Česko - Anglie 2:1

Včera 11. října 2019 v Edenu v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2020 česká reprezentace porazila Angličany 2:1. 

Je to první výhra nad Anglií po 44 letech. Naposledy jsme - spolu se Slováky, jako Československo - ve fotbale porazili Anglii v říjnu 1975. 

Čeští fotbalisté hráli dobře a vyhráli zaslouženě. Celý tým si zaslouží pochvalu. Brankáři tým několikrát podrželi. Obrana zahrála, až na jeden kiks, dobře. Útočníci si vypracovali několik šancí a dvě z nich proměnili. Ve sportu, jako ve všem, je také zapotřebí trocha štěstí a to čeští fotbalisté včera měli. 

Jak říkával Karel Gott, za štěstím se musí jít a každou šanci člověk musí uchopit. Včera ze zpěváckého nebe pozoroval, jak se mnoho jeho fanoušků s ním důstojně loučí. Přitom mnohokrát vyslovil jeho známou větu "To jsem tedy nečekal". Když uslyšel, že angličtí fandové na Edenu zpívají píseň "Got save the Queen", tak se rozhodl nezachraňovat královnu, ale přenést pozitivní energii na české fotbalisty a přiklonit nutné štěstí na jejich stranu. Karle Gotte děkujeme Vám. 

Související články

Česko - Anglie 2:1, senzační triumf fotbalistů trefil Ondrášek 

Žádný zanďour, Anglie byla v úzkých. Tři body jsou bonus, zářil Šilhavý

David sežral Goliáše 

Důstojné loučení s Karlem Gottem 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | sobota 12.10.2019 9:40 | karma článku: 24,39 | přečteno: 571x