Buduj socialismus, posílíš mír a dostaneš metál od prezidenta!

Když jde o to, nastolit režim nový, je třeba bourat staré a tradiční hodnoty a zvyklosti. Nejprve je stačí označit za idiotské, pak je ignorovat. Následně je třeba občanům ukázat ty hodnoty, by měli následovat. A kdy jindy, než v den samostatného českosloveského státu. Buduj socialismus, posílíš mír!

V den samostatnosti československého státu bývalo zvykem ocenit ty osobnosti, jež měly přínos pro svobodnou českou společnost na poli uměleckém, vědeckém, či v občanském životě nebo ocenit válečné veterány. Také bylo dobrým zvykem kancléře, že ve stručnosti tento přínos připomněl v krátkém životopise.

Dne 28.10.2013 současný prezident ocenil pana Františka Čubu, za dob socialistické republiky předsedu Agrokombinátu Slušovice, výkladní skříně socialismu. Že zároveň kancléř prezidenta vypustil ono připomenutí zásluh oceňovaného ke svobodné české společnosti je nasnadě. Žádné takové zásluhy pan Čuba nemá. Jedinou jeho zásluhou bylo posílení míru budováním socialismu.

A zatímco pan Čuba budoval svůj socialistický ráj na Zemi, jiní lidé byli vyslýcháni, biti, mučeni, zavřeni. Včerejší vyznamenání pana Čuby je potom plivanec do tváře všem těmto občanům bojujícím za svobodu. Vyznamenání pana Čuby z rukou prezidenta svobodného a demokratického státu je čin daleko za hranicí vkusu a slušnosti.

 

Prezidnet Tomáš Garrique Masaryk dostal přídomek Osvoboditel, prezident Beneš Budovatel a tomu současnému prezidentu Zemanovi sluší Ničitel.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladislav Chrastný | úterý 29.10.2013 8:17 | karma článku: 27,62 | přečteno: 1058x
  • Další články autora

Vladislav Chrastný

Král Jezevec

24.3.2020 v 13:10 | Karma: 13,47

Vladislav Chrastný

Král hulvátů

2.11.2014 v 20:05 | Karma: 38,96

Vladislav Chrastný

Spasiba, tavaryš Zeman!

7.8.2013 v 13:36 | Karma: 32,31