Jsou Velikonoce a jaro je již v plné síle

Letošní Velikonoce jsou později než obvykle. Datum velikonoční neděle se může lišit mezi jednotlivými roky až o více než jeden měsíc  (od 22. března do 25. dubna). V Nizozemsku stejně jako v Česku je nyní jaro již v plné síle. 

V Nizozemsku máme již několik dní krásné slunečné počasí, maximální teplota je kolem 20 stupňů Celsia. Pár dní má pěkné počasí ještě vydržet. Užívám si to. Snad časem opět zaprší, stejně jako v Česku tu začíná být cítit nedostatek vody. 

Napadlo mne, jak asi prožívají lidé Velikonoce na jižní polokouli, například v Austrálii a na Novém Zélandu, kde Velikonoce připadají vždy na jejich podzim.
Z hlediska křesťanské víry není příliš důležité, zda jsou Velikonoce na jaře nebo na podzim. Pro mne a asi nejen pro mne jsou však Velikonoce i svátky jara, svátky nového života v přírodě. Vlastně i pro křesťany jsou Velikonoce začátkem nového života po Kristově oběti, z mrtvých vstání a tím jejich vykoupení z hříchů. 

Přeji všem čtenářům příjemné prožití velikonočních svátků, svátků jara. 

Fotky, které jsem vložit do tohoto článku a k perexu tohoto článku jsou z loňského roku. Téměř nic se nezměnilo, jen se mi zdá, že letos jaro přišlo ještě dříve než loni.
Přikládám odkaz na můj loňský jarní blog Blatouchy
Odkaz na výpočet data Velikonoc Wikipedie

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 20.4.2019 12:15 | karma článku: 20,17 | přečteno: 227x