Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S autorem souhlasím na 100% - zákazy sdílet vlastní přesvědčení nebo totožnost nevedou jinam než zpátky k totalitě. Z praktického úhlu tento příklad jen dokládá jak stát vše komplikuje. V soukromé škole by k podobnému sporu nedošlo - tam má majitel svobodu zaměstnat koho chce a nabízet co chce. Ovšem ve státní má úřednictvo nějak sloužit nám všem - a snaha zavděčit se každému je recept na katastrofu... :-)

2 0
možnosti
JJ

:-)...Konečně, místo matějkovité hysterie, zase trochu rozumu při tom šátkování.

Karma.R^

3 2
možnosti
Foto

Děkuju, Zjišťuji, jak málo ví o svobodě ti, co se neustále ohánějí svým bojem za svobodu.

3 2
možnosti
NK

Jednu věc mi vysvětlete. Jak může muslimská učitelkapředávat tradiční hodnoty nemuslimským dětem? Postoj ke křesťanským svátků,etika mezi mužem a ženou, rovnoprávnost, rodinné vztahy, přístup k nelidskýmživým tvorům, pohled na stravování.

Dále jaký postoj bude mít k nevěrám a rozvodům rodičů, zkrášlování dívek,prvním fyzický kontaktům dětí, kresbám lidí a mnoho dalších.

Opravdu lidem chcete namlouvat, že žena, která přijala islámem naprostorozdílné hodnoty, je schopna děti vychovávat stejně, jako člověk tyto hodnoty respektující?

Uvědomujete si, že děti jsou zvědavé a dychtivé po každé informaci a vštípenéjim představy o našem životě si ponesou celý život?

Iva Špírková říká: „Islám se dábrát i jako životní styl. Není to jen víra v Boha. Islám přesně popisuje, jakby se člověk měl chovat“

1 2
možnosti
Foto

Odpověď najdete ve své poslední větě. Zkoumáte jaký životní styl bude vaše dítě přebírat od nemuslimských učitelů a učitelek? Výchova bude pořád především na vás jako na rodiči a pokud vy jako rodič na svou úlohu ve výchově rezignujete bude mít učitelka větší vliv než vy a pak je to možná jedno, jestli to bude muslim, křesťan nebo třeba satanista či skinhead. 

S odstupem času jsem já rád, že se mé děti setkaly ve škole se zaslepenými bolševiky, protože aspoň si utvořily jasný pohled na ně dosti brzy a nenechaly se oblbnout. Nijak jsem se je nesnažil přesvědčovat, z hovorů samy dokázaly poznat co je pro ně dobré a co ne. Mnohem lépe dětem vysvětlíte co to je islám, když se s ním skutečně setkají, než když to bude pro ně jen slovo v učebnici.

3 1
možnosti
Foto

Šátek může být symbol. Stejně jako cokoliv jiného, jako křížek a pod.

Vámi navrhovaný přístup se mi líbí.

Ano, symbol ještě nemusí být předzvěstí problému, problém nastává při odchylce od běžných pravidel, tedy pokud by (jak píšete) začala děti vést k chápání "lidského" islámu či podobné aktivity.

Vnímám i pocity některých lidí podle kterých to šátkem začíná, synagogou pokračuje a nakonec bude šarija nad zákony v ČR - tento přístup neschvaluji, je příliš nepřátelský a nesnášenlivý.

Dávám karmu.

3 3
možnosti
Foto

Opět děkuji. Nemám rád hysterické výlevy a kolem tohoto případu je jich až příliš. Nerad bych se dočkal doby, kdy i já budu čelit hysterii jen proto, že vyznávám jiné hodnoty než většinová společnost.

2 3
možnosti
IH

I31r35e11n51a 66H34r60u34b62á

26. 3. 2013 18:39

Tak nevím, ale učitelka v oblečku ala emo nebo satanista s dredama na hlavě by taky vadila

3 3
možnosti
Foto

Neříkám, že bych byl nadšen, ale rozhodně bych nekřičel, že mé děti smí vychovávat jen člověk, co se bude oblékat podle mého vkusu. Pokud je to jen ten šátek a ne snaha dětem vtloukat islám do hlavy, pak s tím nemám problém. Jak už jsem psal níže ... symboly za nebezpečné nepovažuji, ale lidé, kteří se jimi rádi ohánějí, pro mně, jakožto svobodymilovného člověka, nebezpeční jsou.

3 3
možnosti
MR

M38i39l38a55n 44R80a70d58e72k

26. 3. 2013 18:02

nosit kriz na krku je ve vetsine arabskych muslimskych zemi take nemozne.Ono je to nemozne i na Zapade, kde se nabozenske symboly ve verejnych skolach nesmi. A je to provokace?

5 1
možnosti
Foto

Ale jo. Budeme -li takto vehementně bojovat proti všem symbolům, pak se mi to nebude líbit rovněž, ale aspoň uznám, že takto je to spravedlivé pro všechny. 

Zkuste pochopit, že zákazy a pronásledováním myšlení lidí nezměníte. Jen je utvrdíte v jejich přesvědčení, že jejich "boj" je spravedlivý.

4 3
možnosti
PV

P93a27v47e31l 73V55é52b80r

26. 3. 2013 13:23

No, za II. světové války byli lidé nosící svastiku také tak nějak pronásledováni. Hlásili se tím k nepříteli jejich národa.

Tato situace je zde bohužel také. Kdo se hlásí k muslimům, je nepřítel tohoto státu, protože má za cíl tento stát zničit. Jestli to nevidíte, je další diskuze zbytečná.

4 2
možnosti
PV

P90a66v62e20l 88V96é70b22r

26. 3. 2013 13:24

Omlouvám se, tenhle příspěvek patřil jinak (měla to být reakce na něco).

2 2
možnosti
Foto

Mám za to, že to není o křížku na krku. Ten je v módě i u nevěřících. Spíše by vadil kříž na stěně, jarmulka nebo šátek na hlavě. Do školky to nepatří, pokud ta není vyloženě křesťanská, židovská nebo muslimská, Tam je to jen na rodičích zda tam své dítě umístí.

8 3
možnosti
Foto

Pohled na symboly se časem mění. Dnes už jako symbol zla nevnímáme křížek, dříve nebyla jako symbol zla vnímána svastika. V symbolech problém není. V lidech je ale problém veliký. Budeme -li si všímat víc symbolů než člověka, pak se z toho bahna nikdy nevyhrabeme.

7 5
možnosti
MK

Ideologií máme celou řadu, kromě té islamské máme tady i ideologii křesťanskou, komunistickou, ale i nacistickou atd. Každá ideologie má své symboly.  Některé ideologie oslavujeme, jiné zatracujeme nebo i zakazujeme. Symboly těch zakázaných jsou také zakázané.  Pokud se vybavím symboly nacismu a budu je veřejně nosit, je dost pravděpodoné, že budu odsouzen. Pokud se vybavím symboly křesťanství, tak to nebude mít žádnou odezvu. Problém všech ideologií není však v symbolech, ale v dogmatech a dogmatické jsou snad všechny. Pokud jakoukoliv ideologii budu dogmaticky a až násilně nebo hystericky vnucovat jiným, pak se nebezpečím stávám já, nikoliv ideologie, která by měla být až na druhém místě. Problém je však v tom, že většina ideologií však své stoupence nutí ji šířit za každou cenu. Pak se nebezpečnou stává i tato ideologie.  Islám však patří mezi ty ideolgie, které jeho stoupenci  musí šířit. Tedy je jen otázkou času, kdy tato islamistka začne o své pravdě přesvědčovat své kolegyně, později děti, pak jejich rodiče a rozhodně tady neskončí.  Jsem tedy jednoznačně proto, aby dotyčná paní se přestala věnovat výchově našich nejmenších, protože nad mozkem má poslušnost a nad rozumem  víru (K.Kryl)

7 4
možnosti
IF

Jenže křesťanství (ale třeba i budhismus apod.) podle mého názoru ideologie (na rozdíl od islámu) není, je to jen náboženství, soukromá víra. Ale jako ateista to možná jen vnímám jinak.

4 6
možnosti
MB

Hodně špatný příspěvek od pána blogera. My to příjde, že vůbec nevíte o čem píšete a takových lidí kteří bagatelizují vše kolem Islámu je mnoho. Jsou to právě tí kteří nemají vůbec žádné informace o Islámu a jejích krocím. Nechápu proč by jsem se měl zastávát nebo jak koli hájit něco co podpořuje násilí, rasizmus a nenávist. Paní učitelka teď bude dělat jenom chudinku proti který útočí lidi tak jak to hrála v pořadu 168 Hodín. Málem se tam chudinka nerozbrečela, ale o tom, že se zasazuje o právo Šaría nezaznělo nic. Každý kdo něco málo o Islámu ví tak si je vědom, že Šaría a Korán ve všeobecnosti porušuje základní lidská práva a o postavení ženy ve společnosti ani nemluvím.

8 4
možnosti
Foto

Možná by vám pomohlo, kdybyste si ujasnil na čem vlastně vyrostla křesťanská civilizace. 

Hájím svou svobodu i svobodu jiných, toť vše. Pokud se vám to nelíbí, není to můj problém.

4 5
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
Relativně svobodný člověk.