Soukupův list

Další bulvárem, proletáři a intelektuální jednoduchostí pomazaný mesiáš nás chce zachraňovat. Za co si to zasloužíme?  

Sametová revoluce byla listopadová. A tak si můžeme obrazně říci, že opadalo rudé, shnilé, nezdravé listí a díky barevnosti lidí i těch různých světel v ulicích, to byl skutečný, barvami zářící, listopad.

A po listopadu přichází zima – a nemohu se ubránit dojmu, že přišla rychle i do naší země a pořád nějak vládne.

Jó, kdyby to vše začalo na jaře,……

No, jenomže jsme měli i „pražské jaro“, a stejně to nedopadlo.

Na každý pád, ono tenkrát popadané rudé listí nikdo řádně neuklidil, promísilo se s veksláckým a spekulantským sajrajtem  – a dnes nám to tu zapáchá a zahnojuje naši zem více a více - a začíná to být i zdraví a životu nebezpečné.

Poslední dobou se až moc často objevují staronové aktívnější polistopadové listy – a jeden takový se tu již delší dobu /ze začátku nenápadně/ dere na oči lidem – Soukupův list.

Botanický pohled na list pracuje mimo jiné s termíny jako: postranní orgán, orgán omezeného růstu, orgán, který pohlcuje světlo a mění jej na plyny /dokonce jedovaté/, …

Tak v těchto vlastnostech si myslím, že zmíněný politický „list“, jako nějaké seskupení především jednoho člověka v několika transformacích, je a bude obstojným reprezentantem.

Pan Soukup je klasickým postranním manipulátorem a učebnicovým bulvárním orgánem. Jeho intelekt, morálka a lidský charakter jsou omezeného růstu. A dokonale mění dobré, pozitivní, historické i kulturní pravdy, ve smradlavé plyny bulvární žumpy.

Samozřejmě, posluchačů a sympatizantů má dost, stejně jako jeho TV programy. Tvoří jej především lidé, kteří si nedokáží představit běžný den bez Nebezpečných vztahů a na svět se dívají jen tak, jak jej bere a soudí Barbara.

Ale tito jeho diváci a obdivovatelé se budou muset brzy rozhodnout, zda zůstanou mávající pro komunisty, nebo mlsající s Andrejem, případně pěstmi hrozící s Tomim – anebo se upíší novému listu.  

Ale proč se takovými lidmi vůbec zabývat?

Snad možná jen z jednoho a to dost pádného důvodu.

V této krásné zemi, s velkým historickým odkazem a hodnotou, stále žije většina, která nesympatizuje ani s Babišem, ani se sociální demokracií a už vůbec ne s extremisty jako jsou komunisté a SPD.

Jak je tedy možné, že namísto nových, skutečně charakterních, tváří a osobností, se objevují a mají troufalost zkoušet brát si české občany jako poddané, takové egoistické figury, jako je Jaroslav Soukup?

Proč, namísto nových, skutečně schopných a moudrých lidí, se stále jen vrací na scénu Topolánkové, Paroubkové, Zemanové, Klausové, Kalouskové, Chovancové, ….?

To jsme skutečně společností, která si zaslouží pouze a jenom takové reprezentanty a politiky?

Stále chci věřit, že si nejen zasloužíme jiné lidi v moci výkonné i zákonodárné, ale také, že dobří, slušní, schopní, prostě lepší lidé v naší zemi jsou a není jich málo. Ono není mnoho času na otálení - a česká i evropská společnost by měla rychle něco dělat!

Chtělo by to již skutečné, účinné a plnohodnotné jaro, aby po něm pak bylo léto, které plně využijí naše děti.

Autor: Libor Chrášťanský | pondělí 28.1.2019 9:07 | karma článku: 20,52 | přečteno: 519x