Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

janela

21. 7. 2008 15:14
Mně se to líbilo - oprava

;-)

0 0
možnosti
IN

ilna

22. 7. 2008 10:15
Re: Mně se to líbilo - oprava

Mně se to nelíbilo. Bez opravy.

0 0
možnosti
MC

janela

21. 7. 2008 15:13
Mě se to líbilo

Hezké odpoledne všem, chci se připojit a říct, že mě se to líbilo. Neměla jsem ambice, že uvidím umělecký skvost, viděla jsem dobré filmařské řemeslo, některé zajímavé herecké výkony a cítila jsem na kůži syrovost 16. století. Díky za to.:-)

0 0
možnosti
VM

vena.m

21. 7. 2008 9:53
Recenze ...

Souhlasim s recenzi. Jen bych dodal, ze silene byly vykony hercu ve vedlejsich rolich a komparsu .. ty bud Jakubiskovi naprosto utekly a nebo nevim .. jak dcer, ci jejich zenichu, tak Upira jako mnicha, atd.

A take bitvy .. mozna tam ani nemely byt, neb je na nich videt jak jsou neumele udelany .. proste jim neverim .. jako kdyby ta bitva byla tocena 10ti lidmi .. kompars v bitvach na povel zvedne ruku, ale nadseni zadne .. energie bitev uplne mimo ...

0 0
možnosti
JS

jamesonka

18. 7. 2008 12:47
Dneska je divný den...

Že je Bathory cravina a ještě nekoukatelná je zcela v pořádku...Nic jiného jsem nečekala:)  Ale aby její recenze byla skoro stejně nečitelná..... Je to protažené +  kam se ztratila lehkost, a závěr? Přešel jste z příliš dlouhého detailního rozboru k poslední tečce a po cestě se recenze někam zdratila... ( nevadí ani délka, ale závěr by měl délkou a pádností odpovídat.)

A to mě mrzí víc, než film, na který jsem se narozdíl od recenze netěšila. No, třeba příště......:-)

0 0
možnosti
JS

jurio

20. 7. 2008 23:56
Re: Dneska je divný den...

Myslím si, že nemáte pravdu. Já jsem se sice napoprvé lekl, že tak dlouhý článek se mi před půlnocí nebude chtít číst, ale nakonec jsem ho lousknul s nečekanou lehkostí a můžu říct, že se to četlo skoro samo.

0 0
možnosti
AS

antonio seruti

17. 7. 2008 12:55
můj dojem

Film není učebnice dějepisu, tak ať si Jakubisko vypráví příběh, jak chce, takže historický nepřesnosti jsou mi ukradený (snad mohl mnohem víc zatáhnout do děje Turky, vždyť v tu dobu ovládali víc jak 2/3 Uher).

Co se ale odpustit nedá je to, že film člověka absolutně nevtáhne a opravdu by se víc hodilo udělat to jako mnohem levnější seriál, podle mého na tom filmu vůbec nejde poznat, že stál takovej ranec. Zkrátka jsem se nudil velice.

Z těch "třetin" je první a třetí velmi slabá, což je jednoznačně Jakubiskova chyba. Jediná část, kde ukazuje, že pořád celkem umí, je ta druhá , když má prostor pro zobrazení snů a fantazií.

Herci - všichni chválí Rodena, já mám pocit, že má za sebou mnohem lepší role. Slušná Horváthová, měl jí dát větší prostor a ubrat  "detektivní scénu" s krví na zdi. 

0 0
možnosti
T

Treehorn

16. 7. 2008 14:18
Tragédie

...tak bych shrnul film Bathory. O jakou kvalitu půjde jsem pochopil cca po 2 minutách - kulisy sklepení hradu mi okamžitě evokovali ukázky z Troškových pohádek a dodělal to prolog Bolka Polívky. Na filmu nebylo dobré téměř nic - otřesná hudba, tragická plejáda hereckého neumětelství - Vašut, Podhůrský, Upír Krejčí (!), Srstka, Polívka, Mádl (posledně dva jmenování za to snad ani nemohou - demence byla dána scénářem), kreslený hrad, nekoncepčnost děje, dialogy hodné druhé třídy pomocné školy...Hanba mě fackovala za páně Jakubiska. Fimu bych dal 10% - 0% to není jen díky představitelce hlavní role a Karlu Rodenovi. Jinak po všech stránkách pitomost. V některých částech jsem se domníval, že celý film je pojat jako jedna velká parodie a v tom případě by mohl dostat i 30%, ale nakonec jsem došel k přesvědčení, že je to myšleno vážně. Juraj Jakubisko zjevně popoháněný paní Horváthovou ztratil zbytek soudnosti a navázal na Post Coitum.

0 0
možnosti
MB

opatov

16. 7. 2008 10:07
Filmem jsem byl nadšen

Nečekal jsem historickou rekonstrukci, čekal jsem historickou fantasii a tak mne film úplně nadchl. Lituji lidi, co jdou do kina se snahou najít hnidy na každém filmu. Já chodím do kina se odreagovat a odpoutat od čunků, tupolánků a paroubků. Děkuji Jakubiskovi za dobrý film, o kterém jsme si povídali až do půlnoci a pak na druhý den v práci. Konečně jsem nelitoval 169 korun za kino.R^

0 0
možnosti
S

standa666

15. 7. 2008 14:35
proc sem na to zase musel prispet?

proc platim lidem za to aby si nataceli filmy ktery sou mizerny a vubec ale vubec me nezajimaji? komu vsemu mam prispivat na jeho hoby?

0 0
možnosti
A

Alžběta

15. 7. 2008 14:06
shoda

Vcelku se mi film líbil, byla jsem mile překvapená, přestože mě před jeho shlédnutím přátelé varovali (byli na tom přede mnou a byli ještě kritičtější než autor tohoto příspěvku;o). Co byla ale neodpustitelná chyba byla přítomnost dua Polívka/Mádl. Tito dva pánové mi zkazili celý film. V podstatě zastupovali televizní reklamu, kdy se člověk soustředí na nějaký děj, skoro se přenese v místě i čase a do toho na Vás vystřelí "všechny skvrny odstraní Vanish". V celém příběhu působili jako pěst na oko a byli tam k ničemu (jejich vsuvky Přemka Podlahy byly hodně trapné a jejich rádoby vtípky ubohé). Jsem ráda, že nejsem sama, kdo si téhle hrůzy (:-©) všiml. Kdyby je viděla Erszebet, asi by to nepřežili;-)

0 0
možnosti
MS

sunka007

15. 7. 2008 11:06
sasek kritik

Autor je proti filmu a jeho autorovi velmi zaujaty. 1) Bathory neni dokument takze reziser se nemusel drzet zadnych historickych zaznamu, vytvoril si vlastni pribeh. 2) Film rozhodne neni cesky (max. koprodukce) takze omracovani penezi a poukazovani ze neco takove v ceske historii nebylo je blabol. 3) Autor se asi venoval v kine necenu jimenu kdyz nepochopil roli Polivky a Madla, pokud bych me ja skrtat osobami tak to je Vondackova, Srstka, Vasut.

Celkove je film uchazejici, rozhodne neni spatny. Kdyby byl o 15 minut kratsi bylo by to lepsi. Misty se divak nudi a dej se neposouva.

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6175x
Filmový fanoušek tělem i duší:-)

');
//-->