Tak vy jste krizový manažer, pane Babiši?

A že vás tam v tom vládním seskupení je, co? Ukažte mi jedinou rozumnou firmu, která by pro svou záchranu sáhla po takových hňupech! A vy, masochisti, co takovým lidem tleskáte, přemýšlejte o svém svědomí.

Možná, abych si ulevil, tak tu mohu nyní vypisovat jedno jméno členů vlády a jejich expertů za sebou. Ale je to zbytečné. Vždyť nás jimi krmí média několikrát za den.

přidám hodně živý případ. Dva sedmdesátiletí manželé si spokojeně a šťastně žijí v malém městečku. Jsou zodpovědní. Chrání se před nákazou, zbytečně neriskují, ale také se nehroutí stresem a demagogií, která z médií doslova teče. A najednou muž má náhlou mozkovou příhodu. Je odvezen do nemocnice a díky skvělému zásahu lékařů je vrácen do života a následky nejsou nikterak masivní a bude záležet jen na dobré rehabilitaci a vůli. Žena, aby neohrozila svého muže a náhodou jej nenakazila a mohla jej alespoň navštívit, začne každý třetí den chodit na testy. Do té doby oba dva negativní. Dnes je pán čtyři dny po smrti, na následek komplikací s nakažením viru. Kde jej chytl?

Ne v obchodě, ne v nelegálně otevřené hospodě, nebo při sáňkování s vnoučaty, ani v prostředku hromadné dopravy. V nemocnici!  A paní? Je již také positivní. Kde to chytla? V nemocnici a při pravidelném a zodpovědném testování se. Prožívá stres, deprese, výčitky a mnoho otázek se jí honí hlavou.

A víte, kolik podobných příběhů je? Ti lidé jsou zodpovědní až do doby, než se potkají s mašinérií, které semílá. A přitom by měla být tou nejbezpečnější oblastí.

Co jste pane Babiši, vy velkohubý manažere, s tou vaší vládní chátrou za rok dokázali? A ono to platí i o, v současné době tak vyzdvihovaných, hejtmanech a regionálních politicích.

Nahrabat si! A hrabat a hrabat dál a stále. Strašit a děsit lidi, aby se kšefty z roušek, respirátorů, vakcín a testů, jen hrnuly.

Žádná skutečná prevence žádné fungující ochrany rizikových oblastí. Žádné konstruktivní, efektivní a strategické kroky. Jenom děsit, strašit, hrozit rakvemi, mrtvými, zavírat lidi, omezovat a vrhat na naši zem tak špatnou pověst,…  A koho zajímá, že testy jsou nespolehlivé, že samotná návštěva testovacího místa je ohromné riziko?  Proč se zabývat tím, že očkování současnými, narychlo vyvinutými vakcínami, je nejen ohromné riziko, ale není ani zárukou skutečné ochrany?

Mohou za to nemocnice? Nemohou! Tam skutečně na některých odděleních padají lidé personálu únavou, jsou protestovaní k vyčerpanosti a stejně si tam virus dělá, co chce. Mezitím na prázdné polní nemocnici, na ziscích z testů, očkování a ochranných prostředcích si vyvolená pakáž mastí kapsu a zdravotní pojišťovny chudnou. Nebude na operace, na léky. A tak sáhnete do daní, do cen, vysajete běžné občany. Vždyť rozdávat ze státního a zadlužovat tuto zem bez efektu, je tak jednoduché.

A kdo vysaje vás? Na to neexistuje síla a vy na této skutečnosti dál budete parazitovat. A budete zavírat lidi doma, ničit podnikatelskou sféru, ničit zdraví lidí, dětí.

Tato zem vždy měla a stále má množství moudrých, zkušených, schopných lidí. Ale ve vládě, na strategických místech na radnicích a hejtmanstvích převažují hrabaví hlupáci, kteří slouží politickému, farmaceutickému, finančnímu a oligarchnímu hnoji.

A vy, pane Babiši, vy jste toho všeho příkladný maskot – s umaštěnou hubou od tuku blahobytu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Chrášťanský | pondělí 22.2.2021 10:30 | karma článku: 36,54 | přečteno: 1117x