Vlajky podél cest

Hrdost, češství versus politika a marast. Vlajky které nahrazují impuls k národnímu uvědomění více, nežli volební výkřiky.

Stále nám české vlajky lemují cesty, a mohu říci, že mi to nevadí a naopak mám pocit, jako by ty billboardy dělaly pro dnešní dobu docela záslužnou službu.

Běžně reklamy na billboardech ani nevnímám a tedy mi nejen nevadily, ani mě nikterak neodváděly od pozornosti – snad jedině pokud bránily ve výhledu do krásné české krajiny. Když už bychom mluvili o nebezpečnosti poutačů a znervózňování řidičů, museli bychom asi úředně vzít v potaz i velkou a často nelogickou spoustu dopravních značek a omezení, které odvádí pozornost a soustředění řidiče asi daleko více - zvláště pokud jsou více nežli nástrojem ochrany, tak nástrojem státního či obecního příjmu a politického silového umravňování.

Ale zpět k vlajkám u cesty.

Jako Jihočech, projíždím dost často přes Benešov a Tábor, tedy po E55, která ještě dlouho nebude nahrazena kompletní D3, a tak se od Mirošovic pravidelně táhnu, popojíždím, stojím – a mé vnímání těch vlajek je dostatečné.

Připomínají mi, že jsem občanem České republiky, jedu po České zemi, jsem Čechem. A já se tak chci cítit, chci tím být a chci na češství i na tu zem být hrdý. A věřím, že podobně se to pere u mnoha ostatních řidičů i občanů.

Vždyť se stačí podívat na dění kolem nás, na politickou, vládní i správní garnituru a najednou si člověk musí položit otázku: Co se pro hrdost a dobrý rozvoj společnosti vlastně dělá?

Odstranění billboardů nezvýší bezpečnost a průjezdnost silnic. Chybí mi dobré a kvalitní silnice, kompletní dálnice, udržované okolí kolem cest, udržované obce, …. chybí peníze na rozvoj dětí a mládeže,...

Když se dokodrcám až před Olbramovice, najednou mi zleva přichází jedna z odpovědí na to, proč u nás chybí peníze na mnoho z toho, co ve vyspělých evropských zemích je běžné.

Kolik takových „pomníků“ oligarchů, kmotrů, politiků, „podnikatelů“ a nemorálních parazitů v naší zemi je!  Kolik milionů a miliard se odklonilo a odklání – a ono je to jedno, ono se to může, ono je to „křišťálově čisté“.

Najednou ta hrdost dostává šedý háv a tak jsem rád, že zase vidím další poutač s vlajkou a vrátím se raději do historie, připomenu si bohatou kulturu i krásu naší země.

 

Vážení – vy co se nyní zase tak derete do politických koryt!  Zkuste nám skutečně vrátit hrdost a češství! V každé partaji máte své oligarchy a kmotry, kteří z této země, i z evropských fondů vysáli a stále vysávají naše peníze a berou nám hrdost i víru, že bude lépe.

Co s tím uděláte?

Jo, tak vy jim ještě zvýšíte pravomoci a moc?

Vy dál budete škodit této zemi?

Tak to raději ty vlajky u cest nechte napořád a zaplaťte jejich udržování z našich daní, pokud nějaké peníze po vašem hospodaření a vládnutí ještě zůstávají!

A možná úplně nejlépe uděláte, když půjdete do zapomnění.

Já tu zemi mám rád a sním o tom, že bude v budoucnu svobodná, prosperující a k životu dobrá.

Autor: Libor Chrášťanský | středa 4.10.2017 8:24 | karma článku: 16,39 | přečteno: 561x