Vyděrač Nečas by kvůli Kalouskovi skočil do ohně

Premiér Petr Nečas je takový slaboch, že místo aby předstoupil před občany České republiky a vysvětlil jim, proč je nutné zvyšovat o procento obě sazby daně z přidané hodnoty, aby předstoupil před poslance své rodné ODS a vysvětlil jim, proč mají hlasovat proti zásadám pravicové politiky, raději vsune hlavu do písku a nechá se smýkat Kalouskem. Lučebník po dnešním nezdaru v poslanecké sněmovně předloží návrh zákona ve stejné podobně a suchý hadr Nečas k němu vyděračsky přilepí hlasování o důvěře vládě.

Očekávaný výběr DPH by po přechozím zvýšení o 4% měl být o 15, 5%, skutečnost stát vybral meziročně pouze o 0,1% více. Zvýšením DPH lučebník na Ministerstvu financí podtrhl spotřebu a tím i ekonomický růst tlačený domácnostmi (zde).

Za této situace přichází vláda ČR s novým návrhem na zvýšení DPH. Kdo a na základě čeho propočítal, že toto zvýšení přinese vyšší výběr daně? Jak lze zvýšeným výběrem DPH a tím logicky sníženou spotřebou domácností nastartovat ekonomický růst? O tom, že Nečas nevybere  DPH po prvním zvýšení jsem s předstihem psal již zde a stačil mi na to pouhý selský rozum. Kdo jsou poradci premiéra?

Premiér Nečas po dnešním neúspěchu ve sněmovně podmiňuje příští hlasování o zákoně upravujícím sazbu DPH hlasováním o důvěře vládě. Šest poslanců za ODS odmítlo pro zákon, jdoucí proti principům pravicové politiky, ekonomie i samotné logiky hlasovat, a premiér Nečas se rozhodl, že bude poslance koaličních stran (tedy i těch, kteří nemají mandát jimi být) vydírat tím, že spojí existenci vlády s tímto zákonem.

V programovém prohlášení vlády není žádná zmínka o prioritě zvyšování daní, naopak. Programové prohlášení vlády zde.

Jsme popelnicí Evropy. Další zvýšení DPH u nás zdraží potraviny nad únosnou mez pro řadu skupin, matky s dětmi, důchodci, sociálně slabí lidé, zdravotně handicapovaní. Všichni tito lidé se ocitnou na pokraji nebo uprostřed chudoby.

 

Zvyšování daní uprostřed vleklé krize, podtržení spotřeby a posunutí mnoha skupin obyvatel České republiky na pokraj chudoby je trestuhodný čin. Z pera pravicového politika jde navíc o totální selhání pudu sebezáchovy. Premiér Nečas jako poskok Miroslava Kalouska jedná proti politice své strany, proti zájmům obyvatel ČR a v rozporu s programovým prohlášením vlády.

 

Vyzývám poslance za ODS, odstřelte svého premiéra, neboť svojí politikou ustupování Miroslavu Kalouskovi Vás připravuje o zbytky voličstva. Vnímejte náladu mezi lidmi. Nedopusťte, aby se další skupiny obyvatel ocitly na pokraji chudoby. V situaci, kdy dál už není co ztratit.

 

Nezvolili jsme si Vás, abyste nás drtili daněmi. Nezvolili jsme si Vás, abyste kradli, lhali a plundrovali tuto zemi. Jestli to nechápete, obávám se, že už je pozdě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Chrastný | středa 5.9.2012 19:17 | karma článku: 38,11 | přečteno: 2054x
  • Další články autora

Vladislav Chrastný

Král Jezevec

24.3.2020 v 13:10 | Karma: 13,47

Vladislav Chrastný

Král hulvátů

2.11.2014 v 20:05 | Karma: 38,96