler pomohl zničit. Zkrátka nemůžeme mít to co nám minulý režim odpíral a čeho se nejvíce bál, člověka s vlastním myšlením ... . Dnes většina tupě očekává se to samo nebo v rámci nějaké pětiletky a politbyra vyřeší.

2 1
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

17. 7. 2012 19:09
Re: Tato doba

Vpodstatě s Vámi souhlasím. Jelikož máte v mnohém pravdu, tak bude trvat asi ještě desítky let než se v ČR vybuduje politická kultura a politická spoluodpovědnost obyvatelstva.

1 1
možnosti
PM

petrik1960

17. 7. 2012 18:52
já mám jasno

ODS jako vždy. Tvořit nové strany můžete, ale nové voliče neuplácáte.

0 0
možnosti
T

trophop1

17. 7. 2012 19:02
Re: já mám jasno

Tak buď z toho něco máš nebo jsi ovce!

6 1
možnosti
MN

mirni

17. 7. 2012 18:46
na jedno obdobi komary a pak se uvidi doufejme

ze se skutecne vytvori nejaka strana ktera bude ze slusnych lid, ale to by nesmelo jit o penize a musely by byt schvaleny zakony ktere mohou odvolat poslance i mimo obdobi mezi volbami a jine nutne pojistky ktere by nelakaly ty kteri se chteji jen napojit na penezovod statu a opajet se moci!

0 0
možnosti
PM

petrik1960

17. 7. 2012 18:52
Re: na jedno obdobi komary a pak se uvidi doufejme

nic takového nigríne.

1 1
možnosti
JB

hendrixx

17. 7. 2012 18:40
Souhlasím, jenže...

Jak tu novou dobrou partaj, složenou z čestných, poctivých a dostatečně politicky chytrých lidí poznám, ha? Minule se za takovou usilovně vydávaly vévéčka, a jak to pak dopadlo. Not aplicable. Na druhou stranu, vaše rada je pořád ještě mnohem sympatičtější, než to, co tu hlásá třeba Kodet-taras - ten propaguje KSČM, která mu prý zachrání jeho klesající důchod. Jinak mu údajně "jde o kejhák" 8-o A pak s takovýmhle voličským materiálem pracujte.

1 1
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

17. 7. 2012 19:18
Re: Souhlasím, jenže...

To máte pravdu. Kvalita stran se těžko zvenčí poznává a obzvláště nových stran, protože ještě nemají historii, dle které je je možno soudit. Je však možno soudit dle jejich programu, zda je v něm to, co chcete, zda je v něm to, co je dosažitelné a nejen líbivé. Za druhé je možno soudit dle jejich představitelů, ti mají jistě nějaký životopis a zpravidla jsou již známí.

1 1
možnosti