Hvězdná kariéra Ester Ledecké pokračuje

Před dvěma roky na olympiádě v Pyeongchangu vyhrála dvě zlaté medaile ve dvou různých sportech: v Super G na lyžích a v paralelním slalomu na snowboardu. Včera vyhrála první sjezd letošního světového poháru v Lake Louise.

Nikdo nepochyboval, že Ester je vynikající sportovkyně a má vynikající tým. Její vítězství v super G v Pyeongchangu mnozí však považovali především za šťastnou shodu okolností, kdy jí vše vyšlo.

Včera však Ester vítězstvím v Lake Louise o celých 35 setin vteřiny (v lyžařských sjezdových disciplínách je to velký náskok) ukázala, že by její hvězdná lyžařská kariéra mohla pokračovat. Dnes večer se tam jede druhý ženský sjezd. 

Nebudu to dále komentovat. Ester a jejímu týmu přeji dobré zdraví a mnoho dalších úspěchů. Vkládám videa z jejich dvou vítězných jízd v alpském lyžování na světové úrovni. 
Super G na olympijských hrách v Pyeongchanguv roce 2017 - zlatá medaile 

Sjezd světového poháru 6.12.2019 - první místo

Dodatek 7.12.2019 23:05 - Sjezd světového poháru 7.12.2019 - čtvrté místo
V dnešním sjezdu zajela Ester Ledecká opět fantasticky a skončila na čtvrtém místě. Toto je opět vynikající výsledek. Třetí pódiové místo jí uteklo pouze o 2 setiny vteřiny. Po dvou letošních závodech ve sjezdu Ester Ledecká vede žebříček světového poháru v této disciplíně. I v příštím závodě ve sjezdu tedy bude startovat s červeným číslem. 

Dodatek 8.12.2019 21:15 - Super G 8.12.2019 - třicáté místo
Dnes se jel v Lake Louise závod super G, ve kterém je Ester Ledecká úřadující olympijská šampionka. Závod se Ester nevydařil. Skončila 30. se ztrátou 2 vteřin a 55 setin vteřiny na vítěznou Viktorii Rebensburgovou z Německa.
Ester tím získala (pouze) 1 bod do klasifikace světového poháru. V předchozích dvou sjezdech získala celkem 150 bodů. Takže je nyní se 151 body na sedmém místě.

Závěr
Domnívám se, že navzdory dnešnímu neúspěchu Ester Ledecká může považovat tento víkend za velmi úspěšný. Získala v tvrdé konkurenci světového poháru první, čtvrté a třicáté místo a celkem 151 bodů do průběžné klasifikace tohoto poháru.
Po dvou letošních závodech ve sjezdu Ester Ledecká vede průběžný žebříček světového poháru v této disciplíně. V příštím závodě ve sjezdu tedy bude startovat s červeným číslem. 
Dle mne tím hvězdná kariéra Ester Ledecké stále pokračuje.

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 7.12.2019 11:32 | karma článku: 26,94 | přečteno: 786x