Běh kolem větrného mlýna – I. Úvod článku a start závodu

V neděli 24. června 2014 se konal ve Voorburgu v Nizozemsku tradiční běh kolem větrného mlýna, letos pod názvem 23e Rabo Molenloop.

Běh organizoval atletický spolek Atletiekvereniging (AV) Sparta Voorburg. Závodilo se ve čtyřech kategoriích.

  • 1 000 m – děti do osmi let, start 10:00
  • 2 500 m – mládež do 12 let, start 10:45
  • 10 000 m – muži, ženy a mládež od 16 let, start 12:00
  • 5 000 m – muži, ženy a mládež od 12 let, start 12:10

Start a cíl byly na atletickém stadionu klubu AV Sparta Voorburg. Trať běhu na 10 km vedla kolem větrného mlýna Vligermolen.

Několik let jsem byl členem tohoto atletického klubu, jmenovitě skupiny běžců na dlouhé tratě, podskupiny rekreantů. Rád na ta léta vzpomínám. Zlepšil jsem si tam kondici a naučil jem se pod dobrým vedením (pravidelně) běhat. Tento blog věnuji svým tehdejším trenérům Fonsovi a Bramovi.

Stadion AV Sparty Voorburg

Klub AV Sparta má již několik let nový moderní atletický stadion s pěknou klubovní budovou. Tato budova je dvojdomek, půlku užívá AV Sparta a půlku místní kriketový klub, který má svůj stadion hned vedle atletického stadionu AV Sparty.

 

Kriketový klub

Nejprve pro zajímavost uvádím několik fotek kriketového klubu. Na jeho stadionu právě probíhal zápas.

 

 

 

 

Několik nedělních odpolední jsem zde strávil sledováním kriketových zápasů. Byla to vždy příjemná podívaná a pravidla této zdlouhavé hry pro gentlemany jsem již trochu pochopil.

 

Atletický klub

 

 

Start běhu na 10 km

 

 

 

 

 

Během několika dní na blogu zveřejním druhou část tohoto článku. V něm uvidíme, jak závodníci probíhají kolem větrného mlýna, tento mlýn a jeho okolí.

Autor: Jaroslav Chudáček | neděle 22.6.2014 18:28 | karma článku: 15,24 | přečteno: 323x