Spasiba, tavaryš Zeman!

Víc k projevu lidem zvoleného prezidenta Miloše Zemana netřeba snad dodávat. Pokud pan Hašek označil tento projev za projev státníka, mám vážné podezření, že i přes krátký sestřih se mozek pana Hejtama zapařil v dutině lební. Nechat vládnout vládu instalovanou přes existenci stínové většiny v parlamentu bez důvěry není nic jiného, než pohrdání demokracií a její demontáž. Pan prezident se rozhodl, že v této zemi hodlá vládnout on s partou svých nohsledů, blahosklonně a pro potěchu lidu veličenstvem nazývaných odborníky.

Je-li zdůvodněním výměny vlády v třetí čtvrtině vládnutí její nedostatečná důvěra mezi lidmi (mimochodem, na základě jakého průzkumu?) jak se uvádí zde, můžeme předpokládat, že pan prezident tak bude postupovat i v budoucnu a při zakolísání důvěry občanů ve vládu ji bude na hraně ústavy a proti parlamentu dle svého uvážení  opakovaně odvolávat?

Důvěra vlády se mění v průběhu jejího mandátu a i přes to, že může klesnout třeba na historické minimum, neznamená to ještě, že v demokratickém systému má být okamžitě odvolána. Mandát má vláda na základě sestavení parlamentu vzešlého z voleb na příští čtyři roky. Pokud se zásadně nezmění složení parlamentu, detekovatelné změnou provládní většiny, není v demokratickém systému ani myslitelné, aby jakkoli na hraně ústavního pořádku prezident svévolně sesazoval vládu a instaloval novou, bez politického mandátu.

Politické strany bohužel doteď nepřekonaly rétorické pasti, které si posledních 23 let zarputile líčí a nepochopily, že se nyní odehrává souboj mnohem hlubší - o jejich bytí. Bude-li svéhlavý pán Hradu postupovat takto dál, jsou politické strany v roli užitečných idiotů a prezident republiky bude gubernátorem z jehož vůle bude pocházet vláda v ČR.

Nápadně tato situace připomíná rok 1948. Kauza paní Nagyové, dnes už trochu unavená milostná sága, je pouhou záminkou, kterou argumentuje Miloš Zeman. Jak tato kauza souvisí s pověřením k sestavení nové vlády? Jak může zneužití vojenské rozvědky ke sledování sokyně milenky dnes už bývalého premiéra být tak zásadní pro sestavení nové vlády? Co se nám to tu pan prezident snaží namluvit za lež?

Vláda odborníků bez mandátu provádí a bude provádět čistky na všech úrovních vládních struktur. Ruské oligarchie v pozadí pana prezidenta si už mnou ruce nad ovládnutím na chvilku ztraceného satelitu, České republiky.

Zdrastvuj taváryš Zeman i spasiba, moloděc!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Chrastný | středa 7.8.2013 13:36 | karma článku: 32,31 | přečteno: 1499x
  • Další články autora

Vladislav Chrastný

Král Jezevec

24.3.2020 v 13:10 | Karma: 13,47

Vladislav Chrastný

Král hulvátů

2.11.2014 v 20:05 | Karma: 38,96