Běh kolem větrného mlýna – II. Běh kolem mlýna

Tento článek je pokračováním mého minulého článku Běh kolem větrného mlýna – I. Úvod článku a start závodu.

Větrný mlýn Vligermolen

Větrný mlýn Vliegermolen (informace na webu viz zde a zde) byl postaven v roce 1621. Stál téměř v centru Voorburgu a odčerpával vodu z místního polderu. Byl funkční až do roku 1947. V roce 1989 musel uvolnit místo sportovnímu komplexu a byl proto přemístěn několik set metrů dál na pozemek farmy Essesteijn.

Běh na 10 km

Na stadionu Sparty jsem odfotil start, viz předchozí článek, a pak jsem rychle na kole dojel k mlýnu, abych zde vyfotil probíhající běžce. Jen tak tak jsem stihl být u mlýna dříve než první běžec. Musel jsem nejprve dojít na parkoviště kol a pak nejkratší cestou dojet k mlýnu. Ta byla sice o něco kratší než trať závodníků. Na rozdíl od běžců jsem však neměl vyhraženu cestu jen pro sebe a musel jsem dodržovat dopravní pravidla a na světelných přechodech čekat na zelenou. 

 

 

 

 

 

 

Komletní výsledky běhu na 10 km viz zde. Je třeba nastavit kategorii 10 km a pak kliknout na "show results".  V kategorii běh na 10 km do cíle doběhlo 331 běžců, první v čase 34:05, poslední v čase 1:21:23.

Diváci

 

Závěr

22. běh kolem mlýna (22e Rabo Molenloop) byla velmi zdařilá akce. Počasí sportovcům tradičně přálo. Bylo polojasno, nepříliš větrno a příjemná teplota kolem 20 stupňů Celsia. Účast byla dobrá, na trati však přecpáno nebylo.

(Skoro) každý běžel za sebe a pro sebe, sobě pro radost. Zúčastnit se a (v rozumném čase) doběhnout bylo pro většinu běžců důležitější než zvítězit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Chudáček | úterý 1.7.2014 13:23 | karma článku: 16,49 | přečteno: 341x