Důkaz Boží existence

V Nizozemsku je již několik týdnů krásné počasí. Ve dne svítí sluníčko, v noci je vidět měsíc a hvězdičky. Obláčků na obloze je málo a když se vyskytnou, tak se brzy rozplynou. Nefouká vítr, když tak, tak jen trochu. 

Bydlím zhruba 20 km od moře, které v létě trochu ochlazuje. Začalo to před několika týdny velmi pěkně. Maximální teploty se zde pohybovaly mezi 20 - 25 stupni Celsia. Nefoukal vítr a když tak, tak trochu severní nebo severovýchodní. Ideální na to, aby se předešlo velkým horkům a nepřipluly mraky. Lidé se na sebe v Holandsku usmívali. Skutečně. 
Dnes však teplota vystoupila na 35 stupňů Celsia. Již několik týdnů pořádně nezapršelo. Trávníky, louky a pole vysychají. A já říkám, čeho je moc, toho je příliš. Nejlepší je zlatá střední cesta, s malými výkyvy, aby se ta zlatá střední cesta neokoukala. 
Poslední velmi horké a suché léto bylo v Nizozemsku v roce 1976. Zdá se, že letošní léto ho překoná.

Kdysi bývalo zvykem, že lidi se modlili k Pánu Bohu, aby skončila období sucha, moru atd. Právě jsem navštívil diskusi pod článkem Matykání: život je jen náhoda kolegy Jana Řeháčka o tom, zda evoluce je náhoda plus přirozený výběr nebo zda svět, rostliny, živočichy a lidi stvořil Bůh. Tato diskuse (v těchto vedrech) má již skoro 500 příspěvků a trvá již více než dva týdny. Stačí kouknout sem

Důkaz Boží existence

Skalním věřícím, kteří v rubrice věda píší a diskutují o tom, že všemocný Bůh existuje a nás miluje, navrhuji: Modlete se k vašemu Bohu, ať vedra přestanou. Pokud vedra po vašem modlení přestanou, tak to může být pouze náhoda a zlepšení počasí vůbec nemusí souviset s vaším modlením. Pokud však vymodlíte, že v Nizozemsku, Česku, natož v celém středním pásmu bude od 1. srpna t.r. alespoň pět týdnů přes den pěkně (tj. slunečno, teplota maximálně 27 stupňů Celsia a síla větru maximálně 3 bft), v noci vzniknou oblaka a mezi 3:00 - 5:00 bude pršet, tak vám uvěřím, že váš Bůh, ke kterému jste se modlili, existuje, je všemocný, nás všechny miluje a vyslechl vaše prosby. 

Autor: Jaroslav Chudáček | čtvrtek 26.7.2018 18:00 | karma článku: 23,62 | přečteno: 518x